23 Haziran 2026 Salı

19:24   BAKAN GÜRLEK: ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTLERIYLE MÜCADELE IÇIN BAŞSAVCıLıKLARA GENELGE GÖNDERILDI   18:22   ZEYNEL EMRE: "PM’NIN DÜŞTÜĞÜNÜN MAHKEME TARAFıNDAN TESPITI AÇıSıNDAN BU HAFTA BAŞVURU YAPACAĞıZ"   16:21   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NUN KATıLDıĞı CENAZE TÖRENI: "ÖZGÜR ÖZEL GENEL BAŞKAN" ISIMLIĞI SÖKÜLDÜ   15:13   AZIZ İHSAN AKTAŞ: "İNANıYORUM KI MAHKEMENIZ ETKIN PIŞMANLıK IFADEMIN ALEYHIME KULLANıLMASıNA IZIN VERMEYECEKTIR"   14:10   BIRLEŞIK EMEKLILER SENDIKASı’NDAN “MUTLAK BUTLAN” TEPKISI: “DEMOKRASIYE VURULMUŞ BIR DARBEDIR”   13:53   ÖZGÜR ÖZEL MYK’Yı TOPLADı: GRUP TOPLANTıSı YAPıLıP YAPıLMAYACAĞıNA KARAR VERILECEK   13:52   CHP YURT DıŞı BIRLIKLERI: “ÖZGÜR ÖZEL VE EKREM İMAMOĞLU’NUN YANıNDAYıZ”   13:37   İBB DAVASı’NDA 54’ÜNCÜ GÜN: İMAMOĞLU’NUN "BENIM IÇIN TOPLAYıN" DEDIĞI KOMAR ÇIÇEĞI SALONA GETIRILDI   11:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ LGS VE YKS HAZıRLıK KURSLARı IÇIN ÖN KAYıTLAR SÜRÜYOR   18:10   CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL DENIZLI’DE... ÖZEL’DEN TEKSTIL IŞÇILERINE ZIYARET: SEKTÖRDEKI ÜCRETLER ALANLAR IÇIN ÇOK DÜŞÜK, VERENLER IÇIN ÇOK YÜKSEK   16:08   TANJU ÖZCAN: SIYASI CUNTA BITINCEYE KADAR CHP ÜYELIĞINDEN ISTIFA EDIYORUM   15:07   ÖZEL’DEN, ISTIFA ETMEK ISTEYEN CHP’LIYE: BEKLEYIN, ÇARE KALMAZSA BIRLIKTE KARAR VERIRIZ   14:06   ÖZGÜR ÖZEL: NASıL 30 YıL SONRA DENIZLI’YI ALDıYSAK, ILK SEÇIMLERDE DE TÜRKIYE’YI KAZANACAĞıZ   13:04   WASHINGTON’A TEPKI GÖSTEREN İSRAIL YÖNETIMINE ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE’TAN TEPKI: "TRUMP, İSRAIL’IN DÜNYADAKI TEK GÜÇLÜ MÜTTEFIKI"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL, HALKLA DOĞRUDAN TEMAS KURACAK: ESNAF, PAZAR ZIYARETLERINE AĞıRLıK VERECEK   11:13   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP’LI MILLETVEKILLERINE MEKTUP: YOLUMUZ AÇıK OLSUN   10:45   ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETE SORACAĞıM, ONLAR BANA BIR YOL GÖSTERECEKLER"   10:16   MERSINLI ÜRETICILER COĞRAFI IŞARETLERIN GÜCÜNÜ KONUŞTU   14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Kurs Merkezleri`nde YKS Öncesi Son Deneme Sınavı Yapıldı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde, YKS hazırlık süreci tamamlandı. Yıl boyunca merkezlerde yoğun bir şekilde sınava hazırlık süreci geçiren 4 bin 275 üniversite adayı, son haftalarda yapılan seri denemelerle son hazırlıklarını tamamladı.

 

Tarih : 4 Haziran 2024 Salı 12:03   Okunma : 826

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri`nde, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi son deneme sınavı yapıldı. Yıl boyunca Tarsus`tan Anamur`a kadar hizmet veren merkezlerde toplam 4 bin 275 üniversite adayı, yoğun bir çalışma süreci geçirdi.  

4 bin 275 öğrencinin aynı anda girdiği deneme sınavıyla öğrencilerin hem sınav öncesi zaman yönetimi yapmaları, hem de sınav stresinin azaltılması amaçlandı. Öğrenciler, kurs merkezlerinde çok verimli bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirtirken; öğretmenler de sınav öncesi olduğu gibi sınavdan sonra tercih sürecinde de sadece kurs merkezi öğrencilerine değil, kentteki tüm öğrencilere destek vereceklerini belirtti. 

Büyükşehir bünyesinde il genelinde 20 Kurs Merkezleri olduğunu ve bunun 11 tanesinin YKS, diğerlerinin de LGS hazırlıktan oluştuğunu kaydeden Rehber öğretmen Rukiye Türk, şu bilgileri verdi:

“YKS Kurs Merkezleri`mizde bu yıl toplam 4 bin 275 öğrencimiz eğitim gördü. Sene başından bu yana bütün sınıflara rehberlik dersleri verdik. Bunun dışında, eğitim koçluğu da yapıyoruz. Öğrencilerimize birebir programlar yapıyor, her hafta yaptığımız denemelerin takibini de gerçekleştiriyoruz. Ayrıca her ay veli görüşmeleri de yaptık. Velilerimizi bazen burada da misafir ediyoruz. Hem ilk dönem, hem de sınavın yaklaştığı bu son süreçte, geçtiğimiz iki hafta öğrencilerimiz her gün TYT ve AYT denemelerine girdi. Bu yaptığımız son denememiz, YKS provası dediğimiz genel bir TYT denemesiydi. Öğrencileri hem fizyolojik, hem psikolojik açıdan hazırlamak adına, denemelerin sıklığına çok önem verdik. Bizim bu sınavları yapma sebebimiz, öğrencilerin sınav günündeymiş gibi kendilerini hazırlamaya çalışmaları. Bu nedenle de özellikle son hafta, buna daha fazla özen gösterilmesini bekliyoruz. Sınava gidecekmiş gibi erken kalkılması, her zaman tüketilen besinlerin tüketilmesi gibi... Sınavdan önce sınav belgelerinin hazırlanması, öncesinde sınav yerine gidip görülmesi de çok önemli. Biz öğrencilerimize bu anlamda çok fazla destek verdiğimizi düşünüyoruz ve bundan sonraki süreçte de yanlarında olmaya devam edeceğiz. Sınava girecek bütün öğrencilere başarılar diliyoruz.”

 

 


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA