4 Kasım 2026 Çarşamba

09:05   İŞKAD KADıN GIRIŞIMCI ÖDÜLLERI SAHIPLERINI BULDU: ADANA’DA İLHAM VEREN GECE!   06:57   MÜSİAD 113. GİK TOPLANTıSı MERSIN’DE GERÇEKLEŞTIRILECEK: DEV YATıRıM HAMMLESI   19:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "FON KRIZI" ÇıKıŞı: ’195 MILYAR DOLARLıK KAYıP VAR, MASADAKI İSIMLER TEKER TEKER GIDIYOR!’   18:26   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞITME ENGELLI VATANDAŞLARA GÖRÜNTÜLÜ DESTEK KÖPRÜSÜ   17:03   MILYONLARıN GÖZÜ OCAK AYıNA ÇEVRILDI! 4 AYLıK ENFLASYON FARKı KESINLEŞTI: MAAŞLARA NE KADAR ZAM GELECEK?   16:37   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EMLAK VE ÇTV ÖDEMELERI İÇIN KRITIK UYARı! SON GÜN 30 KASıM   15:30   SIYASETTE TAŞLAR YERINDEN OYNAYACAK: ÖZGÜR ÖZEL MEYDAN OKUDU, ’TARIH VERIP’ SANDıĞı İŞARET ETTI!   11:58   GÜLNAR’DA GÖREV DEĞIŞIMI SONRASı İLK ZIYARET! GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN DIKKAT ÇEKEN “EMANET” AÇıKLAMASı   10:25   MUT’TA ÖĞRENCILERIN YENI ADRESI OLDU! BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIME TAM DESTEK   10:10   ENAG EKIM 2026 ENFLASYON RAKAMLARıNı AÇıKLADı: YıLLıK ARTıŞ YÜZDE 45,12 OLDU   09:50   KORKMAZ ENES ERGUN TUTUKLANDı: BORSA İSTANBUL’DA GENEL MÜDÜRLÜK GÖREVINE ATILA TÜRELI GETIRILDI   09:25   AKARYAKıTTA ’TARIHI ZAM’ İSYANı: ’AT, EŞEK DEVRINE GERI DÖNECEĞIZ!’   07:05   YENİ PARTI’DEN TARIHI ADıM! 81 İLDE 3 BIN SANDıK KURULUYOR: GENEL BAŞKANLıK İÇIN DEV ÖN SEÇIM   06:43   GENÇLERBIRLIĞI’NDEN ERYAMAN’DA GOL ŞOV: ALANYASPOR’U 5-0 GEÇTI, HASRET BITTI!   11:30   AKARYAKıTTA GÖRÜLMEMIŞ REKOR ZAM DALGASı! OTOGAZA (LPG) BU GECE YARıSı 9 TL ZAM GELIYOR   10:58   SIYASETTE SıCAK GELIŞME: KENT UZLAŞıSı MECLIS ÜYELERI DEM PARTI’YE KATıLıYOR!   10:14   TARSUS’UN ÇEHRESINI DEĞIŞTIRECEK DEV PROJE! ESKI ŞELALE OTEL ARAZISINDE HUMMALı ÇALıŞMA   10:08   MERSIN VE ÇEVRESI İÇIN KRITIK UYARı: METEOROLOJI’DEN ŞIDDETLI YAĞıŞ, SEL VE HORTUM ALARMı!   11:28   TARSUS’TA 9 BIN YıLLıK TARIH SAHNEYE ÇıKıYOR: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   01:05   ’CUMHURIYET BU MILLETIN BAŞıNDAKI YÜCE ÇATıDıR’: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KADıKÖY’DE TARIHI ÇıKıŞ  
 
     
   

Ömer Fethi Gürer: “Asgari ücret mutlak surette arttırılmalı”


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan`ın asgari ücrette artış olmayacağı açıklamasıyla ilgili “Asgari ücret ortalama ücrete dönüştü. Bu durumda genel olarak asgari ücretle geçinmeye çalışanlar enflasyon karşısında açlık sınırının altında bir gelirle yaşamaya mahkum edildi. Asgari ücrete temmuz ayında mutlak suretle artış yapılması gerekiyor” dedi.

 

Tarih : 26 Haziran 2024 Çarşamba 16:28   Okunma : 482

(ANKARA)- CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan`ın asgari ücrette artış olmayacağı açıklamasıyla ilgili “Asgari ücret ortalama ücrete dönüştü. Bu durumda genel olarak asgari ücretle geçinmeye çalışanlar enflasyon karşısında açlık sınırının altında bir gelirle yaşamaya mahkum edildi. Asgari ücrete temmuz ayında mutlak suretle artış yapılması gerekiyor” dedi.

Ömer Fethi Gürer, Bakan Vedat Işıkhan`ın “Asgari ücrete artış olmayacak” açıklamasını değerlendirdi. Gürer, asgari ücretin mutlak surette artırılması gerektiğini vurgulayarak şu açıklamayı yaptı: 

“Bakan asgari ücrette artış sağlanamayacağını söylüyor. Açlık sınırının altında kalan asgari ücretli mağdur durumda, sorun yaşıyor. Emekli de asgari ücretli de içinde bulunduğu koşullarda yoksullaştılar. Toplu iş sözleşmesiyle iş yerlerinde ücret artışını sağlayacak sistemi AKP ortadan kaldırdı. Çünkü sendikaların örgütlenmelerinin önünü tıkadı. Onların hak alma mücadelesinin oluşumunun yolunu kapattı. Öyle olunca asgari ücret ortalama ücrete dönüştü. Bu durumda genel olarak asgari ücretle geçinmeye çalışanlar enflasyon karşısında açlık sınırının altında bir gelirle yaşamaya mahkum edildi. 

Sorun derinleşiyor. Yoksulluk artıyor. Asgari ücrete mutlak suretle temmuz ayında artış yapılması gerekiyor. Bunun yanı sıra her üç ayda bir asgari ücret enflasyon karşısında yeniden değerlendirilmeli ve güncellenmeli. Çünkü asgari ücret genel ücrete dönüşmüş durumda ve binlerce insan bu ücretle yaşamaya mecbur kılınıyor. Yoksulluk sınırının, açlık sınırının altında gelire sahip olan emeklinin, asgari ücretlinin içinde bulunduğu durumu görmezden gelen bir siyasi iktidar var. Bunun yarattığı yoksullaşmanın artmasıyla ülkenin her kesimi sorun yaşıyor. Çünkü asgari ücretlinin alım gücü daralınca gidip esnaftan alışveriş yapmazsa  esnafta sıkıntıya düşüyor. onun için asgari ücret mutlak surette arttırılmalı. Emeklilerin en düşük maaşı da asgari ücret düzeyinde olmalıdır.” 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA