4 Kasım 2026 Çarşamba

19:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "FON KRIZI" ÇıKıŞı: ’195 MILYAR DOLARLıK KAYıP VAR, MASADAKI İSIMLER TEKER TEKER GIDIYOR!’   18:26   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞITME ENGELLI VATANDAŞLARA GÖRÜNTÜLÜ DESTEK KÖPRÜSÜ   17:03   MILYONLARıN GÖZÜ OCAK AYıNA ÇEVRILDI! 4 AYLıK ENFLASYON FARKı KESINLEŞTI: MAAŞLARA NE KADAR ZAM GELECEK?   16:37   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EMLAK VE ÇTV ÖDEMELERI İÇIN KRITIK UYARı! SON GÜN 30 KASıM   15:30   SIYASETTE TAŞLAR YERINDEN OYNAYACAK: ÖZGÜR ÖZEL MEYDAN OKUDU, ’TARIH VERIP’ SANDıĞı İŞARET ETTI!   10:25   MUT’TA ÖĞRENCILERIN YENI ADRESI OLDU! BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIME TAM DESTEK   10:10   ENAG EKIM 2026 ENFLASYON RAKAMLARıNı AÇıKLADı: YıLLıK ARTıŞ YÜZDE 45,12 OLDU   09:50   KORKMAZ ENES ERGUN TUTUKLANDı: BORSA İSTANBUL’DA GENEL MÜDÜRLÜK GÖREVINE ATILA TÜRELI GETIRILDI   09:25   AKARYAKıTTA ’TARIHI ZAM’ İSYANı: ’AT, EŞEK DEVRINE GERI DÖNECEĞIZ!’   07:05   YENİ PARTI’DEN TARIHI ADıM! 81 İLDE 3 BIN SANDıK KURULUYOR: GENEL BAŞKANLıK İÇIN DEV ÖN SEÇIM   06:43   GENÇLERBIRLIĞI’NDEN ERYAMAN’DA GOL ŞOV: ALANYASPOR’U 5-0 GEÇTI, HASRET BITTI!   11:30   AKARYAKıTTA GÖRÜLMEMIŞ REKOR ZAM DALGASı! OTOGAZA (LPG) BU GECE YARıSı 9 TL ZAM GELIYOR   10:58   SIYASETTE SıCAK GELIŞME: KENT UZLAŞıSı MECLIS ÜYELERI DEM PARTI’YE KATıLıYOR!   10:14   TARSUS’UN ÇEHRESINI DEĞIŞTIRECEK DEV PROJE! ESKI ŞELALE OTEL ARAZISINDE HUMMALı ÇALıŞMA   10:08   MERSIN VE ÇEVRESI İÇIN KRITIK UYARı: METEOROLOJI’DEN ŞIDDETLI YAĞıŞ, SEL VE HORTUM ALARMı!   11:28   TARSUS’TA 9 BIN YıLLıK TARIH SAHNEYE ÇıKıYOR: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   01:05   ’CUMHURIYET BU MILLETIN BAŞıNDAKI YÜCE ÇATıDıR’: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KADıKÖY’DE TARIHI ÇıKıŞ   14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!  
 
     
   

Tülay Hatimoğulları`ndan “kayyum” tepkisi: “Kürt halkı eşit yurttaştır ve kendi kendini yönetebilir”


DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Hakkari Belediyesi`ne kayyum atanmasına “Kürt halkı eşit yurttaştır ve kendi kendini yönetebilir. Kürt halkı kendi kendini yönetmelidir” diye tepki gösterdi.

 

Tarih : 3 Haziran 2024 Pazartesi 15:15   Okunma : 518

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: MEHMET ÇALPAR

(İSTANBUL)- DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Hakkari Belediyesi`ne kayyum atanmasına “Kürt halkı eşit yurttaştır ve kendi kendini yönetebilir. Kürt halkı kendi kendini yönetmelidir” diye tepki gösterdi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan`ın 4 Haziran 1994`te öldürülen eşi Savaş Buldan için mezarı başında bugün anma düzenlendi. İstanbul`daki Avcılar Mezarlığı`nda yapılan anmaya DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Pervin Buldan, Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, İstanbul Milletvekilleri Kezban Konukçu ve Celal Fırat ile İstanbul İl Eş Başkanı Murat Kalmaz da katıldı.

Anmada konuşan Hatimoğulları, “Yargısız infazdı ama faili meçhul değildi. Milli Güvenlik Kurulu`nun kararlarında öldürülen iş insanlarının listeleri mevcut. JİTEM davasında bu isimler tek tek açığa çıkmış ve bu kurguyu yapan, Susurluk çetesinin kurucusu olan Mehmet Ağar ve çetesi ve aynı zamanda dönemin başbakanı olan Tansu Çiller bu karanlık cinayetlerin, bu ölüm listelerinin ne yazık ki imzacılarıdır. Faili belli. Aileler de avukatlar da çok sayıda belge sundular mahkemelere ama bu belgeler yok sayıldı, bu deliller görmezden gelindi” dedi.

“Yüksekdağ, Demirtaş ve arkadaşları için mücadeleye devam edeceğiz”

“Türkiye`yi yönetenler, artık bu devlet anlayışı, Kürt halkı üzerinde çöktürme planından vazgeçmelidir” diyen Hatimoğulları, DEM Partili Hakkari Belediyesi`ne bugün kayyum atanmasına da şu tepkiyi gösterdi:

“Daha bugün sabah bizler, gözümüzü açtığımızda Hakkari Belediyemize kayyum atandığı haberiyle uyandık. İşte bu anlayış, Kürt`ün kendini yönetemeyeceğine kanaat getirmiş olan ve buna karşı kayyımcı zihniyeti geliştiren anlayışa buradan bir çift sözümüz var. Burada canlarını yitirmiş, en sevdiklerini yitirmiş insanların, ailelerin huzurunda bir kez daha diyoruz ki, Kürt halkı eşit yurttaştır ve kendi kendini yönetebilir. Kürt halkı kendi kendini yönetmelidir. Bu kayyımcı anlayışla Kürt halkının seçme ve seçilme hakkını elinden alan zihniyet, işte burada yatan üç canımızın canını alan zihniyetle tıpatıp aynıdır. Kalkıp ‘Yenilenmeciyiz, demokratız` demeye kalkmasınlar. Mehmet Ağarların, Tansu Çillerlerin yaptığını şimdi Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli yapmaktadır ve buna asla geçit vermeyeceğiz. Bizler bu ülkede özgürlük mücadelesi veren Kürt halkının yanında dün olduğu gibi bugün de olmaya devam edeceğiz. Bizler, Türkiye`nin demokratikleşmesi için, Türkiye`de Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi için, Türkiye`de seçme ve seçilme hakkının ihlal edilmemesi için, özgürlüklerimizin ihlal edilmemesi için, Gezi`de müebbet alan Osman Kavalalar için ve Kobani kumpas davasında müebbete yakın ceza alan sevgili Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve arkadaşları için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA