15 Ağustos 2025 Cuma

16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM   16:55   BAŞOĞLU KABLO IDEF 2025’E TÜRKIYE’NIN SAVUNMA SANAYISINE MILLI ÇÖZÜMLERIYLE GÜÇ KATTı!   16:44   "ÇÖPTEN KURTARDı": İŞÇILER GÖZALTıNA ALıNAN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKTı   16:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SON OPERASYONA TEPKI   16:37   AYDıN BÜYÜKŞEHIR’DE ’İSTIFA ET, YOKSA İŞSIZ KALıRSıN’ İDDIASı!   11:47    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı   11:43   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “HALK SEFALETLE, YANDAŞ SERVETLE KARŞı KARŞıYA – ŞIMŞEK KAÇAMAK YANıT VERDI”   11:40   BEYOĞLU BELEDIYE BAŞKANı İNAN GÜNEY, GÖZALTıNA ALıNMADAN ÖNCE AILESIYLE PAYLAŞTıĞı FOTOĞRAFLA MESAJ VERDI   11:13   BAKAN ŞIMŞEK: BRÜT REZERVLER TARIHI ZIRVEDE, TL MEVDUAT PAYı YÜKSELDI   09:28   VAHAP SEÇER’DEN AYDıNCıK’A TAM DESTEK: 1.4 KILOMETRELIK CADDE BAŞTAN SONA YENILENDI   07:58   İBB’YE YÖNELIK SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR: CHP’LI BAŞKAN İNAN GÜNEY DAHIL 44 KIŞI İÇIN GÖZALTı   23:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: GERÇEK CHP’LI TEHDIDE, ŞANTAJA PABUÇ BıRAKMAZ   16:19   ÖZLEM ÇERÇIOĞLU: "AK PARTI ÇATıSı ALTıNDA HIZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞIM"   16:16   ÖZGÜR ÖZEL, ’İBB BORSASı’NA ILIŞKIN BELGE AÇıKLADı... ÖZEL: "ALLAH BUNDAN SONRA AK PARTI’YE AYDıN’DA KOLAYLıK VERSIN, MILLET MILLI IRADE HıRSıZLıĞıNı AFFETMEZ”   14:23   YENIŞEHIR BELEDIYESI SILIFKE’DE YANGıN SÖNDÜRME ÇALıŞMALARıNA DESTEK VERDI   14:19   İBB SORUŞTURMASı TUTUKLUSU IŞ ADAMı KAPKI’DEN, AVUKAT BIRINCI’YE SUÇ DUYURUSU   13:54   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "İBB BORSASı" İDDIASı: "AK TOROSLAR ÇETESI ÇÖKÜYOR"   13:53   AYDıN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÇERÇIOĞLU, CHP’DEN ISTIFA ETTI   13:40   SILIFKE’DE YANGıN KABUSU: BÜYÜKŞEHIR, 87 PERSONEL VE 53 ARAÇLA MÜDAHALE EDIYOR   23:42   SILIFKE’DE CIĞERLERIMIZ YANıYOR  
 
     
   

CHP`li Karasu, Tohma Çayı`ndaki toplu balık ölümlerini Meclis gündemine taşıdı


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Tohma Çayı`nda yaşanan balık ölümlerinin sebebine ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki`nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

 

Tarih : 22 Haziran 2024 Cumartesi 10:22   Okunma : 434

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Tohma Çayı`nda yaşanan balık ölümlerinin sebebine ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki`nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP`li Karasu, Sivas`taki, Fırat Nehri`nin kolu olan Tohma Çayı`nda yaşanan balık ölümlerini Meclis gündemine taşıdı. Çayda meydana gelen toplu balık ölümleri ve diğer canlıların telef olmasının bölge halkını endişelendirdiğini ifade eden Karasu, “Yöre halkı tedirginlerini dile getirerek en kısa sürede analiz sonuçlarını beklemektedir. Daha büyük felaketlerin yaşanmaması için balık ölümlerinin araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması şarttır” dedi.

Balık ölümleri Kaymakamlığa bildirildi

Bölge halkının geçimini tarım ve hayvancılıktan sağladığını hatırlatan Karasu, toplu halde balık ölümlerinin Gürün`ün çarşı olarak da bilinen şehir merkezinden geçen bölümünde başladığı belirtti. Balık ölümlerinin CHP Gürün İlçe Başkanı Yusuf Koçak tarafından Kaymakamlığa bildirildiğini ifade eden Karasu, yetkililer tarafından numune alındığını, Gürün Kaymakamlığının duyuru yayımlayarak, testler sonuçlanıncaya kadar vatandaşların suya temas etmemeleri, balık tutmamaları, hayvan sulamamaları konularında hassasiyet gösterilmesini istediğini aktardı.

Özellikle yörede kayısı üreticisi olan ve akarsuyu bahçelerinde yetiştirdikleri domates, biber, salatalık gibi ürünler için sulama suyu olarak da kullanan, ayrıca yetiştirdikleri hayvanlarına su sağlayan besici vatandaşların endişeli bekleyiş içinde olduğunu vurgulayan Karasu, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı`na analiz sonuçlarının bir an önce sonuçlandırılması ve vatandaşın bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

"Ölümlerin zehirli atıkların karışması nedeniyle gerçekleştiği iddiaları doğru mudur?"

Bakan Özhaseki`ye “Alınan numunelerden ne gibi bulgular elde edilmiştir? Hayvanların ve diğer canlıların ölümünün sebebi nedir?” diye soran Karasu, “Toplu balık ölümlerinin suya doğal olmayan, zehirli atıkların karışması nedeniyle gerçekleştiği iddiaları doğru mudur? Balık ölümlerinin sorumlu kişi ya da kişiler hakkında herhangi bir ceza kesilmiş midir? Ceza kesildiyse, ceza miktarı nedir?” diye sordu.

"Bakanlık hangi önlemleri almaktadır?"

Çiftçilerin ve besicilerin mağduriyetlerinin nasıl giderileceğinin de açıklanmasını isteyen Karasu, “Akarsuda tekrar balık ölümlerin yaşanmaması için Bakanlığınız ne gibi önlemler alınacaktır? Özelde Sivas`ta gösterilmek üzere 2024 yılında Türkiye genelinde toplu balık ölümleri yaşanmış mıdır? Yaşandıysa nerede yaşanmıştır? 2024 yılında Türkiye genelinde toplu balık ölümü yaşanan nehir, ırmak, dere ya da çay bulunmakta mıdır? Toplu balık ölümlerinin bir daha tekrar etmemesi için bakanlığınız ne gibi önlemler almaktadır?” sorularına yanıt verilmesini istedi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA