4 Mayıs 2025 Pazar

01:36   BAŞAKŞEHIR, HATAYSPOR`U 4-2 MAĞLUP ETTI   01:35   MSB: IRAK`ıN KUZEYINDE PENÇE OPERASYONU BÖLGESINDE YARALANAN UZMAN ÇAVUŞ ÖNDER ÖZEN ŞEHIT OLDU   01:16   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... İMAMOĞLU: ANADOLU KADıNıNıN MERHAMETINE, AKLıNA, BILGELIĞINE BAK; BU AKLA, BU BILGELIĞE YENILECEKSIN     01:02   GALATASARAY KONUK ETTIĞI SIVASSPOR`U 4-1 MAĞLUP ETTI   22:45   YURTTAŞLAR VE SIYASILER SıRRı SÜREYYA ÖNDER IÇIN TAZIYE SıRASıNA GIRDI   21:03   ÖZGÜR ÖZEL, KONYA MITINGI SONRASı ŞEREFLIKOÇHISAR`DA   21:01   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI… HEMŞEHRILERI ADıYAMANLıLAR: “SANKI BABAMıZı KAYBETTIK, YETIM KALDıK”   20:48   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... ABDULLAH ÖCALAN: "GERÇEK BIR BARıŞ KIMLIĞI VE BARıŞ KÜLTÜRÜYDÜ"   20:09   CHP`NIN KONYA MITINGI ILKLERE SAHNE OLDU. GÖRÜLMEMIŞ KALABALıK MEYDANı DOLDURDU, "HAK, HUKUK, ADALET" SLOGANı ATTı   19:57   ALANYASPOR SAHASıNDA KAYSERISPOR ILE 1-1 BERABERE KALDı   19:56   RIZESPOR KONUK ETTIĞI GAZIANTEP FK`Yı 2-0 MAĞLUP ETTI   18:30   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... ERKAN BAŞ: "BARıŞ, UĞRUNA ONU DAHI TOPRAĞA VERDIĞIMIZ BÜYÜK, ANLAMLı VE ZORUNLU BIR IHTIYAÇ, BIR BORÇ, BIR GÖREVDIR ARTıK"   18:01   SıRRı SÜREYYA ÖNDER VEFAT ETTI... MERAL DANıŞ BEŞTAŞ: "KUŞAKLAR BOYUNCA ADıN BARıŞLA ANıLACAK"   17:29   SıRRı SÜREYYA ÖNDER VEFAT ETTI… KEMAL KıLıÇDAROĞLU: "ALLAH`TAN RAHMET, ACıLı AILESINE, DEM PARTI CAMIASıNA VE BÜTÜN SEVENLERINE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM"   17:21   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: "SANA SÖZÜMÜZ OLSUN YOLDAŞıM, BU KADIM TOPRAKLAR MUTLAKA BARıŞLA BULUŞACAK"   17:19   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... TUNCER BAKıRHAN: "SANA SÖZ, BU ÜLKEYE BARıŞ GELECEK"   17:17   SıRRı SÜREYYA ÖNDER VEFAT ETTI... DEVLET BAHÇELI: "AYRı DÜNYA GÖRÜŞLERINE SAHIP OLSAK BILE AYNı ÜLKENIN BARıŞ VE HUZUR DOLU GELECEĞINE KILITLENMIŞTIK"   17:16   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... ALI MAHIR BAŞARıR: "ONU, VICDANıN SESI OLUŞU, TEBESSÜM ETTIREN MIZAHı, YÜREKLERE DOKUNUŞU VE BARıŞ IÇIN YORULMADAN VERDIĞI MÜCADELEYLE HATıRLAYACAĞıZ"   17:06   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... CHP SÖZCÜSÜ YÜCEL: ÖMRÜNÜ DEMOKRASI VE BARıŞ MÜCADELESINE VERDI, DERIN ÜZÜNTÜ DUYDUM   17:04   ERDOĞAN, KKTC`DE YENI CUMHURBAŞKANLıĞı KÜLLIYESI`NIN AÇıLıŞıNı YAPTı: “BU YERLEŞKE, KıBRıS TÜRK HALKıNıN KARARLıLıĞıNıN SEMBOLÜDÜR”  
 
     
   

Erkan Baş: "AKP ile yeni bir anayasa yapılamaz. Bize göre AKP ve Genel Başkanı`nın bu ülkeye tek hayrı iktidar koltuğundan kalkmak olur"


Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, yeni anayasa gündemiyle yaptığı görüşmede TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş`a içinde uyulmayan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Anayasa Mahkemesi (AYM) kararları, İstanbul Sözleşmesi ile hak ihlallerini içeren 4 klasör sunduğunu söyledi. Baş, "AKP ile yeni bir anayasa yapılamaz dolayısıyla Meclis Başkanı ile yapılan görüşme bir yeni anayasa görüşmesi olarak değerlendirilemez. TİP Meclis Başkanı`na hak ihlallerini hatırlattı ve herkesi anayasaya uymaya davet etti. Bize göre AKP ve Genel Başkanı`nın bu ülkeye tek hayrı bir an önce iktidar koltuğundan kalkmak olur" dedi.

 

Tarih : 5 Haziran 2024 Çarşamba 17:29   Okunma : 404

(ANKARA)- Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, yeni anayasa gündemiyle yaptığı görüşmede TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş`a içinde uyulmayan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Anayasa Mahkemesi (AYM) kararları, İstanbul Sözleşmesi ile hak ihlallerini içeren 4 klasör sunduğunu söyledi. Baş, "AKP ile yeni bir anayasa yapılamaz dolayısıyla Meclis Başkanı ile yapılan görüşme bir yeni anayasa görüşmesi olarak değerlendirilemez. TİP Meclis Başkanı`na hak ihlallerini hatırlattı ve herkesi anayasaya uymaya davet etti. Bize göre AKP ve Genel Başkanı`nın bu ülkeye tek hayrı bir an önce iktidar koltuğundan kalkmak olur" dedi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, bugün TBMM`de bugün düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Baş, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile bugün yeni anayasa gündemiyle yaptıkları görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

"Bu görüşmelere grubu bulunmayan siyasi partilerin dahil edilmesi değerli. Yanı sıra toplumsal muhalefet güçlerini kapsaması gerektiğini ifade etmek isterim. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ilk ortaya çıktığı günden beri Meclis`in çalışmasının çabasını sarf ediyoruz. TBMM`nin, TBMM Başkanı`nın da çalışıyor olması kıymetli. Aynı saygıyı o makamdaki kişilerden ve tüm siyasi partilerden bekliyoruz. İktidarın siyasi kampanya haline getireceği, sıkıştığı dönemlerde sık sık dile getirildiği yeni anayasa söylemine aracılık etmek TBMM Başkanlığı`nın görevi değil.

"Seçilmiş bir belediye başkanın görevinden alınarak yerine kayyım atanması siyasi bir darbedir"

Türkiye`nin gerçek gündemi dün haksız biçimde Hakkari`ye kayyım atanmasıdır, Gebze`deki işçilerin uzun çalışma saatlerine, açlığa, yoksulluğa mahkum edilmesi, emeklilerin yaşayamayacakları ücrete mahkum edilmesidir. Eğitim sisteminde her gün çocuklarımızın hayatının karartılmasıdır. Siyasi tutuklamalarda haksız hukuksuz yere cezaevinde tutulan arkadaşlarımızdır. Seçilmiş bir belediye başkanın görevinden alınarak yerine kayyım atanması siyasi bir darbedir. Seçilmiş bir milletvekilinin hapiste tutulması siyasi bir darbedir. Emekçilerin günden güne yoksullaşması, emeklilerin, kiracıların açlığa mahkum edilmesi, haklarını aramak istediklerinde polis copuyla, gazıyla mağdur edilmesi bu ülkenin gerçek gündemidir. Sürekli olarak yeni müfredatların ülkenin geleceğini tehdit etmesi bu ülkenin gündemidir. Bu gündemlerin hepsinin arkasına baktığımızda patronlarla, tarikatlarla devleti ele geçirmiş bir azınlığın yönetimini temsil eden tek adam rejimini görüyoruz. Anayasayı da Türkiye`nin anayasal geleneğini de fiilen delik deşik etmiş durumdalar. Biz bu hukuksuzlukların muhatabıyız, tarafıyız.

"Türkiye`nin anayasa ile ilgili ilk sorunu anayasaya bizzat iktidar tarafından uyulmamasıdır"

TBMM Başkanı`ndan davet gelirken yapılan davette şöyle bir ifade var, `milletvekillerinizle gelebilirsiniz` denmiş. Bizim seçilmiş milletvekilimiz Silivri Cezaevi`nde esir tutuluyor. Kendisi bu ziyarete katılmak istese bile katılamayacak durumda. Maç oynanırken kuralları tanımıyor şimdi de kendi kurallarına anayasal bir çerçeve sunmak istiyor. Anayasa`ya açıkça uymayan bir iktidarla yeni bir anayasa yapılabilir mi? TİP açısından meselenin tek cümle ile özeti şudur; Türkiye`nin anayasa ile ilgili ilk sorunu anayasaya bizzat iktidar tarafından uyulmamasıdır. Biz bu iktidardan toplumu ileri götürecek bir tek inandırıcı cümle görmemişiz. Sivil anayasa diyenler darbenin çocuğu. Bunlar anayasaya darbe yapan bir iktidar. Sivil lafını illa kullanacaklarsa sivil darbe olarak kullanabilirler.

"Numan Bey`e 4 klasör teslim ettik, ricamız incelemesi"

Birlikte sokağa çıkalım soralım tek bir vatandaşımız anayasa söyleminden heyecan duyuyor mu? Yoksa daha fazla açlığı, yoksulluğu mu dert ediniyor. Bu halk elbette kendi anayasasını yapacak. Ama o anayasa 12 Eylül`ün öz çocuklarından, yargıya darbe yapanlardan hesap sormak için yapılacak. Memleketin ihtiyaçlarının AKP tarafından zaman kazanma oyununun parçası haline getirilmesine izin vermeyelim. Bu halkın normali AKP`nin zaman kazanması değildir. En başta adalettir. Bu yaklaşımı bugün Numan Bey`e ilettik. Kendisine 4 klasör teslim ettik. İçerisinde uygulanmayan AİHM`den kararlarından örnekler vardı. Uygulanmayan AYM kararlarından örneklerle dolu bir klasör... İstanbul Sözleşmesi klasörü ve hak ihlalleri klasörümüz vardı. Kendisinden ricamız incelemesi.

"AKP ve Genel Başkanı`nın bu ülkeye tek hayrı bir an önce iktidar koltuğundan kalkmak olur"

AKP ile yeni bir anayasa yapılamaz dolayısıyla Meclis Başkanı ile yapılan görüşme bir yeni anayasa görüşmesi olarak değerlendirilemez. TİP Meclis Başkanı`na hak ihlallerini hatırlattı ve herkesi anayasaya uymaya davet etti. Umuyoruz Meclis Başkanı da görevi ve sorumluluğu olan hak ihlallerinin ortadan kaldırılması için gereken çabayı göstersin. Yumuşama, normalleşme adı altında AKP`ye can suyu olacak her türlü girişimin karşısında olacağımızı ifade etmek istiyorum. Bize göre AKP ve Genel Başkanı`nın bu ülkeye tek hayrı bir an önce iktidar koltuğundan kalkmak olur.

"Tıpış tıpış o zammı yapacaklar"

Açlık sınırı 18 bin 969 lira. Açlık sınırı asgari ücretlinin aldığı maaşın üstüne çıkmış durumda. İktidar diyor ki bize yıllarca çalış, aylık aç kalmaman için gereken paranın yarısına tamah et. Üstüne çıkmışlar bu sene asgari ücrete ara zam olmayacak gibi laflar ediyorlar. Tıpış tıpış o zammı yapacaklar. Bu memleketin yüzde 99`unu ilgilendiren meselesidir. Bu iktidar zenginlere çalışan bir iktidar bu tercihi görmemiz gerekiyor. Asgari ücrete enflasyon oranında 3 ayda bir zam yapılmalıdır. Vergi oranları düşürülmelidir. Türkiye`deki yıllık büyüme oranına göre asgari ücrete refah payı eklenmelidir. İşçi sınıfının örgütlenme özgürlüğünü kullanmasının önündeki bütün engellerin kaldırılması gerekiyor. İşçi düşmanı köhnemiş yasayı mutlaka değiştireceğiz. Özel sektör öğretmenleri en ağır sömürüye maruz kalan sektörlerden bir tanesi. 3 kuruşa, sıfır zamma mahkum edilmek istemiyorlar."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA