24 Haziran 2026 Çarşamba

18:46   CHP SÖZCÜSÜ SARı: EYLÜL AYıNıN BAŞıNDAN ITIBAREN OLAĞAN KONGRE TAKVIMINE BAŞLANACAK   18:45   ÜMIT DIKBAYıR, CHP’DEN ISTIFA ETTI   16:44   EKREM İMAMOĞLU: “BU KADAR DETAYLı INSAN KAYNAKLARı SÜREÇLERINDEN GEÇEN BIR YAPı SUÇ ÖRGÜTÜ OLABILIR MI?”   16:43   SELAHATTIN DEMIRTAŞ, KEMAL KıLıÇDAROĞLU ILE GÖRÜŞMEYECEK   15:40   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, IKTIDARA 12. YARGı PAKETI TEPKISI: HIÇ IŞI UZATMAYıN. ANAYASA’Yı KALDıRıN, YASALARı IPTAL EDIN   15:39   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: "ÜLKEYI VE PARTIYI BU CENDERENIN IÇINDE DAHA FAZLA TUTMA"   14:42   MERSIN’DE COĞRAFI IŞARETLER IÇIN ÜRETICI ODAKLı YOL HARITASı   14:41   VAHAP SEÇER, LONDRA’DA YEŞIL ŞEHIRLER BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı’NA KATıLDı   13:34   ERHAN KARAAL’ıN KAÇıRıLMASıNA EKREM İMAMOĞLU’NDAN TEPKI: İDDIA MAKAMı DAHIL HERKES ZAN ALTıNDADıR   12:32   KıLıÇDAROĞLU CHP MYK’Yı TOPLADı, ÖZEL GRUP TOPLANTıSı YAPACAK   10:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: SOFRADAKI YANGı BÜYÜMEYE DEVAM EDIYOR   19:24   BAKAN GÜRLEK: ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTLERIYLE MÜCADELE IÇIN BAŞSAVCıLıKLARA GENELGE GÖNDERILDI   18:22   ZEYNEL EMRE: "PM’NIN DÜŞTÜĞÜNÜN MAHKEME TARAFıNDAN TESPITI AÇıSıNDAN BU HAFTA BAŞVURU YAPACAĞıZ"   16:21   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NUN KATıLDıĞı CENAZE TÖRENI: "ÖZGÜR ÖZEL GENEL BAŞKAN" ISIMLIĞI SÖKÜLDÜ   15:13   AZIZ İHSAN AKTAŞ: "İNANıYORUM KI MAHKEMENIZ ETKIN PIŞMANLıK IFADEMIN ALEYHIME KULLANıLMASıNA IZIN VERMEYECEKTIR"   14:10   BIRLEŞIK EMEKLILER SENDIKASı’NDAN “MUTLAK BUTLAN” TEPKISI: “DEMOKRASIYE VURULMUŞ BIR DARBEDIR”   13:53   ÖZGÜR ÖZEL MYK’Yı TOPLADı: GRUP TOPLANTıSı YAPıLıP YAPıLMAYACAĞıNA KARAR VERILECEK   13:52   CHP YURT DıŞı BIRLIKLERI: “ÖZGÜR ÖZEL VE EKREM İMAMOĞLU’NUN YANıNDAYıZ”   13:37   İBB DAVASı’NDA 54’ÜNCÜ GÜN: İMAMOĞLU’NUN "BENIM IÇIN TOPLAYıN" DEDIĞI KOMAR ÇIÇEĞI SALONA GETIRILDI   11:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ LGS VE YKS HAZıRLıK KURSLARı IÇIN ÖN KAYıTLAR SÜRÜYOR  
 
     
   

Utku Çakırözer: Gezi tutukluları bir bayrama daha özgürlüklerinden mahrum girmemeli


CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Kurban Bayramı öncesi Gezi Parkı Davası`ndan Marmara ve Bakırköy cezaevlerinde bulunan Can Atalay, Tayfun Kahraman, Osman Kavala, Mine Özerden ve Çiğdem Mater`i ziyaret etti. Çakırözer, “Türkiye`nin artık Gezi direnişinden suç üretme arayışından vazgeçmesi gerekiyor. Mahkemeler ya da Anayasa Mahkemesi bu ayıbı artık bitirmeli, Gezi tutukluları bir bayrama daha özgürlüklerinden mahrum girmemeli” dedi.

 

Tarih : 16 Haziran 2024 Pazar 16:14   Okunma : 462

(ANKARA) - CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Kurban Bayramı öncesi Gezi Parkı Davası’ndan Marmara ve Bakırköy cezaevlerinde bulunan Can Atalay, Tayfun Kahraman, Osman Kavala, Mine Özerden ve Çiğdem Mater’i ziyaret etti. Çakırözer, “Türkiye’nin artık Gezi direnişinden suç üretme arayışından vazgeçmesi gerekiyor. Mahkemeler ya da Anayasa Mahkemesi bu ayıbı artık bitirmeli, Gezi tutukluları bir bayrama daha özgürlüklerinden mahrum girmemeli” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Kurban Bayramı öncesi Gezi Parkı Davası’ndan cezaevlerinde bulunan Can Atalay, Tayfun Kahraman, Osman Kavala, Mine Özerden ve Çiğdem Mater’i ziyaret etti. Kavala, Atalay, Kahraman, Özerden ve Mater, Çakırözer aracılığıyla tüm yurttaşların bayramını kutladı. 

Çakırözer de ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada, Gezi Davası’ndan yargılanan isimlerin bir bayrama daha cezaevinde girmemeleri için çağrıda bulundu. Çakırözer, şunları söyledi:

Gezi Davası’nda yargılanan Osman Kavala, Tayfun Kahraman ve Can Atalay ile Silivri Cezaevi’nde, Mine Özerden ve Çiğdem Mater ile de Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi’nde görüştüm. Genel Başkanımız Özgür Özel’in selam ve bayram kutlamasını ilettim. Osman Kavala 7 yıldır cezaevinde, bu onun cezaevinde geçirmek zorunda bırakıldığı 14’üncü bayramı. Tayfun Kahraman, Can Atalay, Mine Özerden ve Çiğdem Mater ise 6’ncı bayramlarını cezaevinde geçirmek zorunda bırakılıyor. Ailelerinden, sevdiklerinden ve özgürlüklerinden mahrumlar. Gezi davasından suç üretme, Gezi’yi kriminalize etme girişimi gerekçesiyle cezaevinde haksız, hukuksuz, adaletsiz bir şekilde yatırılıyorlar. Burada yattıkları her gün hayatlarından çalınıyor. Türkiye’nin artık bu ayıptan kurtulması gerekiyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin, kendi mahkemelerimizin Osman Kavala hakkında, Gezi tutukluları hakkında verilen tahliye, beraat kararları var. Buna rağmen yıllardır bu zindanlarda tutuluyor olmaları büyük bir hukuksuzluk, büyük bir adaletsizlik.”

"Demokratikleşmenin yolu Gezi`den geçer"

“Gezi davası tutuklularına yaşatılan hukuksuzluğun artık sona ermesi gerekiyor” diyen Çakırözer, “Artık bu ayıbın sona ermesi gerekiyor. Yargı sistemimizde sorumluluk kimdeyse gereğini yapmalı. Anayasa Mahkemesi önündeki dosyaya bakmalı, Yargıtay, mahkemeler yeniden yargılanmanın önünü açmalı. Bu insanların artık bir bayrama daha sevdiklerinden, özgürlüklerinden mahrum girmek zorunda kalmamaları gerekir. Türkiye’nin artık geziden suç üretme arayışından da bir an önce vazgeçmesi gerekiyor. Türkiye’nin demokratikleşmesinin, Türkiye’nin hukuk devletine kavuşmasının bir yolu da Gezi tutuklularının özgürlüklerine kavuşmasıdır” çağrısında bulundu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA