22 Haziran 2026 Pazartesi

13:53   ÖZGÜR ÖZEL MYK’Yı TOPLADı: GRUP TOPLANTıSı YAPıLıP YAPıLMAYACAĞıNA KARAR VERILECEK   13:52   CHP YURT DıŞı BIRLIKLERI: “ÖZGÜR ÖZEL VE EKREM İMAMOĞLU’NUN YANıNDAYıZ”   13:37   İBB DAVASı’NDA 54’ÜNCÜ GÜN: İMAMOĞLU’NUN "BENIM IÇIN TOPLAYıN" DEDIĞI KOMAR ÇIÇEĞI SALONA GETIRILDI   11:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ LGS VE YKS HAZıRLıK KURSLARı IÇIN ÖN KAYıTLAR SÜRÜYOR   18:10   CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL DENIZLI’DE... ÖZEL’DEN TEKSTIL IŞÇILERINE ZIYARET: SEKTÖRDEKI ÜCRETLER ALANLAR IÇIN ÇOK DÜŞÜK, VERENLER IÇIN ÇOK YÜKSEK   16:08   TANJU ÖZCAN: SIYASI CUNTA BITINCEYE KADAR CHP ÜYELIĞINDEN ISTIFA EDIYORUM   15:07   ÖZEL’DEN, ISTIFA ETMEK ISTEYEN CHP’LIYE: BEKLEYIN, ÇARE KALMAZSA BIRLIKTE KARAR VERIRIZ   14:06   ÖZGÜR ÖZEL: NASıL 30 YıL SONRA DENIZLI’YI ALDıYSAK, ILK SEÇIMLERDE DE TÜRKIYE’YI KAZANACAĞıZ   13:04   WASHINGTON’A TEPKI GÖSTEREN İSRAIL YÖNETIMINE ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE’TAN TEPKI: "TRUMP, İSRAIL’IN DÜNYADAKI TEK GÜÇLÜ MÜTTEFIKI"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL, HALKLA DOĞRUDAN TEMAS KURACAK: ESNAF, PAZAR ZIYARETLERINE AĞıRLıK VERECEK   11:13   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP’LI MILLETVEKILLERINE MEKTUP: YOLUMUZ AÇıK OLSUN   10:45   ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETE SORACAĞıM, ONLAR BANA BIR YOL GÖSTERECEKLER"   10:16   MERSINLI ÜRETICILER COĞRAFI IŞARETLERIN GÜCÜNÜ KONUŞTU   14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”  
 
     
   

GÜLCAN KIŞ, GIDA FİYATLARININ DÜŞMESİ İÇİN ÇİFTÇİNİN, ÜRETİCİNİN, NAKLİYECİNİN DESTEKLENMESİ GEREKTİĞİNE İŞARET ETTİ


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, AKP hükümetinin gıda fiyatlarında artışa neden olan enflasyonu durdurmak yerine cezaları artırmak gibi geçici önlemler aldığını söyledi.

 

Tarih : 17 Mayıs 2024 Cuma 12:54   Okunma : 558

Kış, “Gıda enflasyonunun arkasında tarım ve ticarette yanlış kararlar, eksik desteklemeler vardır. Çiftçiyi üretimden, nakliyeciyi taşımaktan, esnafı bir sattığını bir daha yerine koymaktan uzaklaştıran bir sistem söz konusudur” dedi. Hazine ve Maliye Bakanlığının açıkladığı tasarruf tedbirlerini de değerlendiren Gülcan Kış, “Krizin faturasını vatandaşa kesiyorlar.” ifadelerini kullandı.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Genel Kurulunda görüşülen Ticaret Kanununda değişiklik yapılmasını öngören tasarı hakkında söz aldı.

Gülcan Kış’ın gündeminde hayat pahalılığı, enflasyon, gıda fiyatları ve hükümetin krizin faturasını dar gelirli vatandaşa kestiği sözde tasarruf paketi vardı.

“22 yıllık saltanatın, şatafatın, israfın adresi AKP hükümeti, iflasın eşiğine getirdiği ülkemiz için sözde bir tasarruf paketi açıkladı” diyen Gülcan Kış, “Bu da malumun ilamıdır. Tasarruf Tedbiri kararı 22 yıllık israfın da itirafıdır.” dedi.

“TASARRUF PAKETİ SARAYA DOKUNMUYOR”

Tasarruf paketinde ekonomik krize, kötü gidişata bir çözüm yolu sunulmadığını belirten Gülcan Kış, “Günlerce reklamını yaptıkları bu sözde tasarruf paketinde yağmayı, talanı, rantı, önleyecek tek bir madde yer almıyor. Saray’a dokunmuyor, yanından bile geçmiyor. Memur sayısını azaltan, memur maaşlarını enflasyon altına düşüren, kamu çalışanlarını etkileyecek ve sosyal devlet uygulamalarında kesintiyi amaç edinen, kısacası devleti küçülten, krizin faturasını vatandaşa kesen, kamu yatırımlarını, alt yapı projelerindeki destek ve teşvikleri, belediye hizmetlerini kısan bolca başlıklar söz konusu.  Oysaki daha doğru kalemlerde tasarrufa gitmek gerekirdi.  Bahsi geçen önlemler hedefsiz, amaçsız bir tasarruf programını işaret ediyor.  Yani görüntüde tasarruf tedbirleri.  İktidar yetkilileri şunu şöyle bilsinler ki; israf yapmadığınız zaman tasarruf paketine de ihtiyaç duymazsınız.” ifadelerini kullandı.

“BU TEDBİRLER YOKSULLUĞA ÇARE OLMAZ”

Ekonomik krizin derinleşmesiyle beraber fahiş fiyat artışı, fırsatçılık ve stokçulukun da arttığına değinen Gülcan Kış, “Görüştüğümüz bu kanun teklifi de kalıcı bir çözüme hizmet etmemektedir. Eşitsizlik, gelir adaletsizliği, yoksulluk bu ülkenin en temel sorunu haline getirilmiştir.  Açlık sınırı 17 bin 725 TL’ye ve yoksulluk sınırı 57 bin 736 TL’ye yükselmiştir.  Asgari ücret açlık sınırının altındadır.  En düşük emekli aylığı 10 bin TL’dir. Rakamlar bu şekilde iken, yoksulluğu ortadan kaldıracak önlemler teğet geçilmektedir. Ne açıklanan   tasarruf tedbirleri, ne de görüştüğümüz kanun teklifi halkın yoksulluğuna çare olamamaktadır.” dedi.

“ÇİFTÇİYİ, ÜRETİCİYİ KALKINDIRACAK ÖNLEMLER ALINMALI”

AKP iktidarının, yüksek enflasyonu ve ürüne erişim zorluklarını, ticari yaşamda, daha çok cezayla dindireceğini sandığını kaydeden Gülcan Kış, “Söz konusu kanun teklifi esas yapılması beklenen düzenlemelerden uzaktır. Hayat pahalılığını ortadan kaldıracak sorunları çözmemektedir.  Fahiş fiyatlara karşı daha önce uygulanan cezacı anlayışın enflasyonu kontrol altına almaya yaramadığı deneyimlenmiştir.   Kapsamlı düzenlemeler getirilmeden sadece cezaların artırılmasıyla bir yere varılamamaktadır. Gıda enflasyonunun arkasında; tarım ve ticarette yanlış kararlar, yanlış faiz ve ithalat politikası, hatalı teşvikler ve eksik desteklemeler vardır.  Çiftçiyi üretimden, nakliyeciyi taşımaktan, esnafı bir sattığını bir daha yerine koymaktan uzaklaştıran bir sistem söz konusudur. İşte Fahiş fiyatın sebebi de, bu piyasa düzensizliğini yaratan AKP politikalarının ta kendisidir. Üretime ve sofraya yansıyacak, önce çiftçiyi, yatırımcı ve üreticiyi kalkındıracak, hak ettikleri desteklemeleri zamanında ödeyecek bir düzenlemeye ihtiyaç vardır.” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Gülcan Kış, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA