3 Mayıs 2025 Cumartesi

01:43   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TÜLAY HATIMOĞULLARı VAN`DA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   01:38   ÖZGÜR ÖZEL`DEN KONYA MITINGINE ÇAĞRı: DOSTUN EVINDE, VEFANıN, IRFANıN ŞEHRI KONYA`DAYıZ   23:26   ANTALYASPOR KONUK ETTIĞI KONYASPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   21:41   CHP`LI MURAT BAKAN`DAN ALI YERLIKAYA`YA: ‘MAKUL VATANDAŞ` TANıMıNıZA UYMAYAN HERKES SIZIN IÇIN POTANSIYEL TEHDIT   21:20   EKREM İMAMOĞLU`NDAN 19 MART SÜRECINE ILIŞKIN 45 DAKIKALıK VIDEO   21:19   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı KEMAL POLAT: TUTUKLU MÜVEKKILLERIMIN CEZA DAVALARıNı TAKIP ETMEYEYIM ISTIYORLAR. BEN DE VAZGEÇMEYECEĞIM   19:51   KONYALı ÇIFTÇI GIRDI ÜRETIM MALIYETLERINE ISYAN ETTI: "HER GEÇEN YıL BIR ÖNCEKI YıLı ARAR DURUMA GELDIK. EŞIMIZDEN BILEZIK BOZDURUYORUZ"   18:56   1 MAYıS GÖZALTıLARıNDAN 17`SINE TUTUKLAMA ISTENDI   18:42   MAHMUT TANAL, İSTANBUL ADLIYESI ÖNÜNDE AÇıKLAMA YAPTı: "EKMEK GIBI SU GIBI HUKUKA IHTIYACıMıZ VAR"   18:23   ALMANYA ANAYASAYı KORUMA DAIRESI: ALMNANYA IÇIN ALTERNATIF PARTISINI, (AFD) RESMEN AŞıRı SAĞCı OLUŞUM OLARAK SıNıFLANDıRDı   18:15   DENIZ YÜCEL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA OTOBÜS TEPKISI: "GÖREV TANıMıNıZDA MONTAJCıLıK Mı VAR?"   18:05   KONUTU TERK ETMEME TEDBIRI UYGULANAN CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN IFADESI ORTAYA ÇıKTı: “EMNIYETE VEYA DEVLETE KARŞı KASTI BIR EYLEMIM YOKTUR”   18:03   USTA BAĞLAMA SANATÇıSı YAVUZ TOP HAYATıNı KAYBETTI   18:02   TBMM GENEL KURULU`NU GELECEK HAFTA DA BEKIR BOZDAĞ YÖNETECEK   17:45   AKDENIZ BELEDIYESI KAYYUMUNA ARSA DAVASı... DEM PARTILI BOZAN: "KAYMAKAMKEN SATıLAMAZ DEDIĞIN TAŞıNMAZ SEN KAYYUM OLDUĞUNDA NASıL SATıLABILIR?"   17:32   CHP`LI ŞAHBAZ: “9 YAŞıNDA ZIHINSEL VE FIZIKSEL ENGELLI, YOĞUN BAKıMDA YATAN BIR ÇOCUĞUMUZUN DEVLETIN KORUMASı ALTıNDA CINSEL SALDıRıYA UĞRAMASı KABUL EDILEMEZ”   17:12   CHP ANKARA MILLETVEKILI ADNAN BEKER HAKKıNDA PARLAMENTER SUÇLARı BÜROSUNCA INCELEME BAŞLATıLDıĞı ORTAYA ÇıKTı   16:54   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: "BU YıL SONUNDA DENEME ÜRETIMINE BAŞLAYıP AKKUYU`DAN ILK ELEKTRIĞI VERECEĞIZ"   16:04   CHP`LI TANRıKULU: “1 MAYıS ÖNCESI VE 1 MAYıS`TA GÖZALTıNA ALıNANLARıN SAVCıLıK TARAFıNDAN IŞLEMINI BEKLIYORUZ, BIRKAÇ SAATE KADAR BELLI OLACAK``   16:02   AK PARTI, ANAYASA MAHKEMESI`NIN IPTAL KARARLARıNı DÜZENLEYEN YENI KANUN TEKLIFINI TBMM BAŞKANLıĞı`NA SUNDU  
 
     
   

Uğur Mumcu Suikastı Davası.... İçişleri, Dışişleri ve Adalet Bakanlığı`na Yazı Gönderilecek


Araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Mumcu suikastı sanıklarından Oğuz Demir`in yargılandığı davanın duruşması Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görüldü.

 

Tarih : 30 Mayıs 2024 Perşembe 10:55   Okunma : 599

HABER: ESRA TOKAT

Mahkeme, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı`na Uğur Mumcu cinayetinin aydınlatılmasına ilişkin o dönem İran ile ortak bir araştırma bir komisyon kurulup kurulmadığının öğrenilmesine ilişkin yazı yazılmasını istedi. Mahkeme dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar`ın dinlenilmesi talebinin ise dosyaya girecek belgelerin incelenmesinin ardından karar verileceğini belirtti.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki duruşmaya, Mumcu ailesinin avukatları Yalçın Akbal ve İlhan Cihaner katıldı.

Avukat Akbal, sanık Oğuz Demir`in İran`da olduğu konusunda istihbari bilgi bulunduğunu bir ara Çeçenistan`da görüldüğü, bu süreçte çocukları ve eşini de yurt dışına çıkardığı yönünde bilginin olduğunu bildirdi. Avukat İlhan Cinaner de dönemin İçişleri Bakanı İsmet Sezgin, dönemin Başbakanı Süleyman Demirel`in olayın aydınlatılması için yardım istediğine dair bilgiler olduğunu belirtti ve “Bu çerçevede İran İslam Devleti ile iş birliği anlaşması çerçevesinde adli yardım istenebilir. İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı`ndan bu konuyla ilgili komisyon kurulup kurulmadığının öğrenilmesini ve kurulduysa konuya dair belgeleri istiyoruz. Böyle bir komisyon kurulduğu anlaşılıyor ve buna dair evrakların dosyaya girmesini istiyoruz. Mehmet Ağar`ın da dinlenmesini istiyoruz`` ifadelerini kullandı. Avukat Akbal da ``Sanığın İran`da olduğu ve ailesini de İran`a götürdüğüne dair bilgiler var. Giriş çıkış kayıtları istenebilir. Sanığın İran`da ise iade edilmesini talep ediyoruz`` dedi.

Bir sonraki duruşma 16 Ocak`ta

Mahkeme, Uğur Mumcu cinayeti ile ilgili Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı`na o dönem İran ile ortak bir araştırma komisyonunun kurulup kurulmadığının öğrenilmesini, kurulduysa buna dair belgelerin mahkemeye gönderilmesinin istenmesine karar verdi. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü hakkında yakalama kararı düzenlenen Oğuz Demir`in ailesinin yurt dışına çıkıp çıkmadığının öğrenilmesini ve çıktıysa buna dair belgelerin istenmesine karar verdi.

Mahkeme, dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar`ın dinlenilmesi talebinin ise dosyaya girecek belgelerin incelenmesinin ardından karar verileceğini belirtti. Mahkeme, bir sonraki duruşmayı 16 Ocak`a ertelendi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA