23 Ekim 2025 Perşembe

21:27   MERSIN’DE TARıMıN GELECEĞI GÜNEŞLE, GÜBREYLE, NERGISLE AYDıNLANıYOR   21:01   YUMURTALıK’TA AY YıLDıZ COŞKUSU: 21 MAHALLEDE BAYRAKLAR YENILENDI!   16:16   TARSUS BELEDIYESI DR. ÜSTÜN EZER ZEYTIN GEN KORUMA ALANıNDA HASAT BAŞLADı   16:14   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “KÂĞıT ÜZERINDE HAK VAR, AMA O HAKLARı KULLANAN IŞÇI KALMADı!”   16:12   BÜYÜKŞEHIR İLE MERSIN’DE ÖĞRENCI OLMAK ÇOK KOLAY   16:09   KARADUVAR SAHILINE DÖKÜLEN TONLARCA GIYSI VE TEKSTIL ATıĞı TOPLANDı   16:08   23. AHMET YEŞIL RESIM YARıŞMASı BAŞVURULARı YARıN SONA ERIYOR   21:46   TBMM’DE “SILIVRI” KRIZI: BAŞARıR’ıN SÖZLERI MECLIS’I KARıŞTıRDı   21:14   TÜRKIYE’NIN GELECEĞI TOPRAĞıN ALTıNDA: CHP’DEN NADIR ELEMENTLER İÇIN TARIHI HAMLE   16:09   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL, KADıN ÇIFTÇILER İÇIN SGK PRIM DESTEĞI VE YıPRANMA PAYı TALEP ETTI   15:42   TBB BAŞKAN VEKILI SEÇER, ANKARA’DA ‘KADıN DOSTU KENTLER PROGRAMı 3. FAZı LANSMANı’NA KATıLDı   15:41   MEZITLI’DE ŞAH-HANE SATRANÇ EVINE YOĞUN İLGI   15:38   MINGUZZI CINAYETI DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı...   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ EĞER BIR GALIBIYET ALACAKSAK ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDE TÜRKIYE’DE ALACAĞıZ"   15:34   ÜMIT DIKBAYıR CHP’YE KATıLDı   15:32   DEVLET BAHÇELI’DEN KıBRıS ÇıKıŞı   09:59   ERDEMLI’DE HIJYEN KRIZI: İKI FıRıNA MÜHÜR VURULDU!   09:55   CAN ATALAY’DAN BAKAN KURUM’A HATAY TEPKISI: “DRONU YÜKSELTIN, GERÇEĞI GÖRÜN!”   09:53   ALTıN UĞRUNA KıRŞEHIR FEDA EDILEMEZ!   09:50   ZEYTINLE GELEN UMUT: MERSIN’DE KıRSAL KALKıNMANıN ALTıN ANAHTARı BÜYÜKŞEHIR’DEN  
 
     
   

Esenyurt Belediye Başkanı Özer`den Mimar Sinan Parkı`na ziyaret: “Betona boğulmuş Esenyurt için burası soluk borusu olacak”


Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, “Esenyurt Yaşam Vadisi” olarak tasarlanan Mimar Sinan Parkı`nı ziyaret etti. Parkın ilk etabını kısa süre içerisinde Ekrem İmamoğlu`nun katılımıyla hizmete açacaklarını söyleyen Başkan Özer, “Betona boğulmuş olan Esenyurt için burası bir soluk borusu olacak” dedi.

 

Tarih : 10 Haziran 2024 Pazartesi 14:54   Okunma : 399

(İSTANBUL) - Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, “Esenyurt Yaşam Vadisi” olarak tasarlanan Mimar Sinan Parkı`nı ziyaret etti. Parkın ilk etabını kısa süre içerisinde Ekrem İmamoğlu`nun katılımıyla hizmete açacaklarını söyleyen Başkan Özer, “Betona boğulmuş olan Esenyurt için burası bir soluk borusu olacak” dedi.

Başkan Özer, ilçenin en büyük park projesini yerinde inceledi. 364 bin metrekare alana sahip olan üç etaplı sosyal donatı alanını gezerek mühendislerden bilgi alan Başkan Özer, projenin ilk etabının kısa süre içerisinde biteceğini söyledi. 

Esenyurt`a nefes aldıracak projenin ismini “Esenyurt Yaşam Vadisi” olarak belirlediklerini aktaran Özer, “Gelecek senenin ortasında da yaklaşık olarak 180 bin metrekare alanı; park, spor alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, sosyal donatı alanları olarak halkımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu. 

Özer, ayrıca parka spor tesislerinin de içerisinde bulunduğu bir etap daha ekleneceğini duyurdu.

İlçedeki yetersiz yeşil alan sorununu çözeceklerini belirten Özer, şöyle konuştu: 

“Kişi başına düşen yeşil alanı artıracağız”

“Esenyurt`ta bugüne kadar yapılacak en büyük parka, BOTAŞ`la yaptığımız sözleşme gereği Mimar Sinan adı verilmiş ama bu aynı zamanda bir Yaşam Vadisi. Dolayısıyla biz buraya Esenyurt Yaşam Vadisi diyoruz. Ben gerek adaylık sürecinde gerek sonrasında bir şeyin altını çiziyordum, o da şuydu: ‘Biz Esenyurt`u temiz, ulaşılabilir ve yeşil bir Esenyurt haline getireceğiz.` Yeşilin altını çiziyorum çünkü normal koşullarda kişi başına düşmesi gereken yeşil alan 10 metrekare. Esenyurt`ta bu rakam 1 metrekarenin altında. Bu içler acısı bir durum. Biz bu oranı yukarı çıkaracağız. İlk etapta büyük bir yeşil vadi projesiyle bunu başlatıyoruz ve bunları devam ettireceğiz.

“Esenyurt betona kurban edilmiş”

Esenyurt maalesef betona kurban edilmiş bir kent. Bunu derhal değiştirmemiz lazım. Koca Esenyurt`ta her tarafta beton ve devasa binalar var ama insanlarımızın çocuklarıyla gidip dolaşabilecekleri, nefes alabilecekleri sosyal donatı alanları yok. Halbuki sosyal alanlar insanlarımızın en doğal hakkı. İşte bu proje o eksikliği giderecek yerlerden biri. Parkımızın ilk etabını bayramdan sonraki ilk bir hafta içinde, Sayın Ekrem İmamoğlu`nun katılımıyla açacağız. Betona boğulmuş olan Esenyurt için burası bir soluk borusu olacak.

“Burada herkes güzel vakit geçirebilecek”

Burası üç etaptan oluşuyor. İçerisinde çocuk oyun alanları, bisiklet yolları, yürüyüş yolları, tuvaletleri var. Daha sonra buraya insanların gelip bir şeyler yiyip içebileceği, buranın aurasını bozmayacak restoranlar ve kafeler de yapacağız. Dolayısıyla gelen insanlar sabahları kahvaltılarını edebilecek, akşam yemeklerini yiyebilecek, yürüyüşlerini yapabilecek, bisiklet sürebilecek; çocuklar oyun parklarında mutlu şekilde oyun oynayabilecek. Herkes burada vaktini güzel bir şekilde geçirebilecek, kentin gürültü ve patırtısından kurtulabilecek.” ?



 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA