17 Haziran 2024 Pazartesi

12:12   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, SAVAŞ KABINESINI FESHETTI   11:03   SIYASI PARTILER ARASı BAYRAMLAŞMA... MHP`LI KARAKAYA: "MISAFIR IKRAM EDILENI YEMIYORSA, GIDERKEN KENDISINE ÇıKıN YAPıLıR"   10:31   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA ZIYARETI... DENIZ YÜCEL: "TÜRKIYE BÜYÜK MILLET MECLISI`NIN GEÇMIŞTEKI IŞLEVINI NE YAZıK KI KAYBETTIĞINI GÖRÜYORUZ"   10:26   TEMA VAKFı: “ÜLKEMIZDE 2012-2023 YıLLARı ARASıNDA YAKLAŞıK 410 BIN HEKTAR ORMAN ALANı KAYBEDILDI”   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ``MERTUSENG TURIZM ÇALıŞTAYı`` ILE SEKTÖRÜN ÖNDE GELENLERINI VE GENÇLERI BULUŞTURDU   19:05   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI GENEL BAŞKANLARıN BAYRAMıNı KUTLADı   17:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE SIYASI PARTILILERIN GENEL BAŞKANLARı VE GRUP BAŞKANLARıNA BAYRAM TELEFONU   16:14   UTKU ÇAKıRÖZER: GEZI TUTUKLULARı BIR BAYRAMA DAHA ÖZGÜRLÜKLERINDEN MAHRUM GIRMEMELI   13:27   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN BAYRAMıN ILK GÜNÜNDE KABRISTAN ZIYARETI   11:44   CHP`LI KıŞ`TAN BAKAN BOLAT`A: "KURBAN BAYRAMı ÖNCESI GELEN FAHIŞ ZAMLAR KONUSUNDA HANGI ÖNLEMLER ALıNDı?"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ‘SAĞLıK VE ENGELLI POLITIKALARı ÇALıŞTAYı`   16:01   ÖZGÜR ÖZEL: ``CUMHURBAŞKANLıĞı KABINESI, ZENGINI DAHA ZENGIN, YOKSULU DAHA YOKSUL YAPACAK DÜZENLEMELERIN HAZıRLıĞıNı YAPMAKTADıR``   15:34   AÇEV: “BABA SEVGISI VE ILGISIYLE BÜYÜMEK, ÇOCUKLARıN ÇOK YÖNLÜ GELIŞIMINI DESTEKLIYOR”   15:28   LIMAK`ıN BODRUM`DAKI PROJESINE YÖRE HALKı TEPKI GÖSTERDI: “HUKUKI MÜCADELEYI BAŞLATACAĞıZ”   15:14   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BÖCEK:" BU BAYRAMıN HUZUR VE MUTLULUK DOLU GÜZEL GÜNLER GETIRMESINI DILIYORUM"   15:13   PSIKOLOGLARDAN KURBAN BAYRAMı UYARıSı: "12 YAŞ ALTıNDAKI ÇOCUKLARı KESIM ALANıNDA BULUNDURMAYıN"   15:06   CUMHURBAŞKANLıĞı YıLLıK PROGRAMı`NA GÖRE, TMO BU YıL SADECE 3,5 MILYON TON BUĞDAY ALıMı YAPACAK   14:33   CHP İZMIR`DE BAYRAMLAŞMA... ASLANOĞLU: "SEÇIM SANDıĞı NE ZAMAN KONURSA KONSUN, CHP IKTIDAR OLACAKTıR"   14:13    ERDOĞAN`DAN ÖZEL`E "SUÇ ORTAĞı" YANıTı: ``BIZIM IADEIZIYARETIMIZI DEMEK KI HAZMEDEMEDILER``   13:54   MANSUR YAVAŞ: "SEVDIKLERINIZLE SAĞLıK, HUZUR VE MUTLULUK DOLU BAYRAMLAR GEÇIRMENIZI DILIYORUM"  
 
     
   

Üç kez İŞKUR`a başvuran ve talebi reddedilen 75 yaşındaki emekli Şerif Özdemir: "Devlet yaşımdan utanıyor iş vermiyor ama dilendirmeye mecbur bırakıyor"


Antalya`dan CHP`nin Ankara`da düzenlediği Büyük Emekli Mitingi`ne gelerek sesini duyurmaya çalışan 75 yaşındaki emekli Şerif Özdemir, emekli maaşıyla geçinemediğini çalışmak istediğini ancak bulamadığını söyledi. Özdemir, "Cumhurbaşkanına sesleniyorum vicdan varsa Antalya İŞKUR`a sorsun, üç defa dilekçe verdim iş aradım ama yaşımdan dolayı bana iş vermiyor. Devlet yaşımdan dolayı utanıyor bana iş vermiyor ama benim devletim beni dilendirmeye mecbur bırakıyor, beni hırsızlığa itiyor" dedi.

 

Tarih : 27 Mayıs 2024 Pazartesi 10:24   Okunma : 261

(ANKARA) - Antalya`dan CHP`nin Ankara`da düzenlediği Büyük Emekli Mitingi`ne gelerek sesini duyurmaya çalışan 75 yaşındaki emekli Şerif Özdemir, emekli maaşıyla geçinemediğini çalışmak istediğini ancak bulamadığını söyledi. Özdemir, "Cumhurbaşkanına sesleniyorum vicdan varsa Antalya İŞKUR`a sorsun, üç defa dilekçe verdim iş aradım ama yaşımdan dolayı bana iş vermiyor. Devlet yaşımdan dolayı utanıyor bana iş vermiyor ama benim devletim beni dilendirmeye mecbur bırakıyor, beni hırsızlığa itiyor" dedi. 

Türkiye`nin dört bir yanından gelen binlerce emekli, Ankara`da "Büyük Emekli Mitingi`ne" katıldı. Enflasyon karşısında giderek maaşları eriyen emekliler, insanca bir yaşam sürdürebilmek için maaşlarının artırılmasını istiyor.

Devlet bana kaç kuruş verecek diye bekliyorum”

Kira, faturalar, zamlar karşında hayatta kalmaya çalışan emekliler ANKA Haber Ajansı`na konuştu:

Antalya`dan Ankara`ya gelen 75 yaşındaki emekli Şerif Özdemir, "Eşime ekmek  parası veremiyorum. Ev sahibi beni evden çıkardı, ben 14 bin TL`ye ev tuttum. Bütün evraklarım mevcut. 16 bin 500 TL aylık alıyorum, 2 bin 500 TL ile geçiniyorum. Altı ay sonra kira kontratım bitiyor devlet bana kaç kuruş verecek diye bekliyorum. Çaresiz kaldım, Sayın Cumhurbaşkanı sen dört bakana dört aylık veriyorsun o aylıkların dört tanesini emekliye ikramiye olarak sunsan ne olur? Dokuz  uçak sana yetmiyor gibi Bodrum`daki, Ankara`daki saray sana yetmiyor. Ankara`da saray yaptırdığın zaman diyordun ki, `Dış devletlere karşı bizim iyi bir yaşantımız olduğunu ispatlayalım.` Peki Ahlat, Bodrum sana ne yapıyor? 

"Yaşımdan dolayı bana iş vermiyorlar"

Ben 36 yıl 8 ay 657 devlet memuru olarak hizmet yaptım, açım açım açım. Cumhurbaşkanına sesleniyorum vicdan varsa Antalya İŞKUR`a sorsun, üç defa dilekçe verdim iş aradım ama yaşımdan dolayı bana iş vermiyor. Devlet yaşımdan dolayı utanıyor bana iş vermiyor ama benim devletim beni dilendirmeye mecbur bırakıyor. Beni hırsızlığa itiyor ben böyle bir vatandaşım..."

"İnsanları kurtaracağız vaatleriyle gelenler hırsız çıktı"

Bir emekli vatandaş ise sıkıntılarını şöyle anlattı:

Emeklilerimiz tabana vurdu fakat zirvedekiler deveyi hamuduyla götürüyorlar. Saraylar, şatafatlı yaşamlar... En başta Diyanet olmak üzere vekillerimizin, bürokratların altında lüks yaşamları ama emekliler hayatlarını sürünerek geçiriyorlar. `İnsanları kurtaracağız` vaatleriyle gelenler hırsız çıktılar hırsız... Beş yıldır emekliyim maaşım 10 bin. Aylık bağlama oranları yüzde 72 iken bugün yüzde 28`lere düşmüştür. 30 bin lira maaş alacak emekli bugün 9 bin 10 bin lira alıyor."

"Evime mahkum oldum" 

Engelli birey Zilfi Aydemir de maaşının yetersizliği nedeniyle bakıcı tutamadığından yakınarak, "Evimizden çıkamıyoruz, biz de gezmek istiyoruz. Kazandığımız haklarımızı geri almak istiyoruz. 10 bin TL emekli maaşıyla ne yapabiliriz? Sesimiz duyulsun. Emekli olduktan sonra hiçbir şey alamıyorum. Çalışırken ne aldıysam hala onları giyiyorum. Hiçbir yere gidemiyorum, evime mahkum oldum" dedi.  

"Çocuğumu besleyemiyorum"

Dul ve yetim maaşı alan Makbule Işık, "Benim maaşım daha da kötü. 5 bin 400 TL maaşım var. Kiracısın, kira ödüyorsun ekstradan iki çocuğun var birisi engelli. O kadar emek veriyorsun ama karşılığını alamıyorsun. Ben çocuğumu besleyemiyorum ya ne kadar acı bir şey biliyor musun? Annenin çocuğu bir şey isteğinde `yok` demesi o kadar acı verici ki. Herkes koltuğunda oturmuş aldığı maaşla krallar gibi yaşarken sen orada sefillik yaşıyorsun bu adalet değil" dedi.  

"Et yiyemediğim için hırsızlık yapacağım"

Kamyonculuk yaptıktan sonra emekli olduğunu söyleyen 70 yaşındaki Murtaza Aksoy, "Türkiye`de gezmediğim yer kalmadı. Gittiğim yerlerde, yoksul insanları görürdüm, üzülürdüm ama kendim onların haline düştüm. Bizi bu hale düşüren utansın benim evim kira ailemle geçinemiyorum. Bu zor bir şey mi devletin bütçesinden... `Bu insanlar niye toplandı` diye kendilerine sormuyorlar mı? Hırsızlık yapacağım bana ceza verirlerse 70 yaşından sonra adam hırsızlıktan yargılanıyor televizyonlara gönüllü çıkacağım. Ben `et yiyemediğim için hırsızlık yaptım` diyeceğim. Namuslu insanları hırsız mı yapacaksın kardeşim derdin ne senin" diye sitem etti.   

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA