2 Temmuz 2025 Çarşamba

15:04   TARLADA ÇÜRÜYECEKTI, SOFRALARA ULAŞTı   13:54   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKANı TOPRAK ÇALıŞKAN’DAN 2 TEMMUZ SIVAS KATLIAMı ANMA MESAJı   13:48   TOROSLAR’DA EMEKLILERE SOHBET EVI GELIYOR   13:45   PARIS TRABZONLULAR DERNEĞINDEN BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’E TEŞEKKÜR ZIYARETI    10:25   GÜLCAN KıŞ’TAN YANGıN ÇıKıŞı: “ORMAN YOKSA HAYAT YOK, BU VURDUMDUYMAZLıĞA ARTıK YETER!”   09:02   MERSIN İLE ÇIN’IN XıNıNG KENTI ARASıNDA ‘KARDEŞ ŞEHIR PROTOKOLÜ’ İMZALANDı   08:55   ADANA VE MERSIN’DEN ADıYAMAN’A VEFA   22:29   MERSIN OSB’YE ÇINLI HEYETTEN ÖVGÜ    17:40   UYSAL: BU TOPRAKLAR SADECE ARSA DEĞIL, ALıN TERIDIR   16:33   TARSUS BELEDIYESI TEMMUZ AYı OLAĞAN MECLIS TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTI   14:20   OSMANGAZI KÖPRÜSÜ İLE 1,5 SAATLIK KÖRFEZ GEÇIŞI 6 DAKIKAYA DÜŞTÜ   13:34   MEZITLI TOKİ’DE HAK SAHIPLERI EVLERINE KAVUŞTU   12:45   MERSIN’IN DENIZI ALARM VERIYOR! CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN BAKANLıĞA KIRLILIK TEPKISI VE SORU ÖNERGESI   12:20    TOROSLAR’DA ÇÖP KONTEYNERLERI YERINDE YıKANARAK DEZENFEKTE EDILIYOR   10:10   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDE ÖNCELIK INSAN SAĞLıĞı   09:59   EDIZ ÜN: "MıSıR ITHALATı DURDURULMAZSA ÜRETICI EZILIR, TÜRKIYE KAYBEDER"   09:50   JETLID’DEN ÜST DÜZEY ATAMA   09:40   BÜYÜKŞEHIR, GEÇMIŞI GÜNÜMÜZE TAŞıYAN KÜLTÜR ROTASıNı TOROSLAR’DA SÜRDÜRDÜ   09:30   ADANA PTT’DE UCUBE UYGULAMA: “TAŞERONUN TAŞERONU!”   09:20   MERCAN BILIM MERKEZI ÖĞRETMENLERI AĞıRLADı  
 
     
   

Mersin Büyükşehir İtfaiyesi, Yapıları Yangına Karşı Denetliyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, Mersinlilerin can ve mal güvenliği için daha etkin ve donanımlı bir şekilde hizmet vermeyi sürdürüyor. Acil durum ve afetlere karşı 7/24 teyakkuzda olan İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Uygunluk ve Ruhsat Şube Müdürlüğü ile binaların yangına karşı dirençlilik durumlarını tespit ediyor.

 

Tarih : 1 Haziran 2024 Cumartesi 09:43   Okunma : 698

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Dairesi Başkanlığı Uygunluk ve Ruhsat Şube Müdürlüğü ile binaları yangın riskine karşı denetliyor, eksiklerini tespit ediyor. Geçen yıl yapılan iş yeri denetim ve yangın tesisatı kontrollerinde 4 bin 133 uygunluk raporu verildi ve proje onayı yapıldı. Bu yılın ilk 4 ayında ise bu sayı, bin 337 oldu. 

Uygunluk ve Ruhsat Şube Müdürlüğü yetkilileri, her türlü yapının tasarımı, yapımı, işletimi, bakımı ve kullanımı aşamalarında çıkabilecek yangınların en aza indirilmesini amaçlıyor. Çıkabilecek yangınlarda ise can ve mal kaybını asgariye indirerek söndürülmesini sağlamak için yangın öncesinde ve sırasında alınacak tedbirleri bina sahiplerine ve yöneticilerine, kurum amirlerine veya sorumlu bina yetkilisine bildirerek yangından korunma tedbirlerini aldırtıyor.

Yapılar yangın riskine karşı Büyükşehir tarafından denetleniyor

İtfaiye Dairesi Uygunluk ve Ruhsat Şube Müdürü Halil Öztunç, “2023`te proje, iş yeri denetim ve yangın tesisatı kontrolünde 4 bin 133 adet uygunluk raporu verirken, 2024`ün ilk 4 ayında bu sayı bin 337 oldu” dedi.

Öztunç, gördükleri eksiklikler sonucu Büyükşehir`den binaların projeye uygun yapılıp yapılmadığı ile yapı kullanma izni aşamasında görüş alınması kararının, Meclis`te alındığını sözlerine ekledi. Yeni alınan Meclis kararıyla bütün ilçe belediyeleri, binaların ya da iş yerlerinin yangına karşı uygunluk raporu için Büyükşehir`den talepte bulunuyor.

“21,5 metrenin üzerinde olan binaların yangın tesisat onayı bize ait”

Belediye`nin İtfaiye Dairesi Başkanlığı`nda inşaat mühendisi olan Hayati Kazaz, yapı yüksekliği 21.5 metrenin üzerinde olan binaların yangın projelerini kontrol ettiklerini belirterek, “Tamamına farklı yönetmelik, farklı kriterler uygulanmaktadır. Hem merdivenlerde hem tesisat olarak farklı tedbirler alınmaktadır. Projelerin yapım süreci bittikten sonra ilçe belediyeleri, bizden bu binaların yangın tesisat onayını talep etmektedir. Yangın tesisat onayı için şantiyelerde yaptığımız incelemeler sonrası projeye uygun olanlar onaylanıp iskan verilmektedir. Projeye uygun olmayan tesisatlar ise bekletilip, düzeltildikten sonra iskan verilmektedir. Bu birim ayrıca yüksek montanlı dolum tesisleri ve fabrikaların da, yangın projelerine uygun yapılıp yapılmadığını kontrol etmektedir” diye konuştu.

Binaların tüm iskan aşamasının kontrolünün Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Uygunluk ve Ruhsat Şube Müdürlüğü tarafından sağlandığının altını çizen Kazaz, “Bina iskanından sonra yöneticiler, apartmanlardaki kullanma suyu ve pompalarına çok dikkat etmedikleri için veya başlarına gelmediği için ve gelmeyeceğini düşünerek tesisatlar ile fazla ilgilenmiyorlar. Binaların yüzde 90`nında tesisat bir kere doğru çalışmaktadır, o da iskan aşamasında. Bunların kontrol ve denetimi, sonraki süreçte apartman yönetimine aittir” ifadelerini kullandı.

21.5 metre üzeri binalarda yangına erken müdahale edebilmek için katlarda yangın dolabı, itfaiyecinin her katta hortumunu takıp su alabileceği su alma ağızları, yeterli depo, yeterli pompa hacimleri ve otomatik yangın söndürme sisteminin olması gerektiğini sözlerine ekleyen Kazaz, “Onun için bir itfaiyecinin, yüksek montanlı bir itfaiye aracına ihtiyacı da yoktur. Bu binalarda zaten her katta itfaiyecinin su alabileceği yapılar mevcuttur. Bu projelerdeki onayımız da, bu yapıların olması kaydıyla verilmektedir” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA