17 Haziran 2024 Pazartesi

19:05   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI GENEL BAŞKANLARıN BAYRAMıNı KUTLADı   17:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE SIYASI PARTILILERIN GENEL BAŞKANLARı VE GRUP BAŞKANLARıNA BAYRAM TELEFONU   16:14   UTKU ÇAKıRÖZER: GEZI TUTUKLULARı BIR BAYRAMA DAHA ÖZGÜRLÜKLERINDEN MAHRUM GIRMEMELI   13:27   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN BAYRAMıN ILK GÜNÜNDE KABRISTAN ZIYARETI   11:44   CHP`LI KıŞ`TAN BAKAN BOLAT`A: "KURBAN BAYRAMı ÖNCESI GELEN FAHIŞ ZAMLAR KONUSUNDA HANGI ÖNLEMLER ALıNDı?"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ‘SAĞLıK VE ENGELLI POLITIKALARı ÇALıŞTAYı`   16:01   ÖZGÜR ÖZEL: ``CUMHURBAŞKANLıĞı KABINESI, ZENGINI DAHA ZENGIN, YOKSULU DAHA YOKSUL YAPACAK DÜZENLEMELERIN HAZıRLıĞıNı YAPMAKTADıR``   15:34   AÇEV: “BABA SEVGISI VE ILGISIYLE BÜYÜMEK, ÇOCUKLARıN ÇOK YÖNLÜ GELIŞIMINI DESTEKLIYOR”   15:28   LIMAK`ıN BODRUM`DAKI PROJESINE YÖRE HALKı TEPKI GÖSTERDI: “HUKUKI MÜCADELEYI BAŞLATACAĞıZ”   15:14   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BÖCEK:" BU BAYRAMıN HUZUR VE MUTLULUK DOLU GÜZEL GÜNLER GETIRMESINI DILIYORUM"   15:13   PSIKOLOGLARDAN KURBAN BAYRAMı UYARıSı: "12 YAŞ ALTıNDAKI ÇOCUKLARı KESIM ALANıNDA BULUNDURMAYıN"   15:06   CUMHURBAŞKANLıĞı YıLLıK PROGRAMı`NA GÖRE, TMO BU YıL SADECE 3,5 MILYON TON BUĞDAY ALıMı YAPACAK   14:33   CHP İZMIR`DE BAYRAMLAŞMA... ASLANOĞLU: "SEÇIM SANDıĞı NE ZAMAN KONURSA KONSUN, CHP IKTIDAR OLACAKTıR"   14:13    ERDOĞAN`DAN ÖZEL`E "SUÇ ORTAĞı" YANıTı: ``BIZIM IADEIZIYARETIMIZI DEMEK KI HAZMEDEMEDILER``   13:54   MANSUR YAVAŞ: "SEVDIKLERINIZLE SAĞLıK, HUZUR VE MUTLULUK DOLU BAYRAMLAR GEÇIRMENIZI DILIYORUM"   13:49   SIYASI PARTI LIDERLERININ BAYRAM PROGRAMı BELLI OLDU   13:44   ÖZGÜR ÖZEL, AZERBAYCAN`ıN MILLI KURTULUŞ GÜNÜ`NÜ KUTLADı   13:44   SIYASI PARTILERIN BAYRAMLAŞMA PROGRAMı BELLI OLDU   13:33   DEVLET BAHÇELI: "SABıR VE TAHAMMÜL SıNıRıMıZı ZORLAMA YANLıŞıNDAN DERHAL DÖNÜN"   12:57   ÖZGÜR ÖZEL: "ADALET YÜRÜYÜŞÜ 7 YAŞıNDA. 86 MILYON YURTTAŞıMıZ IÇIN ADALETI SAĞLAYANA, HAKSıZLıKLARı SONLANDıRANA KADAR O MÜCADELEMIZ SÜRECEK"  
 
     
   

ABB`nin KPSS Kampı... 5 yıldır KPSS`ye hazırlanan öğrenci: "Bir sürü israf yapılıyor niye biz gençlerin umutlarından hayallerinde tasarruf yapılıyor?"


 Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Benim Hocam Yayıncılık iş birliğiyle ikinci kez Kamu Personel Seçme Sınavı`na (KPSS) girecek adaylar için ücretsiz ``KPSS Genel Tekrar Kampı`` düzenledi. KPSS`ye 5 yıldır hazırlanan öğrenci ANKA`ya konuştu. Tasarruf tedbirleri kapsamında kamuda sadece emekli olanların yerine personel alınacağının açıklanmasına tepki gösteren öğrenci, "Bir sürü israf yapılıyor. Niye biz gençlerin umutlarından, hayallerinden tasarruf yapılıyor? Çok üzgünüz gerçekten. Ben 5 yıldır hazırlanıyorum, emeklerim her sene çöp oluyor" dedi.

 

Tarih : 25 Mayıs 2024 Cumartesi 14:59   Okunma : 337

Haber: İLEYDA ÖZMEN / Kamera: BERKİN GÜLSOY

(ANKARA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Benim Hocam Yayıncılık iş birliğiyle ikinci kez Kamu Personel Seçme Sınavı`na (KPSS) girecek adaylar için ücretsiz ``KPSS Genel Tekrar Kampı`` düzenledi. KPSS`ye 5 yıldır hazırlanan öğrenci ANKA`ya konuştu. Tasarruf tedbirleri kapsamında kamuda sadece emekli olanların yerine personel alınacağının açıklanmasına tepki gösteren öğrenci, "Bir sürü israf yapılıyor. Niye biz gençlerin umutlarından, hayallerinden tasarruf yapılıyor? Çok üzgünüz gerçekten. Ben 5 yıldır hazırlanıyorum, emeklerim her sene çöp oluyor" dedi.

ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Benim Hocam Yayıncılık arasında yapılan iş birliği ile KPSS Genel Kampı programı başladı. Kampa katılmak isteyenler, Atatürk Spor Salonu`nun önünde uzun kuyruk oluşturdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 12 gün sürecek eğitim kampının açılışı konuşmasını yaptı. 

"KPSS sınavına girmeden atananlar da var onların üzerinde sizlerin hakkı var"

Bu yıl eğitim kampının ikincisini gerçekleştirdiklerini kaydeden Yavaş, şöyle konuştu:

``Benim Hocam Yayıncılık ve değerli hocalarımızın eşliğinde inşallah güzel bir kurs dönemi geçiririz. Bu yılda 13 bin civarı ön başvuru var, 6 bin 200 asil kayıt yapılmış durumda, inşallah Allah gönlünüze göre versin. Sizler çalışacaksınız ve inşallah istediğiniz yerlere atanacaksınız. Sizler bu kadar çok emek veriyorsunuz ama maalesef günümüz şartlarında hiç KPSS sınavına girmeden atananlar da var onların üzerinde sizlerin hakkı var. Bizler hem sosyal belediyecilik hem öğrenci dostu belediyecilik adına bir nebze bu organizasyonla bir katkımız olsun istedik. Allah`tan diliyorum ki hepiniz başarılı olursunuz ve istediğiniz yerlere atanıp güzel bir gelecek edinirsiniz. Hepinize başarılar diliyorum, gözlerinizden öpüyorum.``

"Bu yıl daha fazla yoğunluğun olması yaşanan ekonomik sorunlarla doğrudan ilgili"

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Serkan Yorgancılar da şunları söyledi:

"Atatürk Kapalı Spor Salonu`nda KPSS tekrar kampı yapıyoruz. Çok yoğun bir ilgi var. KPSS`ye hazırlanan ve kamu görevlisi olmaya çalışan adaylarımız bugün ve 10 gün boyunca Atatürk Spor Salonu`nda Benim Hocam Yayıncılık iş birliğiyle tekrar kampı yapacak. Geçen seneye göre çok daha yoğun ilgi var. Kayıtlı olan öğrenci sayımız 10 bini açtı ama tabii ki spor salonumuzun imkanları dahilinde 3 bin 500 öğrencimiz 10 gün boyunca eğitim alacaklar burada. Bu yıl daha fazla yoğunluğun olması ülkemizde yaşanan ekonomik sorunlarla doğrudan ilgili."

"Tasarrufu öğretmenden yapıyorlar maalesef"

KPSS`ye hazırlanan öğrenciler, ANKA Haber Ajansı`na konuştu. KPSS`ye 5 yıldır hazırlanan bir öğrenci tasarruf tedbirleri kapsamında kamuda sadece emekli olanların yerine personel alınacağının açıklanmasına tepki gösterdi. Öğrenci, şöyle konuştu:

"Bu kampa geçen sene de geldim. Çok verimli oldu hatta geçen sene aldığım en yüksek puanı aldım ama maalesef öğretmen sayısı ve yapılan alım çok az olduğu için öğretmen sayısı fazla, alım sayısı az. Bu sene atanamama ihtimalim çok yüksek. Sınava bir buçuk ay kala yine mecburen atama beklerken atanamayacağımı öğrendim ve tekrar masa başına oturdum. Mansur babamıza çok teşekkür ederim. Sağolsun, geçen sene de çok yardımcı oldu bu sene de aynı şekilde.

Hiçbir yerden tasarruf yapılmıyor. Tasarrufu öğretmenden yapıyorlar maalesef. Bir sürü israf yapılıyor niye biz gençlerin umutlarından, hayallerinde tasarruf yapılıyor? Çok üzgünüz gerçekten. Ben 5 yıldır hazırlanıyorum, emeklerim her sene çöp oluyor. Benim gibi binlerce de öğretmen var. Allah yardımcımız olsun. Çünkü artık ilahi bir yardımdan başka bizim bir umudumuz kalmadı maalesef."

"Hiçbir Türk gencinin hak ettiğini düşünmüyorum"

 KPSS`ye 2 yıldır hazırlanan bir tarih öğretmeni adayı da şunları söyledi:

"Öğretmenlik için uğraşıyoruz. Binlerce arkadaşımız gibi. Aynı zamanda yapılan açıklamalar mülakat, arkasından öğretmen akademisi... Gençler olarak artık çok yorulduk. O kadar yorgunuz ki ders çalışamaz hale geldik. Burada binlerce insan ailesini, işini, her şeyini geride bırakıp KPSS çalışmaya başladı ama gelen haberler bizi oldukça üzüyor. Bu kadar belirsizlik içinde olmayı hiçbir Türk gencinin hak ettiğini düşünmüyorum. 

Benim Hocam zaten ücretli bir yayına geçtiği an diğerlerinin de geçeceğini düşünüyorum. Dershaneler inanılmaz pahalı ve gidemiyoruz. Mansur Başkanımıza da buradan çok teşekkür ederiz. Aynı zamanda KPSS ücretlerimize de destek oldu onun için de ayrıca teşekkür ediyoruz.

Bunun daha önceden planlanmasının yapılmasının gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu planlanma olmadan önümüz belirsizlik. Biz ne yapacağız peki? Ben devlet üniversitesinde okumuş bir Türk genciyim. Ne yapabilirim şu an? Özel şartlar iyileştirilsin o zaman. Özellerde birçok öğretmen arkadaşım asgari ücretin altında çalışmakta.``

"Hakkımızı elimizden almak yerine kendi içerisindeki israfı kesmeleri lazım"

Bir diğer aday ise şu görüşleri dile getirdi:

``Geçen yıl mezun oldum ama ben ikinci üniversiteyi okumuştum. Bu yıl branşımda ilk denemem olacak. Kamplar bütün derslerin toplu olarak verilmesi açısından bütün hatırlamaların bir hap bilgi olması açısından çok önemli. Hepsini birlikte bir çerçevede görmek çok değerli.

Tasarruf tedbirleri alınacak öğretmenler için değil de kendi içerisinde olan öğretmenler ya da diğer kamu memurları için yapılsa daha iyi olur. Çünkü okuduk, atanmak istiyoruz. Gelecek için çok büyük bir güç aslında. Bizim almak istediğimiz hakkımızı elimizden almak yerine, kendi içerisindeki israfı kesmeleri lazım. Şu an da her şey devletten yürütülüyor. Bence muhtarlara gerek yok. En azından kendi içerisindeki bir kısım israfları kesip öğretmen ataması yapabilirler ya da erken emekli olup hala çalışan öğretmenler var. Emekli maaşlarını artırıp onların çalışmasına gerek kalmadan yeni öğretmenler atanabilir."

"Şu anki ekonomik koşullarda bir dershaneye gitmek zor"

İlk kez KPSS`ye giren öğrenci de "Şu anki ekonomik koşullarda bir dershaneye gitmenin zor olduğu bu süreçte öncelikle Benim Hocam`a çok teşekkür ediyorum. Ardından bu imkanı bize sunan Mansur Yavaş ve belediyesine teşekkürlerimi iletiyorum. Ben ve beni gibi olan bir sürü öğrenci çok payda görüyor. Tasarruf tedbilerinde alınan kararı kesinlikle doğru bir karar olduğu düşünmüyorum" diye konuştu.

"Yine de ümidimizi yitirmeden çalışmak zorundayız"

İlk kez KPSS`ye hazırlanan bir diğer öğrenci ise "Heyecanlıyım... Benim Hocam`ın yaptığı bu kamp hepimizin işine yarayacak. Umarım herkes için iyi olur. Yine de ümidimizi yitirmeden çalışmak zorundayız. Başka yapabileceğimiz hiçbir şey olduğunu düşünmüyorum" dedi.

"Tasarruf memur alımında olmamalı"

Benim Hocam Yayıncılık Kurucusu Ramazan Yetgin de şunları söyledi:

"KPSS sınavı 2024 çift sene olması sebebiyle çok büyük bir yoğunluk var. Ülkemizde özellikle özel sektörün de mağduriyet yarattığı veya özel sektöre atanmak istemeyip devlete kamuya atanmak isteyen milyonlarca öğrenci var. Bu sene tahminimce 4 milyon orta öğretim, ön lisans ve lisansta girecek. Bu kadar kalabalıklar çok normal. Biz daha farklı salon istedik. 20 bin kişilik salon olsa 20 bin kişiyle yapacaktık. Amacımız insanlara son zamanlarında, anlarında destek verebilmek. Şu an ilk günü ve çok kalabalık.

Mülakat haberi ve öğretmenlik akademisi haberleri geldikten sonra özellikle eğitim fakültesi mezunu öğretmen arkadaşlarımızda ister istemez mod düşmesi oldu. Zaten bu tür kampları yapmamızın sebebi de tekrar öğrencilerimizi ayağa kaldırmak. Mülakat uygulamasına başından beri karşıyız. Çünkü mülakattaki yanılma, hata payı en fazla olan ölçek gurubu, o yüzden mülakatlar olmasın. Çocuklar hakkıyla sadece KPSS puanıyla atansın.

Kamu tasarruf tedbileriyle ilgili şunu söyleyebilirim, kamuda tedbir olacak veya tasarruf edecek birçok hamle var, devlet yapabilir ama bu memur alımında olmamalı."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA