10 Ağustos 2026 Pazartesi

13:49   GELECEĞIN SÜRÜCÜLERI MERSIN’DE YETIŞIYOR: TRAFIK PARK’TA RENKLI GÖRÜNTÜLER   13:15   2026 ÜNIVERSITE ÖĞRENCI AFFı RESMI GAZETE’DE YAYıNLANDı! BAŞVURULAR BAŞLADı   11:38   ÇUKUROVA’DA HASAT BAŞLADı, TMO SESSIZ! ÇIFTÇI TÜCCARıN İNSAFıNA Mı TERK EDILDI?   11:01   AKDENIZ KıYıLARıNDAN KORKUTAN GÖRÜNTÜ! AVRUPA’NıN ÇÖPÜ TÜRKIYE’YI ZEHIRLIYOR MU?   10:47   TARSUS KıRSALıNDA RENKLI GÖRÜNTÜLER! ÇOCUKLAR EĞLENDI, BÜYÜKLER ÇOCUKLUĞUNA DÖNDÜ   10:13   13 İLÇEDE DENGELERI DEĞIŞTIREN YATıRıM HAMLESI: MUĞLA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN GÖVDE GÖSTERISI!   10:02   MUT’TA YıLLARDıR SÜREN SU SıKıNTıSı BITTI! MESKİ’DEN KıRSALA HAYAT VEREN DEV HAMLE   09:50   SON DAKIKA: TBMM’DE KRITIK ’ÇERÇEVE YASA’ KABUL EDILDI! PKK SILAH BıRAKıRSA İNFAZLAR ERTELENECEK... KIMLER KAPSAM DıŞıNDA?   01:17   MEZITLI’DE ÇIFTÇININ YÜZÜNÜ GÜLDÜREN HAMLE: ÜRÜN KAYBıNı ÖNLEYECEK DEV DESTEK BAŞLADı!   21:20   YENİ PARTI’DE BAĞıŞ REKORU!   20:35   TOROSLAR’DA BÜYÜK DEĞIŞIM! BAŞKAN ABDURRAHMAN YıLDıZ SAHAYA İNDI: ’HEDEF YıL SONU’   19:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA AÇıK HAVA SINEMASı KEYFI: SOSYALLEŞMENIN VE EĞLENCENIN ADRESI OLDU   19:20   TARSUS’TA KıRSAL ULAŞıMDA BÜYÜK DEVRIM: 3 MAHALLEDE YOLLAR BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI!   19:10   ’30 BIN GÜVENLIK GÖREVLISI ÇÖZÜM MÜ?’ EĞITIM-İŞ’TEN OKUL GÜVENLIĞI AÇıKLAMASı: ’GEÇICI TEDBIRLERLE SORUN ÇÖZÜLMEZ’   19:01   BORÇKA’DA SIYASETTE ALEVLENEN GERILIM! ’SEÇIMDEN KAÇMASıNLAR, SOKAĞA ÇıKSıNLAR GÖRELIM ONLARı’   16:33   CHP MUT VE SILIFKE İLÇE BAŞKANLıKLARıNDA TOPLU ISTIFA: YENİ PARTI’YE KATıLMA KARARı ALDıLAR   16:01   TBMM GENEL KURULU... VAN GÖLÜ VE MERSIN KÖRFEZI IÇIN ACIL ÖNLEM ÇAĞRıSı   15:57   ÖZGÜR ÖZEL LE MONDE’A YAZDı: "AVRUPA’NıN GELECEĞI TÜRKIYE’DE DEMOKRASININ GELECEĞINDEN AYRı DÜŞÜNÜLEMEZ"   15:56   “ÇERÇEVE YASA" TEKLIFININ YANSıMALARı… DTB BAŞKANı YEŞIL: “BU SÜRECIN EN ÖNEMLI EKONOMIK KAZANıMLARıNDAN BIRI ISTIHDAM OLACAKTıR”   15:54   CHP SÖZCÜSÜ SARı: "MENDERES BELEDIYE BAŞKANı İLKAY ÇIÇEK, DÜN ITIBARıYLA TEDBIRLI OLARAK ’KESIN IHRAÇ’ TALEBIYLE DISIPLINE SEVK EDILMIŞTIR"  
 
     
   

"CHP`de Gündem Kurultay Değil, Erken Seçim Hazırlığı"


CHP`de yaklaşan tüzük kurultayı öncesinde önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu`na yakın isimlerin delegelerden imza toplayarak kurultayı olağanüstü seçimli kurultaya çevirme çabasına gireceği iddia edilmişti. Kılıçdaroğlu`nun belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ile kurduğu ve kuracağı temasları da bu iddialara dayanak olarak gösterilmişti. Ancak bu iddialar yalanlandı. CHP kurmayları parti içinde böyle bir tartışma olmadığını, asıl gündemin vatandaşın da gündeminde olan ekonomik kriz nedeniyle olası erken seçim için hazırlık olduğunu belirtti.

 

Tarih : 28 Haziran 2024 Cuma 07:45   Okunma : 722

HABER: GÜLARA SUBAŞI

(ANKARA) - CHP`de 4 Eylül`de başlayacak Tüzük Kurultayı`nın seçimli kurultaya çevrilebileceği yönündeki iddialar yalanlanarak partide gündemin kurultay tartışması değil erken seçim hazırlığı olduğunu vurgulandı. CHP yönetimi "Olası erken seçim için dış politikadan eğitime, sağlıktan çalışma hayatına kadar neler yapacağımızın programını çalışıyoruz" bilgisini paylaştı.

Gündem erken seçim durumunda parti politikaları

CHP kurmayları, gündemlerinin CHP`nin yaz programı ve olası bir erken seçimde uygulanacak parti politikalarını hazırlamak olduğunu kaydetti. Parti kaynakları, önceki genel başkanlarla yapılan görüşmelerin normal olduğunu, tüm eski genel başkanlarla düzenli görüşmeler yapıldığını ve kendilerinin tecrübelerinden yararlanıldığını söyledi. CHP`nin kasım ayındaki seçimli kurultayını anımsatan kaynaklar, “Zaten kongremizi gerçekleştirdik. Tüzük kurultayı da seçimsiz. Bir sorun yok” ifadelerini kullandı.

“CHP`de böyle bir tartışma zemini yok”

CHP`nin 31 Mart yerel seçimlerinde birinci parti olarak çıkmasının ardından AKP`den alınan borçlu belediyelere rağmen belediyelerde süreci başarılı yönettiklerini aktaran kaynaklar, ülkenin öncelikli sorununun ekonomi olduğunu, diğer tartışmaların kısır ve anlamsız olduğu yorumunu yaptı. Kaynaklar, “CHP`de böyle bir tartışma zemini yok. Biz olası erken seçim için dış politikadan eğitime, sağlıktan çalışma hayatına kadar neler yapacağımızın programını çalışıyoruz” diye konuştu.

“Yemek yeniyorsa ‘afiyet olsun` denir”

Kılıçdaroğlu-Yavaş ve beklenen Kılıçdaroğlu-İmamoğlu görüşmelerini değerlendiren kurmaylar, şunları söyledi: “Her şeyden bir anlam çıkartmaya çalışıyoruz ama parti içinde herhangi bir anlam çıkarma yok, daha çok dışarıda böyle bir durum var. Bunlar gayet sıradan, medeni ilişkiler. Bunlardan bir anlam çıkartmamak lazım. Yemek yeniyorsa ‘afiyet olsun` denir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA