9 Ağustos 2026 Pazar

10:13   13 İLÇEDE DENGELERI DEĞIŞTIREN YATıRıM HAMLESI: MUĞLA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN GÖVDE GÖSTERISI!   10:02   MUT’TA YıLLARDıR SÜREN SU SıKıNTıSı BITTI! MESKİ’DEN KıRSALA HAYAT VEREN DEV HAMLE   09:50   SON DAKIKA: TBMM’DE KRITIK ’ÇERÇEVE YASA’ KABUL EDILDI! PKK SILAH BıRAKıRSA İNFAZLAR ERTELENECEK... KIMLER KAPSAM DıŞıNDA?   01:17   MEZITLI’DE ÇIFTÇININ YÜZÜNÜ GÜLDÜREN HAMLE: ÜRÜN KAYBıNı ÖNLEYECEK DEV DESTEK BAŞLADı!   21:20   YENİ PARTI’DE BAĞıŞ REKORU!   20:35   TOROSLAR’DA BÜYÜK DEĞIŞIM! BAŞKAN ABDURRAHMAN YıLDıZ SAHAYA İNDI: ’HEDEF YıL SONU’   19:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA AÇıK HAVA SINEMASı KEYFI: SOSYALLEŞMENIN VE EĞLENCENIN ADRESI OLDU   19:20   TARSUS’TA KıRSAL ULAŞıMDA BÜYÜK DEVRIM: 3 MAHALLEDE YOLLAR BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI!   19:10   ’30 BIN GÜVENLIK GÖREVLISI ÇÖZÜM MÜ?’ EĞITIM-İŞ’TEN OKUL GÜVENLIĞI AÇıKLAMASı: ’GEÇICI TEDBIRLERLE SORUN ÇÖZÜLMEZ’   19:01   BORÇKA’DA SIYASETTE ALEVLENEN GERILIM! ’SEÇIMDEN KAÇMASıNLAR, SOKAĞA ÇıKSıNLAR GÖRELIM ONLARı’   16:33   CHP MUT VE SILIFKE İLÇE BAŞKANLıKLARıNDA TOPLU ISTIFA: YENİ PARTI’YE KATıLMA KARARı ALDıLAR   16:01   TBMM GENEL KURULU... VAN GÖLÜ VE MERSIN KÖRFEZI IÇIN ACIL ÖNLEM ÇAĞRıSı   15:57   ÖZGÜR ÖZEL LE MONDE’A YAZDı: "AVRUPA’NıN GELECEĞI TÜRKIYE’DE DEMOKRASININ GELECEĞINDEN AYRı DÜŞÜNÜLEMEZ"   15:56   “ÇERÇEVE YASA" TEKLIFININ YANSıMALARı… DTB BAŞKANı YEŞIL: “BU SÜRECIN EN ÖNEMLI EKONOMIK KAZANıMLARıNDAN BIRI ISTIHDAM OLACAKTıR”   15:54   CHP SÖZCÜSÜ SARı: "MENDERES BELEDIYE BAŞKANı İLKAY ÇIÇEK, DÜN ITIBARıYLA TEDBIRLI OLARAK ’KESIN IHRAÇ’ TALEBIYLE DISIPLINE SEVK EDILMIŞTIR"   13:51   YAŞAR TÜZÜN: "232 BELEDIYE BAŞKANı CHP’DEN ISTIFA EDEREK YENİ PARTI’YE KATıLDı"   13:50   CHP’LI KUŞOĞLU’NDAN MANSUR YAVAŞ AÇıKLAMASı: "ADAYıMıZ DIYE ORTAYA ÇıKARTıP YıPRATMAK ISTEMIYORUZ, HALKıN TEVECCÜHÜ DEVAM EDERSE TABII KI OLUR"   13:50   TRUMP, DOĞUM YOLUYLA ALıNAN ABD VATANDAŞLıĞıNı SıNıRLAMAK IÇIN YENIDEN KARARNAMELER IMZALADı   13:49   SELVI KıLıÇDAROĞLU TABURCU EDILDI   08:05   SILIVRI’DEN DUYGULANDıRAN MESAJ: TAYFUN KAHRAMAN’DAN KıZı VERA’YA YÜREK BURKAN DOĞUM GÜNÜ MEKTUBU!  
 
     
   

Türker Ateş`ten Sokak Hayvanları Düzenlemesi İçin Hükümete Çağrı


CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, iktidarın Meclis’e sunmaya hazırlandığı kanun teklifiyle, sokak hayvanlarının uyutulmasının ve itilafının artan popülasyona çözüm olmayacağı gibi insanlığa da sığmadığını belirtti. Ateş, yaptığı açıklamada, “Sanki yıllardır pek çok kurum çözüm için çalışmamış, 2019 yılında Meclis Hayvan Hakları Komisyonu’nda siyasi partilerce de somut öneriler üzerine anlaşılmamış gibi iktidar, durdu durdu ve şimdi alelacele bir ölüm fermanı imzalatmanın derdine düştü” diye konuştu.

 

Tarih : 23 Mayıs 2024 Perşembe 14:41   Okunma : 615

(ANKARA) - CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, iktidarın Meclis`e sunmaya hazırlandığı sokak hayvanlarının uyutulmasını içeren kanun teklifini eleştirdi. Ateş, “Kanun teklifi, bir ölüm fermanıdır. İktidara sesleniyoruz, ülke genelinde hızla kısırlaştırma seferberliğini başlatın” dedi.

Hem toplum sağlığı ve güvenliği hem sokak canları için vicdani ve rasyonel çarelerin tükenmediğine işaret eden Ateş, “Hızla kısırlaştırma ve üretimin tam kontrolü sağlanmalıdır. Bunun için tüm illerimizde bakımevi ve kısırlaştırma merkezleri kurulmalıdır. Kamu harcamalarında har vurup harman savuranlar bize bütçe kısıtlarından bahsetmesinler. Üretim, satış, ithalat, merdiven altı üretim, internette üretim ve satış gibi diğer kaynaklar da denetim ve cezayla kurutulmalıdır. Ayrıca çip sisteminin Bakanlıkça sıkı takibi sağlanmalıdır” dedi.

Model olarak sahiplenilmeyen sokak hayvanlarını uyutma yöntemini uygulayan ülke örneklerine işaret edildiğini söyleyen Ateş, şunları dile getirdi:

“Ancak bu çözüm değil ve söz konusu ülkelerde her yıl milyonlarca hayvan öldürülüyor, acı döngü devam ediyor. TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığı bu konuda geçtiğimiz aylarda Avrupa`dan 7 örnek ülkeyi inceledi. Bizimle benzer sorunu yaşayan komşu Yunanistan`ın çıkardığı yasal düzenleme ile kısırlaştırma ve geri bırakma seferberliği başlatarak epeyce yol aldığı izleniyor.  Sokaklarında sahipsiz hayvan sorunu bulunmayan Hollanda da uzun zamandır ‘Topla, Kısırlaştır, Aşıla ve Geri Gönder` programını uyguluyor. Biz de bunu başarabilecek maddi güçte bir ülkeyiz. Üstelik sokak canlarıyla ortak yaşam deneyimi ve onların yaşamına saygıyı içeren manevi değerleri olan bir toplumuz.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA