16 Haziran 2026 Salı

19:22   ÖZGÜR ÖZEL YARıN GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK... “GRUBUMUZUN ORTAK KARARı”   19:19   CHP ANKARA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NDAN ÇAĞRı: ACIL KURULTAY ISTIYORUZ   19:16   ABDURRAHMAN TUTDERE, AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPTı: UYDURMA BEYANLAR ÜZERINDEN RÜŞVETLE ITHAM ETMEK BU KADAR UCUZ OLMAMALı   19:13   ARZU ÇERKEZOĞLU: “DEMOKRASI IŞÇI SıNıFıNıN EKMEĞIDIR, KıRMıZı ÇIZGISIDIR”   19:12   CHP’DE ANLAŞMA: ÖZEL DE KıLıÇDAROĞLU DA GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK   19:10   DEM PARTI’DEN "SEYFO" ANMASı   11:32   MEZITLI BELEDIYESI RITIM GRUBU’NDAN HATAY’DA DAYANıŞMA KONSERI   11:31   MUTABAKAT, KÜRESEL PIYASALARA NEFES ALDıRDı,: ALTıN VE ASYA BORSALARı YÜKSELDI, PETROL GERILEDI   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KALKıNMADA SÜRDÜRÜLEBILIR MODEL: “HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE PSIKOLOJIK VE AKADEMIK DESTEK   09:10   YKS’YE GÜNLER KALA HAYAT KURTARAN TAKTIKLER! UZMANLAR UYARDı: SıNAV ANıNDA BUNU YAPıN, STRATEJINIZI ASLA DEĞIŞTIRMEYIN!   23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK  
 
     
   

CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ


Can Atalay`ın meslektaşları ve arkadaşları Adalet Nöbeti`ne devam etti.

 

Tarih : 16 Mayıs 2024 Perşembe 13:44   Okunma : 651

GAYE ŞEYMA CAN

(İSTANBUL) Bir yıl önce yapılan genel seçimlerde Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili seçilen ancak milletvekilliği düşürülen Can Atalay`ın meslektaşları ve arkadaşları İstanbul Adliyesi önünde Adalet Nöbeti`ne devam etti. Adalet İçin Hukukçular Derneği adına konuşan Duygu Eroğlu, "Can`ın dışarda olması demek; deprem suçlarının araştırılması demek. Can`ın dışarda olması demek; Hatay`da deprem yaralarının sarılması demek. Can`ın dışarda olması demek; her geçen gün iş cinayetlerinde hayatlarını kaybeden emekçilerin hesabının sorulması demektir. İşte bu yüzden adalet istiyoruz" dedi. 

Adalet İçin Hukukçular Derneği adına Konuşan Av. Duygu Erdoğlu, Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi`nin 2 kez ihlal kararı verdiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"CAN ATALAY HAYAT`IN SEÇİLMİŞ VEKİLİDİR"

"Bugün burada bir kez daha tutsak meslektaşımız Can için toplandık. Can Atalay`ı , Hatay halkı tam bir yıl önce vekil seçti ve kendisi tam 1 yıldır tutsak. Hatay halkının iradesi de tutsak. Hepinizin bildiği gibi Anayasa Mahkemesi tam 2 kez ihlal kararı vermiş olmasına rağmen Can`ın tutsaklığı hukuka tamamen aykırı şekilde devam ediyor. Can Atalay`ın yoldaşları, arkadaşları, Hatay halkı tam 1 yıldır adalet arıyor. Can Atalay`ın tutsaklık süreci bizim en önemli gündemimiz ve özgürlüğüne kavuşana kadar gündemimiz olarak kalacak. Çünkü Can Atalay`ın da gündemi Soma`ydı, Ermenek`ti, Hendek`ti.. Yani emekçiler, ezilenler ne zaman ihtiyaç duysa yanındaydı. Soma`da 301 insan can verdi, sorumlular yargılanmadı, adalet yerini bulmadı, katliam üzerinden tam 10 yıl geçti adalet yerini bulmadı ama Can Atalay hukuksuz gerekçelerle cezaevinde tutulmaya devam ediyor. Can Atalay, Hatay`ın seçilmiş vekilidir, hukuksuzluğa son verin, derhal serbest bırakın.

Can`ın dışarda olması demek; deprem suçlarının araştırılması demek. Can`ın dışarda olması demek; Hatay`da deprem yaralarının sarılması demek. Can`ın dışarda olması demek; her geçen gün iş cinayetlerinde hayatlarını kaybeden emekçilerin hesabının sorulması demektir. İşte bu yüzden adalet istiyoruz, 10 yıl önce Soma`da katledilen madenciler için onların avukatı Can Atalay için Adalet istiyoruz! Depremde katledilen evsiz, yurtsuz kalanlar için adalet istiyoruz, 1 Mayıs Meydanı Taksim`in işçilere kapatılmasını kabul etmeyen ve bu nedenle tutuklanan dostlarımız için adalet istiyoruz. İktidara meydan okuduğu için cezaevinde tutulan siyasetçiler, Gezi tutsakları, Gezi aileleri, tutuklu gazeteciler, avukatlar için Adalet istiyoruz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA