18 Ağustos 2025 Pazartesi

09:32   DR. LEVENT UYSAL: “TERÖRSÜZ TÜRKIYE, BARıŞ VE KARDEŞLIĞIN YÜZYıLı OLACAKTıR”   09:05   MERSIN’DE HAYVANLARA “BUZLU MENÜ” VE FıSKIYE KEYFI   18:55   CHP’LI TALAT DINÇER: “ESNAFıN VERGI-SGK BORCU DAĞ OLMUŞKEN HÂLÂ NEYI BEKLIYORSUNUZ?”   18:45   MESKİ, SARıKAYA MAHALLESI’NE YETERLI İÇME SUYU SAĞLADı   18:38   TMMOB ADANA ŞB.BAŞKANı AKSU ,“AFET RISKLERI ARTıYOR”   18:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN TARIHI ‘DEPREM’ ÇAĞRıSı!   18:26   BAŞKAN PIŞKIN, ADANA VE MERSIN İÇIN KRITIK UYARı: "BINANıZ SAĞLAM OLSA BILE YıKıLABILIR!"   16:25   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ   16:05   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:59   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:44   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!   10:03   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:25   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:02   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM   16:55   BAŞOĞLU KABLO IDEF 2025’E TÜRKIYE’NIN SAVUNMA SANAYISINE MILLI ÇÖZÜMLERIYLE GÜÇ KATTı!   16:44   "ÇÖPTEN KURTARDı": İŞÇILER GÖZALTıNA ALıNAN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKTı   16:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SON OPERASYONA TEPKI   16:37   AYDıN BÜYÜKŞEHIR’DE ’İSTIFA ET, YOKSA İŞSIZ KALıRSıN’ İDDIASı!   11:47    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı  
 
     
   

Davutoğlu`ndan AKP`ye kayyum tepkisi: "Hakkari`de seçimlerin hemen sonrasında bir kayyum atanması son derece yanlış"


Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan`ı ziyaretinin ardından düzenlenen basın açıklamasında; "Hakkari`de seçimlerin hemen sonrasında bir kayyum atanması son derece yanlış olmuştur" diye konuştu.

 

Tarih : 3 Haziran 2024 Pazartesi 20:35   Okunma : 313

(ANKARA) - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan`ı ziyaretinin ardından düzenlenen basın açıklamasında; "Hakkari`de seçimlerin hemen sonrasında bir kayyum atanması son derece yanlış olmuştur" diye konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan`ı ziyaret etti. Genel ve yerel seçimler, yeni anayasa, İsral`in Gazze saldırıları ve ekonomik gidişatın konuşulduğu ziyaret sonrası iki lider, ortak  basın açıklaması yaptı.

Erbakan, şunları söyledi:  

"Ekonomik kriz ve yoksulluk noktasında bir istişare yapıldı"

"Bu sohbet esnasında iki siyasi parti olarak bir önceki 31 Mart seçimlerini ve 14-28 Mayıs seçimlerini, bunların sonuçlarını bir değelendirme imkanı bulduk. Burada `İktidar özellikle 31 Mart`ta neden böyle bir yenilgiye uğradı, muhalefetin başarısı neye dayanıyor ve bundan sonra nasıl gelişmeler olabilir` bunlarla ilgili bir istişare ve müzakere yapıldı. Tabii ki bununla beraber yeni anayasa konusunda ve aynı zamanda Türkiye`nin özellikle en önemli problemi olarak ifade edeceğimiz ekonomik kriz ve yoksulluk noktasında bir istişare yapıldı. Yine bütün bunlarla birlikte hepimizin ortak yarası olan Gazze ve Refah`ta yapılan katliamlarla ilgili Türkiye ve İslam aleminin atabileceği adımlar görüşüldü."

Erbakan`ın ardından söz alan Davutoğlu ise seçimler sonrası oluşan siyasi atmosfer, ekonomik sorunlar ve Gazze meselesiyle ilgili şöyle konuştu:  

"Partiler arasındaki ilişkilerde yeni dinamik tablolar ortaya çıkıyor"

"31 Mart seçimlerinin ortaya çıkardığı tabloyu detaylı olarak ele aldık. Bu siyasi tabloda iktidar partisinin ve Cumhur İttifakı`nın yaşadığı yenilgi sonrasında iktidar cenahında ve muhlefette ortaya çıkan gelişmeleri Türkiye`nin siyasi gidişatı açısından ele aldık. Önümüzdeki dönem Türkiye`de siyasi denklemin birçok açıdan yeniden kurulduğu dönemdir. Bir taraftan Sayın Cumhurbaşkanı yumuşama eğiliminden bahsediyor, bir taraftan partiler arasındaki ilişkilerde yeni dinamik tablolar ortaya çıkıyor. Dolayısıyla bu dinamik siyasi tablo içerisinde liderlerin birbirleriyle görüşmeleri, ülkenin genel gidişatıyla ilgili fikir alışverişinde bulunmaları büyük önem taşıyor. Çok büyük bir ekonomik kriz yaşıyoruz, halk yoksullaşıyor, gelir adaletsizliği had safhaya ulaşmış durumda, diğer taraftan yüreğimizi yakan Gazze konusu var ve tabii yargı, adalet ve anayasa alanında yaşadıklarımız... Bütün bu konularda samimi, içten bir istişare imkanı oldu. Gazze konusundaki hassasiyetimiz yüzde 100 örtüşmektedir."

Davutoğlu ayrıca yeni anayasa tartışmaları ve Hakkari Belediyesi`ne kayyum atanmasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Anayasa konusundaki her teklif için iki parti arasında bir istişari zemin oluşturmak konusunda mutabık kaldık"

"Anayasa konusunda gelebilecek veya bizim götüreceğimiz her teklif konusunda iki parti arasında bir istişari zemin oluşturmak konusunda mutabık kaldık. Hakkari`de seçimlerin hemen sonrasında bir kayyum atanması son derece yanlış olmuştur. Yerel seçimde seçime girmesi veya belediye başkanlığı yapması mahsurlu olan bir aday var ise seçime sokulmamalıydı. Seçim bitmiş ve netice alınmışsa parti ve siyasi yaklaşımı ne olursa olsun bir belediye başkanının seçimin hemen sonrasında görevden alınması demokrasiye olan inancı sarsar, vatandaşlarımızın kendi oylarına duydukları saygıyı azaltır ve tam da terör örgütlerinin istediği bir iklim oluşmasına yol açar. Herkesin demokratik seçimlerin objektif olarak işlemesi ve sonuçlarının kabulü konusunda ortak bir zeminde buluşması gerektiğine inanıyorum."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA