9 Ağustos 2026 Pazar

10:47   TARSUS KıRSALıNDA RENKLI GÖRÜNTÜLER! ÇOCUKLAR EĞLENDI, BÜYÜKLER ÇOCUKLUĞUNA DÖNDÜ   10:13   13 İLÇEDE DENGELERI DEĞIŞTIREN YATıRıM HAMLESI: MUĞLA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN GÖVDE GÖSTERISI!   10:02   MUT’TA YıLLARDıR SÜREN SU SıKıNTıSı BITTI! MESKİ’DEN KıRSALA HAYAT VEREN DEV HAMLE   09:50   SON DAKIKA: TBMM’DE KRITIK ’ÇERÇEVE YASA’ KABUL EDILDI! PKK SILAH BıRAKıRSA İNFAZLAR ERTELENECEK... KIMLER KAPSAM DıŞıNDA?   01:17   MEZITLI’DE ÇIFTÇININ YÜZÜNÜ GÜLDÜREN HAMLE: ÜRÜN KAYBıNı ÖNLEYECEK DEV DESTEK BAŞLADı!   21:20   YENİ PARTI’DE BAĞıŞ REKORU!   20:35   TOROSLAR’DA BÜYÜK DEĞIŞIM! BAŞKAN ABDURRAHMAN YıLDıZ SAHAYA İNDI: ’HEDEF YıL SONU’   19:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA AÇıK HAVA SINEMASı KEYFI: SOSYALLEŞMENIN VE EĞLENCENIN ADRESI OLDU   19:20   TARSUS’TA KıRSAL ULAŞıMDA BÜYÜK DEVRIM: 3 MAHALLEDE YOLLAR BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI!   19:10   ’30 BIN GÜVENLIK GÖREVLISI ÇÖZÜM MÜ?’ EĞITIM-İŞ’TEN OKUL GÜVENLIĞI AÇıKLAMASı: ’GEÇICI TEDBIRLERLE SORUN ÇÖZÜLMEZ’   19:01   BORÇKA’DA SIYASETTE ALEVLENEN GERILIM! ’SEÇIMDEN KAÇMASıNLAR, SOKAĞA ÇıKSıNLAR GÖRELIM ONLARı’   16:33   CHP MUT VE SILIFKE İLÇE BAŞKANLıKLARıNDA TOPLU ISTIFA: YENİ PARTI’YE KATıLMA KARARı ALDıLAR   16:01   TBMM GENEL KURULU... VAN GÖLÜ VE MERSIN KÖRFEZI IÇIN ACIL ÖNLEM ÇAĞRıSı   15:57   ÖZGÜR ÖZEL LE MONDE’A YAZDı: "AVRUPA’NıN GELECEĞI TÜRKIYE’DE DEMOKRASININ GELECEĞINDEN AYRı DÜŞÜNÜLEMEZ"   15:56   “ÇERÇEVE YASA" TEKLIFININ YANSıMALARı… DTB BAŞKANı YEŞIL: “BU SÜRECIN EN ÖNEMLI EKONOMIK KAZANıMLARıNDAN BIRI ISTIHDAM OLACAKTıR”   15:54   CHP SÖZCÜSÜ SARı: "MENDERES BELEDIYE BAŞKANı İLKAY ÇIÇEK, DÜN ITIBARıYLA TEDBIRLI OLARAK ’KESIN IHRAÇ’ TALEBIYLE DISIPLINE SEVK EDILMIŞTIR"   13:51   YAŞAR TÜZÜN: "232 BELEDIYE BAŞKANı CHP’DEN ISTIFA EDEREK YENİ PARTI’YE KATıLDı"   13:50   CHP’LI KUŞOĞLU’NDAN MANSUR YAVAŞ AÇıKLAMASı: "ADAYıMıZ DIYE ORTAYA ÇıKARTıP YıPRATMAK ISTEMIYORUZ, HALKıN TEVECCÜHÜ DEVAM EDERSE TABII KI OLUR"   13:50   TRUMP, DOĞUM YOLUYLA ALıNAN ABD VATANDAŞLıĞıNı SıNıRLAMAK IÇIN YENIDEN KARARNAMELER IMZALADı   13:49   SELVI KıLıÇDAROĞLU TABURCU EDILDI  
 
     
   

Emekliler Kurban Bayramı`ndan ümidini kesti: "Emeklinin kendisi kurban. İktidar yıllardır emekliyi kurban etti"


Ekonomik krizin etkilerini derinden yaşayan emekliler, Kurban Bayramı`ndan ümidini kesti. Emekli Kemal Karataş “İktidar kurban olarak yıllardır emekliyi kurban etti. Biz kurban kesmeyi geçtik” diyerek umutsuzluğunu dile getirirken, Bektaş Doğan “Tavuk kesecek halimiz yok. Kurban Bayramı`nda hiçbir şey yapamayız. Yapacak halimiz de kalmadı" şeklinde konuştu.

 

Tarih : 27 Mayıs 2024 Pazartesi 11:47   Okunma : 633

HABER: KERİM UĞUR - KAMERA: ÖZGÜR ŞENGÜL

(İZMİR) - Ekonomik krizin etkilerini derinden yaşayan emekliler, Kurban Bayramı`ndan ümidini kesti. Emekli Kemal Karataş “İktidar kurban olarak yıllardır emekliyi kurban etti. Biz kurban kesmeyi geçtik” diyerek umutsuzluğunu dile getirirken, Bektaş Doğan “Tavuk kesecek halimiz yok. Kurban Bayramı`nda hiçbir şey yapamayız. Yapacak halimiz de kalmadı" şeklinde konuştu. 

Kurban Bayramı yaklaşırken, emekliler, bayram bir yana günlük geçimini nasıl sağlayacağını düşünüyor. 15-19 Haziran`da kutlanacak Kurban Bayramı dolayısıyla emekliler, ANKA Haber Ajansı`na duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Emekli Kemal Karataş, “Emeklinin kendisi kurban. Yani iki kurban kesilmiyor. İktidar kurban olarak yıllardır emekliyi kurban etti. Biz kurban kesmeyi geçtik, 15 günde, bir ayda bir, iki ayda bir eve et, kıyma alabilirsek bu bize yeter artar bile” diye konuştu.

"Tavuk kesecek halimiz yok”

Kurban kesecek durumlarının kalmadığını söyleyen Bektaş Doğan “Kurban Bayramı`nda belki tavuk kesebiliriz. Başka çaremiz yoktur. Yani tavuk kesecek halimiz yok. Kurban Bayramı`nda hiçbir şey yapamayız, yapacak halimiz de kalmadı, bitti. Ülkede hayvancılığı bitirdiler, tarımı bitirdiler. Her yere bizi mahkum ettiler. Tarım, hayvancılık diye bir şey kalmamıştır. Ben Gaziantepliyim. Doğu`da, bizim bu bölgelerde hayvancılığı bitirdiler. Gidişat, gidişat değil” şeklinde konuştu.

“3 bin lirayla pazara çıktığında fileni dolduramıyorsun”

Ali Dönmez de “Kurban Bayramı`nı yapmayacağız çünkü emeklinin bayram yapma durumu yok. Şimdi 3 bin lira ikramiye veriyor. 3 bin lirayla sen bir sefer pazara çıktığında bir fileni dolduramıyorsun. Ne kurbanı ya? Kurban Bayramı filan bize yok. Emekliye bayram haram. Emekli bayram yapamıyor” ifadelerini kullandı.

“Hiç bu kadar sıkıntı çektiğimizi hatırlamıyorum”

Emekli Yasemin Yakalı da şunları söyledi:

“Her zamanki gibi evde oturacağız. Yapacak bir şey yok. Gezmek yok. Artık aileler kalmadı gezecek, gidecek bir yer bulamıyorsun. Kurban kesmek zaten öyle bir şey yok. Kesmeyi bırak, alamıyoruz bile. Artık insanların geçimi çok zor. Ben 62 yaşındayım, hiç bu kadar sıkıntı çektiğimizi hatırlamıyorum, ne çocukluğumda ne yetişkinliğimde. Ülke hiç bu kadar kötü duruma düşmemişti.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA