24 Haziran 2026 Çarşamba

18:46   CHP SÖZCÜSÜ SARı: EYLÜL AYıNıN BAŞıNDAN ITIBAREN OLAĞAN KONGRE TAKVIMINE BAŞLANACAK   18:45   ÜMIT DIKBAYıR, CHP’DEN ISTIFA ETTI   16:44   EKREM İMAMOĞLU: “BU KADAR DETAYLı INSAN KAYNAKLARı SÜREÇLERINDEN GEÇEN BIR YAPı SUÇ ÖRGÜTÜ OLABILIR MI?”   16:43   SELAHATTIN DEMIRTAŞ, KEMAL KıLıÇDAROĞLU ILE GÖRÜŞMEYECEK   15:40   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, IKTIDARA 12. YARGı PAKETI TEPKISI: HIÇ IŞI UZATMAYıN. ANAYASA’Yı KALDıRıN, YASALARı IPTAL EDIN   15:39   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: "ÜLKEYI VE PARTIYI BU CENDERENIN IÇINDE DAHA FAZLA TUTMA"   14:42   MERSIN’DE COĞRAFI IŞARETLER IÇIN ÜRETICI ODAKLı YOL HARITASı   14:41   VAHAP SEÇER, LONDRA’DA YEŞIL ŞEHIRLER BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı’NA KATıLDı   13:34   ERHAN KARAAL’ıN KAÇıRıLMASıNA EKREM İMAMOĞLU’NDAN TEPKI: İDDIA MAKAMı DAHIL HERKES ZAN ALTıNDADıR   12:32   KıLıÇDAROĞLU CHP MYK’Yı TOPLADı, ÖZEL GRUP TOPLANTıSı YAPACAK   10:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: SOFRADAKI YANGı BÜYÜMEYE DEVAM EDIYOR   19:24   BAKAN GÜRLEK: ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTLERIYLE MÜCADELE IÇIN BAŞSAVCıLıKLARA GENELGE GÖNDERILDI   18:22   ZEYNEL EMRE: "PM’NIN DÜŞTÜĞÜNÜN MAHKEME TARAFıNDAN TESPITI AÇıSıNDAN BU HAFTA BAŞVURU YAPACAĞıZ"   16:21   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NUN KATıLDıĞı CENAZE TÖRENI: "ÖZGÜR ÖZEL GENEL BAŞKAN" ISIMLIĞI SÖKÜLDÜ   15:13   AZIZ İHSAN AKTAŞ: "İNANıYORUM KI MAHKEMENIZ ETKIN PIŞMANLıK IFADEMIN ALEYHIME KULLANıLMASıNA IZIN VERMEYECEKTIR"   14:10   BIRLEŞIK EMEKLILER SENDIKASı’NDAN “MUTLAK BUTLAN” TEPKISI: “DEMOKRASIYE VURULMUŞ BIR DARBEDIR”   13:53   ÖZGÜR ÖZEL MYK’Yı TOPLADı: GRUP TOPLANTıSı YAPıLıP YAPıLMAYACAĞıNA KARAR VERILECEK   13:52   CHP YURT DıŞı BIRLIKLERI: “ÖZGÜR ÖZEL VE EKREM İMAMOĞLU’NUN YANıNDAYıZ”   13:37   İBB DAVASı’NDA 54’ÜNCÜ GÜN: İMAMOĞLU’NUN "BENIM IÇIN TOPLAYıN" DEDIĞI KOMAR ÇIÇEĞI SALONA GETIRILDI   11:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ LGS VE YKS HAZıRLıK KURSLARı IÇIN ÖN KAYıTLAR SÜRÜYOR  
 
     
   

CHP`li Tanrıkulu`ndan eski Ergani Belediye Başkanı Kartalmış`ın gözaltına alınmasına tepki


CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, eski Ergani Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış`ın ifadeye çağrıldığı takdirde geleceğini söylemesine rağmen, polis tarafından evi basılarak gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

 

Tarih : 8 Haziran 2024 Cumartesi 20:57   Okunma : 482

(ANKARA) - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, eski Ergani Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış`ın ifadeye çağrıldığı takdirde geleceğini söylemesine rağmen, polis tarafından evi basılarak gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Diyarbakır Ergani`de önceki dönemlerde belediye başkanlığı yapa 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan biri olan Ramazan Kartalmış, 1 ay önce Ergani Cumhuriyet Başsavcısı`nı ziyaret ederek hakkındaki soruşturma kapsamında ifadesi istendiği takdirde geleceğini ve üniversite sınavına hazırlanan kızının konu nedeniyle sorun yaşamamasını istediğini belirtmesine rağmen bu sabah evi polis tarafından basılarak gözaltına alındı.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kartalmış`ın gözaltına alınışı ile ilgili şu açıklamayı yaptı: 

"Diyarbakır`dayım. Ergani İlçesinde önceki dönem belediye başkanları gözaltına alındılar, toplam 5 kişi. Gözaltına alınanlardan birisi de meslektaşımız Avukat Ramazan Kartalmış, önceki dönem Ergani Belediye Başkanı kendisi, sabah saatlerinde gözaltına alındı Ancak şu durum var: Avukat Ramazan Kartalmış`ın bürosu Ergani Adliyesinin tam karşısında. 3 - 4 yıl önce Boğaziçi Üniversitesi`nde okuyan bir kızını Karadeniz`de bir deniz kazasında yitirdi.

Bugün de diğer kızı üniversite sınavına girecekti. Girdi sınava ama 1 ay önce Ergani Cumhuriyet Başsavcılığı`na gidiyor, diyor ki `Benim hakkımda bir soruşturma olduğu konusunda bilgim var. Benim özel bir durumum var, eğer ifadeye çağıracaksanız, her zaman ben gelebilirim. Evi basıp özelikle sınava hazırlanan çocuğumun bir travma yaşamasını istemiyorum.` demiş, bizzat Başsavcıya demiş. Bunu söylemiş olmasına rağmen, tam da sınav günü, bu sabah evi basılarak kendisi gözaltına alındı ve şu anda gözaltında. 24 saat kısıtlama kararı getirilmiş. Çocuğu bugün üniversite sınavına girdi. Her çocuk için, her anne baba için yaşamsal bir durum bu ve bu şekilde gözaltına alındı ve şu anda gözaltında. Yarın da kızı sınava girecek.

Şimdi itirazım şuna: Bu kadar büyük bir düşmanlık yapılabilir mi? Önceden uyarmış, Adliyenin karşısında bürosu var ve her zaman ifadeye gidebilir, bu konu hakkında da bir uyarı yapmış, buna rağmen sınav günü sabahı gözaltına alınıyor. Kınıyorum gerçekten! Böyle bir düşman hukuku olamaz! Böyle bir yaklaşım olamaz! Bunun bizzat Yılmaz Tunç tarafından takip edilmesini, YSK tarafından takip edilmesini, böyle bir düşman ceza hukukunun, düşmanca uygulamanın olmaması gerektiğini bir kez daha Diyarbakır`dan ifade ediyorum"

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA