3 Kasım 2026 Salı

19:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "FON KRIZI" ÇıKıŞı: ’195 MILYAR DOLARLıK KAYıP VAR, MASADAKI İSIMLER TEKER TEKER GIDIYOR!’   18:26   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞITME ENGELLI VATANDAŞLARA GÖRÜNTÜLÜ DESTEK KÖPRÜSÜ   17:03   MILYONLARıN GÖZÜ OCAK AYıNA ÇEVRILDI! 4 AYLıK ENFLASYON FARKı KESINLEŞTI: MAAŞLARA NE KADAR ZAM GELECEK?   16:37   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EMLAK VE ÇTV ÖDEMELERI İÇIN KRITIK UYARı! SON GÜN 30 KASıM   15:30   SIYASETTE TAŞLAR YERINDEN OYNAYACAK: ÖZGÜR ÖZEL MEYDAN OKUDU, ’TARIH VERIP’ SANDıĞı İŞARET ETTI!   10:25   MUT’TA ÖĞRENCILERIN YENI ADRESI OLDU! BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIME TAM DESTEK   10:10   ENAG EKIM 2026 ENFLASYON RAKAMLARıNı AÇıKLADı: YıLLıK ARTıŞ YÜZDE 45,12 OLDU   09:50   KORKMAZ ENES ERGUN TUTUKLANDı: BORSA İSTANBUL’DA GENEL MÜDÜRLÜK GÖREVINE ATILA TÜRELI GETIRILDI   09:25   AKARYAKıTTA ’TARIHI ZAM’ İSYANı: ’AT, EŞEK DEVRINE GERI DÖNECEĞIZ!’   07:05   YENİ PARTI’DEN TARIHI ADıM! 81 İLDE 3 BIN SANDıK KURULUYOR: GENEL BAŞKANLıK İÇIN DEV ÖN SEÇIM   06:43   GENÇLERBIRLIĞI’NDEN ERYAMAN’DA GOL ŞOV: ALANYASPOR’U 5-0 GEÇTI, HASRET BITTI!   11:30   AKARYAKıTTA GÖRÜLMEMIŞ REKOR ZAM DALGASı! OTOGAZA (LPG) BU GECE YARıSı 9 TL ZAM GELIYOR   10:58   SIYASETTE SıCAK GELIŞME: KENT UZLAŞıSı MECLIS ÜYELERI DEM PARTI’YE KATıLıYOR!   10:14   TARSUS’UN ÇEHRESINI DEĞIŞTIRECEK DEV PROJE! ESKI ŞELALE OTEL ARAZISINDE HUMMALı ÇALıŞMA   10:08   MERSIN VE ÇEVRESI İÇIN KRITIK UYARı: METEOROLOJI’DEN ŞIDDETLI YAĞıŞ, SEL VE HORTUM ALARMı!   11:28   TARSUS’TA 9 BIN YıLLıK TARIH SAHNEYE ÇıKıYOR: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   01:05   ’CUMHURIYET BU MILLETIN BAŞıNDAKI YÜCE ÇATıDıR’: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KADıKÖY’DE TARIHI ÇıKıŞ   14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!  
 
     
   

MOTOKURYELER, ATA EMRE AKMAN İÇİN BİR ARAYA GELDİ


11 Mayıs`ta motorlu kurye olarak görev yaptığı sırada, kasten yaralama ve tehdit suçlarından sabıkaları bulunan E.Ö. tarafından bıçaklanarak öldürülen Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği bölümü öğrencisi, 20 yaşındaki Ata Emre Akman`ın ölümü meslektaşları arasında büyük üzüntü yarattı. İstanbul`da Bağcılar Meydanı`nda basın açıklaması düzenleyen motokuryeler cinayete tepki gösterdi. Motokuryeler Derneği Maltepe Başkanı Yakup Çelik, yaptığı açıklamada, adalet istediklerini söyledi.

 

Tarih : 17 Mayıs 2024 Cuma 16:21   Okunma : 640

Haber: GAYE ŞEYMA CAN/ Kamera: MEHMET ÇALPAR

(İSTANBUL) - 

Motokuryeler Balıkesir`de, bıçaklanarak öldürülen 20 yaşındaki üniversiteli kurye Ata Emre Akman için Bağcılar`da bir araya geldi. Motorlu Kurye Derneği Başkanı Yasin Kölge açıklamasında, "Bizim çalışmış olduğumuz iş dalı hala daha yüksek tehlikeli işler statüsüne alınmış değil. Biz çalışırken hayatımızı kaybediyoruz. Bu cinayetlerin bir an önce bitmesini istiyoruz" dedi. 

Yakup Çelik şöyle konuştu:

"BU YAPILANA TEPKİ GÖSTERECEĞİZ"

"Burada Ata Emre Akman kardeşimizin yası için bulunuyoruz. Hepimiz bu kara günde bu katilin işlediği cinayetten dolayı bir araya geldik. Bu yapılana kesinlikle karşı tepkimizi vereceğiz. Biz kendisi için adalet istiyoruz. Buradan ailesine sesleniyoruz, maddi ve manevi sonuna kadar yanındayız. Bizler birer kuryeyiz. Biz günlerce, aylarca yaz kış demedik, sizin paketlerinizi taşıdık. Sizlere hizmet verdik ama kendi yükümüzü unuttuk, kendimizi taşıyamadık. Biz bugün bu kardeşimiz için buradayız. Sonuna kadar onun hakkını savunacağız gerekirse bütün Türkiye`yi dolaşacağız. Ama biz kendisi için adalet istiyoruz. Burada bir sürü mağdur olan kardeşimiz var. Bizler artık geceleri sokağa çıkmaya korkar olduk. Üstümüzdeki yeleklerden korkar olduk. Çünkü kuryeye artık düşman gözüyle bakılıyor.

"CAN GÜVENLİĞİMİZ TEHLİKEDE"

Bizim can güvenliğimizin artık sorumluluğu sizin üzerinizde de var. Çünkü biz size hizmet ederken yolda can veriyoruz. Bugün o kardeşimizin başına gelen yarın bizim başımıza da gelebilir. Biz ölmek istemiyoruz. Hepimizin ailesi var. Annesi, babası, kardeşleri var. Biz evlatlarımızı sahipsiz bırakmak istemiyoruz. Biz buradan Ata Emir Akman kardeşimizin annesine, babasına başsağlığı diliyoruz. Evet Ata kardeşimizi kaybettik ama bugün artık binlerce Ata`ya sahipler."

Motorlu Kurye Derneği Başkanı Yasin Kölge ise çalışırken hayatlarını kaybettiklerine vurgu yaparak şöyle konuştu:

"ÇALIŞIRKEN ÖLÜYORUZ"

"Bugün Ata Emre Akman kardeşimiz için burada toplandık. Atay Emre Akman ne ilkti ne de son olacak. Bunu biliyoruz. Bunun bir örneği de Samet Özgül`dü. O da Ankara`da bıçaklanarak öldürülmüştü. Biz 2022 yılında 58, 2023 yılında 68 meslektaşımızı kaybettik. Ve bizim çalışmış olduğumuz iş dalı hala daha yüksek tehlikeli işler statüsüne alınmış değil. Biz çalışırken hayatımızı kaybediyoruz. Bu cinayetlerin bir an önce bitmesini istiyoruz. Buradan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`na sesleniyoruz. Bize ses verin. Biz çalışırken ölüyoruz.

"BURAYA GELEBİLMEK İÇİN PLAKALARIMIZI KAPATTIK"

İşlerinden olmamak için eyleme gelirken plakalarını kapattıklarını söyleyen Kölge şöyle devam etti:

"Plakalarımızı buraya geldiğimiz için kapatmak zorunda kaldık. Çünkü çalıştığımız firmalar o kadar korkuyorlar ki adları kirlenecek diye. İşte herhangi bir şeyle karşı karşıya kalacaklar diye o kadar korkuyorlar ki. Birimizin plakası gözükse ertesi gün işimizden olacağız. Ve biz esnaf kurye modeliyle çalışıyoruz. Esnaf kurye modelinde bizi işten çıkarmaları bir SMS`e bakıyor. Bu korkuyla plakalarımızı kapatarak geldik buraya. Ata Emre Akman`ın ailesine de sesleniyoruz. Biz her zaman yanlarındayız. Yakup`un da dediği gibi, onlar biri evlatlarını kaybettiler ama artık binlerce evlatları var."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA