4 Kasım 2026 Çarşamba

19:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "FON KRIZI" ÇıKıŞı: ’195 MILYAR DOLARLıK KAYıP VAR, MASADAKI İSIMLER TEKER TEKER GIDIYOR!’   18:26   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞITME ENGELLI VATANDAŞLARA GÖRÜNTÜLÜ DESTEK KÖPRÜSÜ   17:03   MILYONLARıN GÖZÜ OCAK AYıNA ÇEVRILDI! 4 AYLıK ENFLASYON FARKı KESINLEŞTI: MAAŞLARA NE KADAR ZAM GELECEK?   16:37   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EMLAK VE ÇTV ÖDEMELERI İÇIN KRITIK UYARı! SON GÜN 30 KASıM   15:30   SIYASETTE TAŞLAR YERINDEN OYNAYACAK: ÖZGÜR ÖZEL MEYDAN OKUDU, ’TARIH VERIP’ SANDıĞı İŞARET ETTI!   10:25   MUT’TA ÖĞRENCILERIN YENI ADRESI OLDU! BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIME TAM DESTEK   10:10   ENAG EKIM 2026 ENFLASYON RAKAMLARıNı AÇıKLADı: YıLLıK ARTıŞ YÜZDE 45,12 OLDU   09:50   KORKMAZ ENES ERGUN TUTUKLANDı: BORSA İSTANBUL’DA GENEL MÜDÜRLÜK GÖREVINE ATILA TÜRELI GETIRILDI   09:25   AKARYAKıTTA ’TARIHI ZAM’ İSYANı: ’AT, EŞEK DEVRINE GERI DÖNECEĞIZ!’   07:05   YENİ PARTI’DEN TARIHI ADıM! 81 İLDE 3 BIN SANDıK KURULUYOR: GENEL BAŞKANLıK İÇIN DEV ÖN SEÇIM   06:43   GENÇLERBIRLIĞI’NDEN ERYAMAN’DA GOL ŞOV: ALANYASPOR’U 5-0 GEÇTI, HASRET BITTI!   11:30   AKARYAKıTTA GÖRÜLMEMIŞ REKOR ZAM DALGASı! OTOGAZA (LPG) BU GECE YARıSı 9 TL ZAM GELIYOR   10:58   SIYASETTE SıCAK GELIŞME: KENT UZLAŞıSı MECLIS ÜYELERI DEM PARTI’YE KATıLıYOR!   10:14   TARSUS’UN ÇEHRESINI DEĞIŞTIRECEK DEV PROJE! ESKI ŞELALE OTEL ARAZISINDE HUMMALı ÇALıŞMA   10:08   MERSIN VE ÇEVRESI İÇIN KRITIK UYARı: METEOROLOJI’DEN ŞIDDETLI YAĞıŞ, SEL VE HORTUM ALARMı!   11:28   TARSUS’TA 9 BIN YıLLıK TARIH SAHNEYE ÇıKıYOR: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   01:05   ’CUMHURIYET BU MILLETIN BAŞıNDAKI YÜCE ÇATıDıR’: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KADıKÖY’DE TARIHI ÇıKıŞ   14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!  
 
     
   

Eğitimcilerden Öğretmenlik Mesleği Kanunu Taslağı`nda yer alan 34. maddeye tepki: "İstismara, mobbinge sebebiyet verecek tehlikeli bir maddedir"


Eğitimciler, Öğretmenlik Mesleği ve Milli Eğitim Akademisi Kanunu Taslağı`nda yer alan “Hizmet sınıfının değiştirilmesi” maddesinin öğretmenlere mobbingi artıracağını düşünüyor. Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, “Bir öğretmenin görevini yerine getirip getirmediğini yılda bir kez okula gelen müfettiş belirleyemez” ifadelerini kullanırken; Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat, “İstismara, mobbinge sebebiyet verecek ve art niyetli idari uygulamalarla öğretmenin öğretmenliğinin elinden alınabileceği tehlikeli bir maddedir” dedi.

 

Tarih : 5 Haziran 2024 Çarşamba 16:05   Okunma : 534

(ANKARA) - Eğitimciler, Öğretmenlik Mesleği ve Milli Eğitim Akademisi Kanunu Taslağı`nda yer alan “Hizmet sınıfının değiştirilmesi” maddesinin öğretmenlere mobbingi artıracağını düşünüyor. Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, “Bir öğretmenin görevini yerine getirip getirmediğini yılda bir kez okula gelen müfettiş belirleyemez” ifadelerini kullanırken; Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat, “İstismara, mobbinge sebebiyet verecek ve art niyetli idari uygulamalarla öğretmenin öğretmenliğinin elinden alınabileceği tehlikeli bir maddedir” dedi.

Eğitimciler ve eğitim sendikalarının, 39 maddeden oluşan Öğretmenlik Mesleği ve Milli Eğitim Akademisi Kanunu Taslağı`na yönelik tepkileri sürüyor. Taslağın “Hizmet sınıfının değiştirilmesi” başlıklı 34. maddesi, öğretmenlere karşı mobbingi arttıracağı gerekçesiyle eleştiriliyor.

Söz konusu madde, “Bakanlık müfettişi veya eğitim müfettişi tarafından haklarında yapılan denetim ve inceleme sonucunda öğretmenlik mesleği yeterlikleri çerçevesinde görevini yerine getirmede yetersizliği tespit edilen kadrolu öğretmenler, Akademi tarafından eğitime alınır. Bunlar, düzenlenen eğitimin tamamlanmasını takip eden eğitim öğretim dönemi içerisinde ilk denetimde görev almayan Bakanlık veya eğitim müfettişlerince yeniden değerlendirmeye alınır. İkinci değerlendirme sonucunda da yetersizliği tespit edilenler, genel idare hizmetleri sınıfında durumlarına uygun kadrolara atanır” düzenlemesini içeriyor.

Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak ve Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat, bu maddeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Başka türlü bir ölçme bilimsel olmayacağı gibi objektif te olmayacaktır”

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, “Bir öğretmenin görevini yerine getirip getirmediğini yılda bir kez okula gelen müfettiş belirleyemez. Öğretmenin biri iyi ders anlatır. Diğeri iyi davranış kazandırır. Bir diğeri iyi rehberlik yapar, doğru hedeflere yönlendirir. Eğitimi gelişmiş ülkelerde öğretmenler 5 yılda bir psikolojik taramadan geçerler. Bilimsel ölçütler çerçevesinde. Başka türlü bir ölçme bilimsel olmayacağı gibi objektif de olmayacaktır. Mobbinge dönüşür o durumda” dedi.

“Kanuni bir hak olan iş güvencesine aykırıdır”

Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat ise Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları görüşmelerde ilgili maddeden kendilerine bahsedilmediğine dikkat çekerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Kanuni bir hak olan iş güvencesine aykırıdır. Öğretmenin meslek güvencesini yok etmektedir. Ayrıca istismara, mobbinge sebebiyet verecek ve art niyetli idari uygulamalarla öğretmenin öğretmenliğinin elinden alınabileceği tehlikeli bir maddedir. Bir milyon öğretmenin öğretmenlik hakları, olası böyle bir madde ile tehdit edilemez. Madde hukuk devletine aykırıdır. Bakanlığın buna dikkat etmesini özellikle talep ediyoruz. Bir milyon öğretmenin öğretmenlik hakları, bu madde ile adeta ellerinden alınıyor. Her gün bir idari istismarla, art niyetle, mobbing ile uğraşırken böyle bir madde ile bir milyon öğretmenin, öğretmenlik güvencesinin ortadan kaldırılmasını kesinlikle kabul etmiyoruz.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA