14 Ağustos 2025 Perşembe

16:19   ÖZLEM ÇERÇIOĞLU: "AK PARTI ÇATıSı ALTıNDA HIZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞIM"   16:16   ÖZGÜR ÖZEL, ’İBB BORSASı’NA ILIŞKIN BELGE AÇıKLADı... ÖZEL: "ALLAH BUNDAN SONRA AK PARTI’YE AYDıN’DA KOLAYLıK VERSIN, MILLET MILLI IRADE HıRSıZLıĞıNı AFFETMEZ”   14:23   YENIŞEHIR BELEDIYESI SILIFKE’DE YANGıN SÖNDÜRME ÇALıŞMALARıNA DESTEK VERDI   14:19   İBB SORUŞTURMASı TUTUKLUSU IŞ ADAMı KAPKI’DEN, AVUKAT BIRINCI’YE SUÇ DUYURUSU   13:54   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "İBB BORSASı" İDDIASı: "AK TOROSLAR ÇETESI ÇÖKÜYOR"   13:53   AYDıN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÇERÇIOĞLU, CHP’DEN ISTIFA ETTI   13:40   SILIFKE’DE YANGıN KABUSU: BÜYÜKŞEHIR, 87 PERSONEL VE 53 ARAÇLA MÜDAHALE EDIYOR   23:42   SILIFKE’DE CIĞERLERIMIZ YANıYOR   15:39   CHP’LI BAŞARıR’DAN ANTALYA HALKıNA ÇAĞRı   15:37   KARALAR’ıN AVUKATıNDAN HUKUK SKANDALı IDDIASı   15:35   10 6’LıK TEKLIF MEMUR VE MEMUR EMEKLISINI MEMNUN ETMEDI   13:46   EVRENSEL GAZETESINE KURŞUNLU SALDıRı   13:42   İMAMOĞLU’NDAN ULUSLARARASı ÇAĞRı   13:18   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA’DAN AILE ARABULUCULUĞU TEPKISI   13:16   GÖKHAN GÜNAYDıN: ERKEN SEÇIMIN DAHA FAZLA GECIKTIRILEBILME IHTIMALI KALMAMıŞTıR   13:14   GAZZE’DE ATEŞKES ÇıKMAZı   13:07   KıŞ ÖNCESI BOZTEPE’YE KAPSAMLı BAKıM   11:35   YENIŞEHIR BELEDIYESI KALDıRıM VE YOL IŞGALLERINE GEÇIT VERMIYOR   11:14   MERSIN’DE KıRSAL KALKıNMAYA BÜYÜK DESTEK: ‘HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM’ PROJESIYLE 300 AILE AYAĞA KALKTı   10:51   ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERI BARıNMA SORUNUYLA KARŞı KARŞıYA... BAŞKENTTE EV KIRALARı 17 BIN LIRADAN, YURT ÜCRETLERI 12 BIN LIRADAN BAŞLıYOR  
 
     
   

Üç kez İŞKUR`a başvuran ve talebi reddedilen 75 yaşındaki emekli Şerif Özdemir: "Devlet yaşımdan utanıyor iş vermiyor ama dilendirmeye mecbur bırakıyor"


Antalya`dan CHP`nin Ankara`da düzenlediği Büyük Emekli Mitingi`ne gelerek sesini duyurmaya çalışan 75 yaşındaki emekli Şerif Özdemir, emekli maaşıyla geçinemediğini çalışmak istediğini ancak bulamadığını söyledi. Özdemir, "Cumhurbaşkanına sesleniyorum vicdan varsa Antalya İŞKUR`a sorsun, üç defa dilekçe verdim iş aradım ama yaşımdan dolayı bana iş vermiyor. Devlet yaşımdan dolayı utanıyor bana iş vermiyor ama benim devletim beni dilendirmeye mecbur bırakıyor, beni hırsızlığa itiyor" dedi.

 

Tarih : 27 Mayıs 2024 Pazartesi 10:24   Okunma : 451

(ANKARA) - Antalya`dan CHP`nin Ankara`da düzenlediği Büyük Emekli Mitingi`ne gelerek sesini duyurmaya çalışan 75 yaşındaki emekli Şerif Özdemir, emekli maaşıyla geçinemediğini çalışmak istediğini ancak bulamadığını söyledi. Özdemir, "Cumhurbaşkanına sesleniyorum vicdan varsa Antalya İŞKUR`a sorsun, üç defa dilekçe verdim iş aradım ama yaşımdan dolayı bana iş vermiyor. Devlet yaşımdan dolayı utanıyor bana iş vermiyor ama benim devletim beni dilendirmeye mecbur bırakıyor, beni hırsızlığa itiyor" dedi. 

Türkiye`nin dört bir yanından gelen binlerce emekli, Ankara`da "Büyük Emekli Mitingi`ne" katıldı. Enflasyon karşısında giderek maaşları eriyen emekliler, insanca bir yaşam sürdürebilmek için maaşlarının artırılmasını istiyor.

Devlet bana kaç kuruş verecek diye bekliyorum”

Kira, faturalar, zamlar karşında hayatta kalmaya çalışan emekliler ANKA Haber Ajansı`na konuştu:

Antalya`dan Ankara`ya gelen 75 yaşındaki emekli Şerif Özdemir, "Eşime ekmek  parası veremiyorum. Ev sahibi beni evden çıkardı, ben 14 bin TL`ye ev tuttum. Bütün evraklarım mevcut. 16 bin 500 TL aylık alıyorum, 2 bin 500 TL ile geçiniyorum. Altı ay sonra kira kontratım bitiyor devlet bana kaç kuruş verecek diye bekliyorum. Çaresiz kaldım, Sayın Cumhurbaşkanı sen dört bakana dört aylık veriyorsun o aylıkların dört tanesini emekliye ikramiye olarak sunsan ne olur? Dokuz  uçak sana yetmiyor gibi Bodrum`daki, Ankara`daki saray sana yetmiyor. Ankara`da saray yaptırdığın zaman diyordun ki, `Dış devletlere karşı bizim iyi bir yaşantımız olduğunu ispatlayalım.` Peki Ahlat, Bodrum sana ne yapıyor? 

"Yaşımdan dolayı bana iş vermiyorlar"

Ben 36 yıl 8 ay 657 devlet memuru olarak hizmet yaptım, açım açım açım. Cumhurbaşkanına sesleniyorum vicdan varsa Antalya İŞKUR`a sorsun, üç defa dilekçe verdim iş aradım ama yaşımdan dolayı bana iş vermiyor. Devlet yaşımdan dolayı utanıyor bana iş vermiyor ama benim devletim beni dilendirmeye mecbur bırakıyor. Beni hırsızlığa itiyor ben böyle bir vatandaşım..."

"İnsanları kurtaracağız vaatleriyle gelenler hırsız çıktı"

Bir emekli vatandaş ise sıkıntılarını şöyle anlattı:

Emeklilerimiz tabana vurdu fakat zirvedekiler deveyi hamuduyla götürüyorlar. Saraylar, şatafatlı yaşamlar... En başta Diyanet olmak üzere vekillerimizin, bürokratların altında lüks yaşamları ama emekliler hayatlarını sürünerek geçiriyorlar. `İnsanları kurtaracağız` vaatleriyle gelenler hırsız çıktılar hırsız... Beş yıldır emekliyim maaşım 10 bin. Aylık bağlama oranları yüzde 72 iken bugün yüzde 28`lere düşmüştür. 30 bin lira maaş alacak emekli bugün 9 bin 10 bin lira alıyor."

"Evime mahkum oldum" 

Engelli birey Zilfi Aydemir de maaşının yetersizliği nedeniyle bakıcı tutamadığından yakınarak, "Evimizden çıkamıyoruz, biz de gezmek istiyoruz. Kazandığımız haklarımızı geri almak istiyoruz. 10 bin TL emekli maaşıyla ne yapabiliriz? Sesimiz duyulsun. Emekli olduktan sonra hiçbir şey alamıyorum. Çalışırken ne aldıysam hala onları giyiyorum. Hiçbir yere gidemiyorum, evime mahkum oldum" dedi.  

"Çocuğumu besleyemiyorum"

Dul ve yetim maaşı alan Makbule Işık, "Benim maaşım daha da kötü. 5 bin 400 TL maaşım var. Kiracısın, kira ödüyorsun ekstradan iki çocuğun var birisi engelli. O kadar emek veriyorsun ama karşılığını alamıyorsun. Ben çocuğumu besleyemiyorum ya ne kadar acı bir şey biliyor musun? Annenin çocuğu bir şey isteğinde `yok` demesi o kadar acı verici ki. Herkes koltuğunda oturmuş aldığı maaşla krallar gibi yaşarken sen orada sefillik yaşıyorsun bu adalet değil" dedi.  

"Et yiyemediğim için hırsızlık yapacağım"

Kamyonculuk yaptıktan sonra emekli olduğunu söyleyen 70 yaşındaki Murtaza Aksoy, "Türkiye`de gezmediğim yer kalmadı. Gittiğim yerlerde, yoksul insanları görürdüm, üzülürdüm ama kendim onların haline düştüm. Bizi bu hale düşüren utansın benim evim kira ailemle geçinemiyorum. Bu zor bir şey mi devletin bütçesinden... `Bu insanlar niye toplandı` diye kendilerine sormuyorlar mı? Hırsızlık yapacağım bana ceza verirlerse 70 yaşından sonra adam hırsızlıktan yargılanıyor televizyonlara gönüllü çıkacağım. Ben `et yiyemediğim için hırsızlık yaptım` diyeceğim. Namuslu insanları hırsız mı yapacaksın kardeşim derdin ne senin" diye sitem etti.   

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA