2 Mayıs 2026 Cumartesi

14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!  
 
     
   

Sezgin Tanrıkulu: Mardin ve Diyarbakır`daki yangınların siyasi sorumluluğu elektrik dağıtım hizmetini özelleştiren AKP`dedir


CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır ve Mardin`de meydana gelen yangınlara ilişkin; "Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı`nın ön raporuyla DEDAŞ`ın olduğu ve elektrik hatlarından meydana geldiği saptanmıştır. Bunun siyasi sorumluluğu aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi`ndedir. Elektrik dağıtım hizmetleri özelleştirilemezdi ama maalesef yaptınız" dedi.

 

Tarih : 25 Haziran 2024 Salı 23:10   Okunma : 410

(TBMM) - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır ve Mardin`de meydana gelen yangınlara ilişkin; "Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı`nın ön raporuyla DEDAŞ`ın olduğu ve elektrik hatlarından meydana geldiği saptanmıştır. Bunun siyasi sorumluluğu aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi`ndedir. Elektrik dağıtım hizmetleri özelleştirilemezdi ama maalesef yaptınız" dedi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM Genel Kurulu`nda söz alarak Diyarbakır ve Mardin`de 15 kişinin ölümüne neden olan yangınlar ve bu illerdeki elektrik dağıtım şirketlerininin faaliyetleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tanrıkulu, "Diyarbakır ve Mardin`de meydana gelen yangın felaketinde yaşamlarını yitiren 15 yurttaşımıza rahmet diliyorum, yaralılara şifa diliyorum. 21. yüzyıldayız, uzaya uydu göndermekle övünüyorsunuz ama daha henüz köylere elektrik götüremiyorsunuz. Elektrik hizmeti, vazgeçilmez bir kamu hizmetidir. Ama bu kamu hizmetinin yerine getirilmesini maalesef özelleştirdiniz ve kendinize yakın şirketlere verdiniz, o şirketler üzerinde bir siyasi koruma sağladınız. Denetim yapmadınız ve insanların yaşamıyla ağır bir biçimde oynadınız. Yani bunun siyasi sorumluluğu aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi`ndedir. Elektrik dağıtım hizmetleri özelleştirilemezdi ama maalesef yaptınız" diye konuştu.

"Yangına müdahalenin geç yapıldığı konusunda ciddi tepkiler var"

"Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı`nın ön raporuyla DEDAŞ`ın olduğu ve yangının elektrik hatlarından meydana geldiği saptanmıştır" diyen Tanrıkulu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla bununla ilgili olarak etkin bir soruşturma derhal tamamlanmalıdır. İkinci olarak, müdahalenin geç yapıldığı konusunda ciddi tepkiler vardır, ciddi itirazlar vardır. Bu kamu hizmetinin yerine getirilmesi noktasında bir aksaklık varsa bunun saptanması lazım. Zira yurttaşlarımız çok açık bir biçimde yangını meydana geldiği coğrafyanın Diyarbakır ve Mardin olması nedeniyle ve yaşamlarının yitirenlerinin de Kürt olması nedeniyle bu müdahalenin geç yapıldığı görüşü vardır. Eğer bu böyle değilse, bunun böyle olmadığını yine açık şeffaf bir biçimde kamuoyuyla paylaşın.

Üçüncü olarak, bakın bu duyguda bölünmüşlüğü gidermek yine bu parlamentonun görevidir. Ne olur bir komisyon kursak? Buradan 15 milletvekili gitsek her siyasi partiden, acılarına ortak olsak, `bir sorumlu varsa ortaya çıkaracağız` desek ne olur? Dünyanın sonu mudur? İşimiz gücümüz bu değil mi? Bununla duyguda ortaklık yaratırız. Derler ki oradaki yurttaşlarımız, ‘Evet biz Kürt olduğumuz için değil, ama geldiler işte. Her milletvekili geldi, her partiden milletvekili geldi` derler."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA