24 Haziran 2026 Çarşamba

18:46   CHP SÖZCÜSÜ SARı: EYLÜL AYıNıN BAŞıNDAN ITIBAREN OLAĞAN KONGRE TAKVIMINE BAŞLANACAK   18:45   ÜMIT DIKBAYıR, CHP’DEN ISTIFA ETTI   16:44   EKREM İMAMOĞLU: “BU KADAR DETAYLı INSAN KAYNAKLARı SÜREÇLERINDEN GEÇEN BIR YAPı SUÇ ÖRGÜTÜ OLABILIR MI?”   16:43   SELAHATTIN DEMIRTAŞ, KEMAL KıLıÇDAROĞLU ILE GÖRÜŞMEYECEK   15:40   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, IKTIDARA 12. YARGı PAKETI TEPKISI: HIÇ IŞI UZATMAYıN. ANAYASA’Yı KALDıRıN, YASALARı IPTAL EDIN   15:39   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: "ÜLKEYI VE PARTIYI BU CENDERENIN IÇINDE DAHA FAZLA TUTMA"   14:42   MERSIN’DE COĞRAFI IŞARETLER IÇIN ÜRETICI ODAKLı YOL HARITASı   14:41   VAHAP SEÇER, LONDRA’DA YEŞIL ŞEHIRLER BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı’NA KATıLDı   13:34   ERHAN KARAAL’ıN KAÇıRıLMASıNA EKREM İMAMOĞLU’NDAN TEPKI: İDDIA MAKAMı DAHIL HERKES ZAN ALTıNDADıR   12:32   KıLıÇDAROĞLU CHP MYK’Yı TOPLADı, ÖZEL GRUP TOPLANTıSı YAPACAK   10:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: SOFRADAKI YANGı BÜYÜMEYE DEVAM EDIYOR   19:24   BAKAN GÜRLEK: ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTLERIYLE MÜCADELE IÇIN BAŞSAVCıLıKLARA GENELGE GÖNDERILDI   18:22   ZEYNEL EMRE: "PM’NIN DÜŞTÜĞÜNÜN MAHKEME TARAFıNDAN TESPITI AÇıSıNDAN BU HAFTA BAŞVURU YAPACAĞıZ"   16:21   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NUN KATıLDıĞı CENAZE TÖRENI: "ÖZGÜR ÖZEL GENEL BAŞKAN" ISIMLIĞI SÖKÜLDÜ   15:13   AZIZ İHSAN AKTAŞ: "İNANıYORUM KI MAHKEMENIZ ETKIN PIŞMANLıK IFADEMIN ALEYHIME KULLANıLMASıNA IZIN VERMEYECEKTIR"   14:10   BIRLEŞIK EMEKLILER SENDIKASı’NDAN “MUTLAK BUTLAN” TEPKISI: “DEMOKRASIYE VURULMUŞ BIR DARBEDIR”   13:53   ÖZGÜR ÖZEL MYK’Yı TOPLADı: GRUP TOPLANTıSı YAPıLıP YAPıLMAYACAĞıNA KARAR VERILECEK   13:52   CHP YURT DıŞı BIRLIKLERI: “ÖZGÜR ÖZEL VE EKREM İMAMOĞLU’NUN YANıNDAYıZ”   13:37   İBB DAVASı’NDA 54’ÜNCÜ GÜN: İMAMOĞLU’NUN "BENIM IÇIN TOPLAYıN" DEDIĞI KOMAR ÇIÇEĞI SALONA GETIRILDI   11:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ LGS VE YKS HAZıRLıK KURSLARı IÇIN ÖN KAYıTLAR SÜRÜYOR  
 
     
   

24 oluşumdan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”ne tepki: "Laiklik ve bilim karşıtı yeni müfredatı tümden reddediyoruz"


“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”ne karşı 24 oluşumun bir araya geldiği “Müfredata Hayır Platformu”, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde protesto düzenledi. Platform adına konuşan Veli-Der Ankara Şube Başkanı Hülya Daran Deveci, “Bizler eğitim müfredatı olmaktan çok, siyasi iktidarın siyasal-ideolojik hedeflerine göre düzenlenmiş, laiklik ve bilim karşıtı yeni müfredatı kabul etmiyor, tümden reddediyoruz” dedi.

 

Tarih : 11 Haziran 2024 Salı 19:35   Okunma : 554

 (ANKARA) - “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”ne karşı 24 oluşumun bir araya geldiği “Müfredata Hayır Platformu”, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde protesto düzenledi. Platform adına konuşan Veli-Der Ankara Şube Başkanı Hülya Daran Deveci, “Bizler eğitim müfredatı olmaktan çok, siyasi iktidarın siyasal-ideolojik hedeflerine göre düzenlenmiş, laiklik ve bilim karşıtı yeni müfredatı kabul etmiyor, tümden reddediyoruz” dedi.

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”ne karşı 24 oluşumun bir araya geldiği “Müfredata Hayır Platformu” TBMM Milli Egemenlik Parkı`ndan Milli Eğitim Bakanlığı önüne kadar sloganlar atıp yürüyerek protesto düzenledi.

Bakanlık önünde platform adına konuşan Veli-Der Ankara Şube Başkanı Hülya Daran Deveci, şunları kaydetti:

“12 Eylül darbeci zihniyetinin günümüzdeki temsilcisi olan AKP iktidarı, başta eğitim sistemi olmak üzere, toplumsal yaşamın bütün alanlarını kendi siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda yeniden düzenlemeye çalışmaktadır. Bu durumun son örneği 12 Eylül darbecilerinin hedefleri arasında da yer alan ve “Türk-İslam sentezi” oluşturmayı hedefleyen yeni müfredat değişiklikleri olmuştur. Yıllardır özellikle eğitim sistemi üzerinden hayata geçirilen laiklik ve bilim düşmanı politika ve uygulamalar geçtiğimiz yıllar içinde belirgin şekilde artmıştır. Okulöncesi eğitimden üniversitelere kadar eğitim sistemi, bilimin en temel evrensel gerçekleri yok sayılarak, iktidar tarafından sürekli istismar edilen dini kural ve referanslara göre düzenlenmektedir. Türkiye`de okullar ve üniversiteler başta olmak üzere, bütün eğitim kurumları, iktidarın ırkçı, mezhepçi, ayrımcı ve otoriter uygulamaları ile eliyle gerçek işlevlerinden hızla uzaklaştırılmıştır. Son olarak müfredat değişiklikleri ile laik, bilimsel eğitim anlayışının yanı sıra eşit, özgür ve demokratik yaşam anlayışına karşı iktidar tarafından açık bir meydan okuma yaşanmaktadır.” 

 “Çok daha büyük ve kitlesel eylemler yapacağımızın bilinmesini istiyoruz

Yeni eğitim müfredatının laiklikten uzak olduğunu belirten Hülya Daran Deveci, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bizler eğitim müfredatı olmaktan çok, siyasi iktidarın siyasal-ideolojik hedeflerine göre düzenlenmiş, laiklik ve bilim karşıtı yeni müfredatı kabul etmiyor, tümden reddediyoruz. Başta öğrenciler ve veliler olmak üzere tüm halkımızı bilim ve laiklik karşıtı eğitim müfredatına karşı birlikte mücadeleye davet ediyoruz. Eğitim sisteminin “tek din, tek mezhep” anlayışıyla kuşatılmak istemesine karşı çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyor ve iktidar merkezli bu gerici ve sermaye yanlısı dalgayı durdurmak için harekete geçiyoruz. 11 Haziran itibariyle ülke çapında gerçekleştirilen okul boykotu ve alan eylemlilikleri müfredat değişiklikleri ve eğitimde yaşanan dinselleştirme uygulamalarına karşı ilk uyarımızdır. Uyarılarımızın dikkate alınmaması halinde önümüzdeki dönemde çok daha büyük ve kitlesel eylem ve etkinlikler yapacağımızın bilinmesini istiyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA