10 Ağustos 2026 Pazartesi

13:49   GELECEĞIN SÜRÜCÜLERI MERSIN’DE YETIŞIYOR: TRAFIK PARK’TA RENKLI GÖRÜNTÜLER   13:15   2026 ÜNIVERSITE ÖĞRENCI AFFı RESMI GAZETE’DE YAYıNLANDı! BAŞVURULAR BAŞLADı   11:38   ÇUKUROVA’DA HASAT BAŞLADı, TMO SESSIZ! ÇIFTÇI TÜCCARıN İNSAFıNA Mı TERK EDILDI?   11:01   AKDENIZ KıYıLARıNDAN KORKUTAN GÖRÜNTÜ! AVRUPA’NıN ÇÖPÜ TÜRKIYE’YI ZEHIRLIYOR MU?   10:47   TARSUS KıRSALıNDA RENKLI GÖRÜNTÜLER! ÇOCUKLAR EĞLENDI, BÜYÜKLER ÇOCUKLUĞUNA DÖNDÜ   10:13   13 İLÇEDE DENGELERI DEĞIŞTIREN YATıRıM HAMLESI: MUĞLA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN GÖVDE GÖSTERISI!   10:02   MUT’TA YıLLARDıR SÜREN SU SıKıNTıSı BITTI! MESKİ’DEN KıRSALA HAYAT VEREN DEV HAMLE   09:50   SON DAKIKA: TBMM’DE KRITIK ’ÇERÇEVE YASA’ KABUL EDILDI! PKK SILAH BıRAKıRSA İNFAZLAR ERTELENECEK... KIMLER KAPSAM DıŞıNDA?   01:17   MEZITLI’DE ÇIFTÇININ YÜZÜNÜ GÜLDÜREN HAMLE: ÜRÜN KAYBıNı ÖNLEYECEK DEV DESTEK BAŞLADı!   21:20   YENİ PARTI’DE BAĞıŞ REKORU!   20:35   TOROSLAR’DA BÜYÜK DEĞIŞIM! BAŞKAN ABDURRAHMAN YıLDıZ SAHAYA İNDI: ’HEDEF YıL SONU’   19:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA AÇıK HAVA SINEMASı KEYFI: SOSYALLEŞMENIN VE EĞLENCENIN ADRESI OLDU   19:20   TARSUS’TA KıRSAL ULAŞıMDA BÜYÜK DEVRIM: 3 MAHALLEDE YOLLAR BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI!   19:10   ’30 BIN GÜVENLIK GÖREVLISI ÇÖZÜM MÜ?’ EĞITIM-İŞ’TEN OKUL GÜVENLIĞI AÇıKLAMASı: ’GEÇICI TEDBIRLERLE SORUN ÇÖZÜLMEZ’   19:01   BORÇKA’DA SIYASETTE ALEVLENEN GERILIM! ’SEÇIMDEN KAÇMASıNLAR, SOKAĞA ÇıKSıNLAR GÖRELIM ONLARı’   16:33   CHP MUT VE SILIFKE İLÇE BAŞKANLıKLARıNDA TOPLU ISTIFA: YENİ PARTI’YE KATıLMA KARARı ALDıLAR   16:01   TBMM GENEL KURULU... VAN GÖLÜ VE MERSIN KÖRFEZI IÇIN ACIL ÖNLEM ÇAĞRıSı   15:57   ÖZGÜR ÖZEL LE MONDE’A YAZDı: "AVRUPA’NıN GELECEĞI TÜRKIYE’DE DEMOKRASININ GELECEĞINDEN AYRı DÜŞÜNÜLEMEZ"   15:56   “ÇERÇEVE YASA" TEKLIFININ YANSıMALARı… DTB BAŞKANı YEŞIL: “BU SÜRECIN EN ÖNEMLI EKONOMIK KAZANıMLARıNDAN BIRI ISTIHDAM OLACAKTıR”   15:54   CHP SÖZCÜSÜ SARı: "MENDERES BELEDIYE BAŞKANı İLKAY ÇIÇEK, DÜN ITIBARıYLA TEDBIRLI OLARAK ’KESIN IHRAÇ’ TALEBIYLE DISIPLINE SEVK EDILMIŞTIR"  
 
     
   

AKP`lilerin itirazına karşın Metin Kurt`un adı, İBB Meclisi`nde alınan kararla Yedikule`deki spor tesisine verildi


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi`nde oy çokluğuyla alınan kararla, 2012`de yaşamını yitiren Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi futbolcu Metin Kurt`un adı, Yedikule Spor Tesisi`ne verildi. Ret oyu kullanan AKP Grubu adına Sözcü Faruk Gökkuş, “Metin Kurt, milli bir futbolcu ama daha çok ideolojik duruşu var” dedi.

 

Tarih : 11 Haziran 2024 Salı 22:29   Okunma : 715

(İSTANBUL) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi`nde oy çokluğuyla alınan kararla, 2012`de yaşamını yitiren Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi futbolcu Metin Kurt`un adı, Yedikule Spor Tesisi`ne verildi. Ret oyu kullanan AKP Grubu adına Sözcü Faruk Gökkuş, “Metin Kurt, milli bir futbolcu ama daha çok ideolojik duruşu var” dedi.

İBB Meclisi`nin haziran ayının ikinci oturumu yapıldı. Toplantıda alınan kararlarla bazı sokaklarda, meydanlarda ve tesislerde isim değişikliğine gidildi. Bakırköy Sakızağacı Mahallesindeki Tayyare Meydanı Sokağı`na, sanatçı Cem Karaca`nın ismi verildi. Esenyurt`taki bir meydana da Türk edebiyatının çınarlarından Yaşar Kemal`in adı verildi. Her iki karar da oy birliğiyle alındı.

Öte yandan Zeytinburnu`ndaki Yedikule Gençlik Kulübü Spor Tesisleri`ne verilecek isim sırasında CHP ile AKP Grubu arasında tartışma yaşandı. Tesislerin isminin Yedikule Metin Kurt Spor Tesisi olarak değiştirilmesi teklifine AKP`liler karşı çıktı.

AKP`li Gökkuş: İdeolojik duruşu var

AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, “Metin Kurt, Milli bir futbolcu ama daha çok ideolojik duruşu var. Türkiye Komünist Partisi milletvekili adayı olmuş, Türkiye Komünist Partisi üyesi. Orayla tek bağlantısı, Yedikule Spor`da bir dönem antrenörlük yapmış, başka bağlantısı yok. Orada yaşamış biri değil. İdeolojik anlamda bu ismin verildiğini düşünüyoruz. Bu nedenle muhalefet şerhi koyuyoruz” dedi.

CHP`li Özcan: Ülkeye katkısı görmezden gelinemez

CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan ise “Sadece düşüncesi, hayata bakışı kendilerinden farklı diye Türk sporuna katkı vermiş, futbolda örgütlenmeyi savunan bir insanın bu ülkeye yapmış olduğu katkıyı görmezden gelmeleri gerekmez. İdeolojik gerekçelerle isminin buraya verilememesini insani bulmadım, kendilerine de yakıştıramadım” diye tepkisini dile getirdi.

Yapılan oylamada, tesislere Metin Kurt`un isminin verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Metin Kurt kimdir?

Kırklareli`nde 15 Mart 1948`de dünyaya gelen Metin Kurt, ailesinin geçim sıkıntısı nedeniyle futbola yöneldi. Beyoğlu Yeni Çarşı, Alibeyköy Adalet, Altay, PTT, Galatasaray ve Kayserispor kulüplerinde forma giydi. 27`si A Milli Takım düzeyinde olmak üzere ümit ve genç toplam 37 kez Milli formayı giydi.

PTT`de “adaletsizliğe tahammülü olmayan” bir kimlik sergilemeye başlayan Metin Kurt, Galatasaray`da oynadığı 1970-1976 yılları arasında, daha önceki kuşakların el yordamıyla başlattığı futbolcuların ve sporcuların örgütlenme girişimlerini daha üst seviyeye taşımak üzere harekete geçti. Sendikal örgütlenme girişimi ve mücadelesi nedeniyle Galatasaray`dan uzaklaştırıldı.

Son olarak 2010 yılında Devrimci Spor Emekçileri Sendikası`nın kurucu başkanlığını yaptı. 2011 genel seçimlerinde TKP`den milletvekili adayı oldu. İstanbul`da 24 Ağustos 2012`de yaşama veda etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA