23 Haziran 2026 Salı

19:24   BAKAN GÜRLEK: ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTLERIYLE MÜCADELE IÇIN BAŞSAVCıLıKLARA GENELGE GÖNDERILDI   18:22   ZEYNEL EMRE: "PM’NIN DÜŞTÜĞÜNÜN MAHKEME TARAFıNDAN TESPITI AÇıSıNDAN BU HAFTA BAŞVURU YAPACAĞıZ"   16:21   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NUN KATıLDıĞı CENAZE TÖRENI: "ÖZGÜR ÖZEL GENEL BAŞKAN" ISIMLIĞI SÖKÜLDÜ   15:13   AZIZ İHSAN AKTAŞ: "İNANıYORUM KI MAHKEMENIZ ETKIN PIŞMANLıK IFADEMIN ALEYHIME KULLANıLMASıNA IZIN VERMEYECEKTIR"   14:10   BIRLEŞIK EMEKLILER SENDIKASı’NDAN “MUTLAK BUTLAN” TEPKISI: “DEMOKRASIYE VURULMUŞ BIR DARBEDIR”   13:53   ÖZGÜR ÖZEL MYK’Yı TOPLADı: GRUP TOPLANTıSı YAPıLıP YAPıLMAYACAĞıNA KARAR VERILECEK   13:52   CHP YURT DıŞı BIRLIKLERI: “ÖZGÜR ÖZEL VE EKREM İMAMOĞLU’NUN YANıNDAYıZ”   13:37   İBB DAVASı’NDA 54’ÜNCÜ GÜN: İMAMOĞLU’NUN "BENIM IÇIN TOPLAYıN" DEDIĞI KOMAR ÇIÇEĞI SALONA GETIRILDI   11:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ LGS VE YKS HAZıRLıK KURSLARı IÇIN ÖN KAYıTLAR SÜRÜYOR   18:10   CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL DENIZLI’DE... ÖZEL’DEN TEKSTIL IŞÇILERINE ZIYARET: SEKTÖRDEKI ÜCRETLER ALANLAR IÇIN ÇOK DÜŞÜK, VERENLER IÇIN ÇOK YÜKSEK   16:08   TANJU ÖZCAN: SIYASI CUNTA BITINCEYE KADAR CHP ÜYELIĞINDEN ISTIFA EDIYORUM   15:07   ÖZEL’DEN, ISTIFA ETMEK ISTEYEN CHP’LIYE: BEKLEYIN, ÇARE KALMAZSA BIRLIKTE KARAR VERIRIZ   14:06   ÖZGÜR ÖZEL: NASıL 30 YıL SONRA DENIZLI’YI ALDıYSAK, ILK SEÇIMLERDE DE TÜRKIYE’YI KAZANACAĞıZ   13:04   WASHINGTON’A TEPKI GÖSTEREN İSRAIL YÖNETIMINE ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE’TAN TEPKI: "TRUMP, İSRAIL’IN DÜNYADAKI TEK GÜÇLÜ MÜTTEFIKI"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL, HALKLA DOĞRUDAN TEMAS KURACAK: ESNAF, PAZAR ZIYARETLERINE AĞıRLıK VERECEK   11:13   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP’LI MILLETVEKILLERINE MEKTUP: YOLUMUZ AÇıK OLSUN   10:45   ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETE SORACAĞıM, ONLAR BANA BIR YOL GÖSTERECEKLER"   10:16   MERSINLI ÜRETICILER COĞRAFI IŞARETLERIN GÜCÜNÜ KONUŞTU   14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI  
 
     
   

KA-DER Ve Mersin Büyükşehir’den ‘Kadın Muhtarlar Etkinliği’


Mersin Büyükşehir Belediyesi ile KA-DER Mersin Şubesi iş birliğinde, ‘Kadın Muhtarlar Etkinliği’ gerçekleştirdi. Etkinlikte, mahalle muhtarlığına ilk kez seçilen ve yeniden mahalle muhtarlığını kazanan kadınlara plaket ve tebrik belgeleri verildi. 2024 yerel seçimleri ile birlikte Mersin’de kadın muhtar sayısı 20’den 50’ye yükseldi. Etkinliğe katılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, kadın muhtarlara desteğin süreceğini belirtirken, Büyükşehir Belediyesi olarak kadın muhtar sayısının artması için de ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

 

Tarih : 3 Haziran 2024 Pazartesi 13:11   Okunma : 719

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ile KA-DER (Kadın Adayları Destekleme Derneği) Mersin Şubesi iş birliğinde, ‘Kadın Muhtarlar Etkinliği’ gerçekleştirdi. Etkinlikte, mahalle muhtarlığına ilk kez seçilen ve yeniden mahalle muhtarlığını kazanan kadınlara plaket verildi. 2024 yerel seçimleri ile birlikte Mersin’de kadın muhtar sayısı 20’den 50’ye yükseldi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Nikah ve Etkinlik Salonu’nda KA-DER öncülüğünde yapılan etkinlikte kadın muhtarlar, kadın meclis üyeleri ve sivil toplum derneklerinin kadın temsilcileri yer aldı. Açılış konuşmasının öncesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin hizmetlerinin yer aldığı kısa video gösterimi yapıldı. Yeni muhtar olan ve yeniden muhtarlığı kazanan kadınlara tek tek plaketleri verilirken, medeni cesaretleri ve seçim sürecinde verdikleri mücadeleden dolayı da tebrik belgeleri takdim edildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen yemeğin ardından kadın muhtarlar tek tek kürsüye çıkarak; istek, talep ve beklentilerini paylaştı.

Dokucu: “Yol açan kadınlarsınız, sizlerle gurur duyuyoruz”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, yeni seçilen ve yeniden seçilen kadın muhtarları tebrik ederek, “Çok güzel bir tablo oluşturdunuz. Yol açan kadınlarsınız, sizlerle gurur duyuyoruz. Bu iradeyi gösterdiniz, ‘biz de varız’ dediniz. Mücadele ettiniz. Bunun ne kadar büyük ve önemli bir karar olduğunun farkındayız. Başkanım, kendim ve sivil dernekler adına konuşuyorum; hepimiz, sizlerle gurur duyuyoruz. Seçme ve seçilme hakkını kullandığınız, gönüllü olduğunuz, ailenizi ikinci plana koyup memleketinizi düşündüğünüz ve bundan sonra vereceğiniz emekler için teşekkür ediyoruz” dedi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi olarak kadın muhtarların her zaman yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirten Dokucu, cesaretlerinden dolayı kadın muhtarları tebrik ederek, “Çok başarılı olmak zorundasınız. Biz de size yardım etmek, arkanızda olmak zorundayız. Köyünüzü, mahallenizi ekstra kalkındırmak zorundayız. Tüm sivil dernekler ve biz belediye olarak bunun farkındayız ve görevimizi yapacağız” diye konuştu. Dokucu, kadın muhtar sayısını artırmak için çok çalışılması gerektiğine de vurgu yaparak, “Sayınızı daha da yükselteceğiz. O yüzden daha çok iş birliği içinde ve iletişim halinde olmamız gerekiyor. Mahallenize hizmet için biz size destek vereceğiz. Önümüzdeki 5 sene sonunda, kadın muhtar sayımızı en az yarıya çıkarıp bu ülkede fark yaratırız. Çünkü sizlerden sonra, bu ülkenin kadınları sokaklarda gülümseyerek gezmeye başladı. Biz bu gülümsemeleri artırmak istiyoruz” dedi.

Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Erdal Özcan da etkinlikte yer aldı. İl genelinde 806 muhtarın görev yaptığını belirten Özcan, muhtarların Alo 185 ve Teksin’i de kullanarak kendilerine ulaşabileceğini belirterek, “Taleplerinizi bana birebir de iletebilirsiniz. Kadın muhtar sayısı 20 iken 50 oldu. Tüm muhtarlarımız ile işbirliği içerisinde hizmet sunmaya devam edeceğiz”  diye konuştu.

Dinçer: “İyi ki Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığımız var”

Mersin’de kadın muhtar sayısının arttığını söyleyen KA-DER Mersin Şubesi Başkanı İlksen Sorguç Dinçer ise, “Mersin’de biz bununla övüneceğiz ve hepinizle gurur duyuyoruz. 806 muhtarın 50’si kadın. Çalışmaya devam edeceğiz. Her seçilen muhtarın emeğini, yaşadıkları sıkıntıları takip ettik. Çok zoru başardınız, sizleri kutluyoruz” dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin kendilerinin arkasında olduğunu da sözlerine ekleyen Dinçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi sonuna kadar arkamızda oldu. İyi ki Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığımız var. Bununla da Mersin olarak ayrıca gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA