10 Aralık 2025 Çarşamba

16:17   TOROSLAR BELEDIYESININ KADıN VOLEYBOL TAKıMı YINE GALIP GELDI   16:15   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı TAN, TRUMP’ıN, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE ILGILI SÖZLERINI ELEŞTIRDI   16:13   SILIVRI’YE YENI DURUŞMA SALONU YAPıLıYOR... AVUKAT ERSÖZ: “İBB YARGıLAMALARıNıN BAŞLAMASı IÇIN BU SALON BEKLENECEKSE HUKUK IHLALLERI GÜNDEME GELECEK”   16:12   GÜLŞAH DURBAY’ıN SAĞLıK DURUMU... MANISA ŞEHIR HASTANESI BAŞHEKIMI SAKA: DURBAY’ıN DURUMU CIDDIYETINI KORUYOR   14:44   KıRıKKALE OSB’DE YANGıN... VALI MAKAS: "CAN KAYBıMıZ YOK"   14:43   CHP’DEN ISTIFA EDEN MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR: ÖNCE KENDILERI AKLANıP GELECEK   14:41   TBMM GENEL KURULU’NDA 2026 YıLı BÜTÇE GÖRÜŞMELERI "YETER SAYı"NıN OLMAMASı NEDENIYLE 1 SAAT GECIKMELI BAŞLADı... VELI AĞBABA’DAN AK PARTI GRUBUNA TEPKI   14:40   TBB’NIN “YEDINCI ULUSAL YEREL YÖNETIMLER SEMPOZYUMU” BAŞLADı... VAHAP SEÇER: “BELEDIYECILIK KOLTUĞUNUN BIZI RAHATSıZ EDEN EN ÖNEMLI DIKENIDIR RANT"   10:15   MERSIN’DE KADıNLAR MERCEK ILE EKONOMIK ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANıYOR   20:58   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SARAÇHANE MESAJı: “BIZI SEVEN EVDE DEĞIL YANıMıZDA OLSUN!”   20:49   MERSIN, DÜNYAYı KOŞUYA DAVET EDIYOR: 7. ULUSLARARASı MARATON BAŞLıYOR   17:35   “TÜRKONFED ZIRVESI: YAPıSAL SORUNLARDAN ÇÖZÜME, FıRSATLARDAN UMUDA”   16:21   CHP MYK TOPLANTıSı... CHP MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR, KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE PM’YE SEVK EDILDI   16:17   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: 10 MART MUTABAKATı’NıN HAYATA GEÇIRILMESI ÖNEMLI BIR DÜĞÜMÜ ÇÖZECEK   16:16   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, YAĞıZ KAAN ERDOĞMUŞ’A TEBRIK: "İLK 50’DE 1 DEĞIL, ILK 20’DE 19 TÜRK SPORCU YETIŞTIRMEYI HEDEFLEYECEĞIZ"   14:48   BAHIS SORUŞTURMASı... TFF BAŞKANı HACıOSMAOĞLU: “OPERASYONLAR DERINLEŞTIKÇE BIR PANIK HAVASı ESMEYE BAŞLADı”   14:46   KENDISINE SISTEMATIK ŞIDDET UYGULAYAN KOCASıNı ÖLDÜRMEKTEN YARGıLANAN SERAP AVCı HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   14:44   AVRUPALı LIDERLERDEN UKRAYNA’YA KRITIK DESTEK: DONDURULMUŞ RUS VARLıKLARı IÇIN “TAZMINAT KREDISI” ATAĞı   14:39   CHP MYK, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   14:37   EKREM İMAMOĞLU: BIR TV KANALıNDAN, BIR CANLı YAYıNDAN KORKTULAR  
 
     
   

MAHMUT TANAL: "AKP İKTİDARININ ALGIDAN BAŞKA YAPTIĞI BİR ŞEY YOK. ÇOCUKLARIMIZA, GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKILMIYOR"


CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, bir kaza sonucu parmağı kopan 2 yaşındaki Roza İ.`ye Şırnak`ta 3 hastanede plastik cerrah olmadığı için müdahale edilemediğini, ailenin kendi imkanlarıyla gittiği Diyarbakır`da parmağın dikilebildiğini belirterek "Hani sağlıkta çağ atlamıştık? Atatürk döneminden miras kalan tüm fabrikaları, tesisleri, işletmeleri satan AKP iktidarının algıdan başka yaptığı bir şey yok. Çocuklarımıza, gençlerimize sahip çıkılmıyor" dedi.

 

Tarih : 19 Mayıs 2024 Pazar 11:02   Okunma : 425

(ANKARA) - CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, bir kaza sonucu parmağı kopan 2 yaşındaki Roza İ.`ye Şırnak`ta 3 hastanede plastik cerrah olmadığı için müdahale edilemediğini, ailenin kendi imkanlarıyla gittiği Diyarbakır`da parmağın dikilebildiğini belirterek "Hani sağlıkta çağ atlamıştık? Atatürk döneminden miras kalan tüm fabrikaları, tesisleri, işletmeleri satan AKP iktidarının algıdan başka yaptığı bir şey yok. Çocuklarımıza, gençlerimize sahip çıkılmıyor" dedi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Şırnak`ın Silopi ilçesi parmağı kopan 2 yaşındaki Roza İ. ve ailesinin tedavi için verdiği uğraşla ilgili yazılı açıklama yaptı. Tanal, şunları kaydetti:

"Şırnak`ın Silopi ilçesinde yaşanan bir olay, son derece düşündürücüdür. Şöyle ki: 16 Mayıs Perşembe günü saat 19.30 sıralarında Şehit Harun Boy Mahallesi`ndeki evlerinde abisiyle bisikletle oynayan Roza İ. isimli 2 yaşındaki yavrumuzun parmağı, bisikletin zincirine takılıp kopuyor. Aile büyükleri, hemen minik Roza`yı buz içine konulan kopan uzuvla birlikte kendi araçlarıyla Silopi Devlet Hastanesi`ne götürüyor. Buradaki doktor, `Bizde plastik cerrah yok` diyerek aileyi Cizre Devlet Hastanesi`ne yönlendiriyor.

Ambulans verilmeyen aile büyükleri, yine kendi imkanlarıyla Cizre`nin yolunu tutuyor. Cizre Devlet Hastanesi`ndeki görevliler de `Plastik cerrah uzmanı doktorumuz yok. Şırnak`a gidin` diyerek küçük Roza`nın kopan parmağına müdahale edemiyor. Cizre Devlet Hastanesi`nde de ambulans talepleri, `geç gelir` denilerek karşılanmayan aile, zamanla yarışarak yine kendi imkanlarıyla kopan parmağı alarak Şırnak`ın yolunu tutuyor.

Şırnak Devlet Hastanesi acil bölümünden Roza`nın girişi yapılıyor. Küçük kızın şikayetinin iletildiği acildeki doktor, plastik cerrahi doktorunun hastanede olmadığını ve telefonuna ulaşamadığını aileye söylüyor. Geldikleri üçüncü hastaneden de sonuç alamayan aile büyükleri, büyük bir panikle yine kendi imkanlarıyla bu sefer Diyarbakır`ın yolunu tutuyor. Gece yarısı geldikleri Diyarbakır Devlet Hastanesi`nde doktorlar, Roza`nın parmağına müdahale ederek kopan uzvu dikiyor.

"AİLE ŞİKAYETÇİ OLDU"

Kopan parmağa müdahale için Şırnak`ta 3 hastaneyi geride bırakıp Diyarbakır`a mı gelinmesi gerekiyordu? Acil durumlarda bir saniyenin bile kıymeti var. Hani sağlıkta çağ atlamıştık? Atatürk döneminden miras kalan tüm fabrikaları, tesisleri, işletmeleri satan AKP iktidarının algıdan başka yaptığı bir şey yok! Çocuklarımıza, gençlerimize sahip çıkılmıyor. Vatandaşlarımız sağlık hizmetlerine erişemiyor. Şırnak Silopi`de küçük Roza`nın başına gelen bu ibretlik hadise, ülkenin ne halde olduğunun göstergesidir."

Tanal, ailenin şikayetçi olduğu bilgisini paylaştı.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA