11 Kasım 2025 Salı

15:16   237 GÜN SONRA İBB IDDIANAMESININ HAZıR OLDUĞU AÇıKLANDı   13:34   PERIHAN KOCA: TAPETEN MENSUCAT IŞÇILERININ CANıNDAN OLMASı IÇIN BILINÇLI BIR ŞEKILDE UĞRAŞıLıYOR   13:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASININ TEMELI OLAN HALK IRADESININ BIR TESCILI OLAN SEÇILMIŞLERIN, GÖREVDEN UZAKLAŞTıRıLMALARıNı DOĞRU BULMUYORUZ"   13:26   BEYAZ SARAY’DA TRUMP – ŞARA ZIRVESI...    13:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, VELI-ÖĞRENCI-ÖĞRETMEN İLIŞKISINI GÜÇLENDIRIYOR   20:18   VAHAP SEÇER BAŞKANLıĞıNDA MESKİ GENEL KURULU: 8 MADDELIK GÜNDEM KOMISYONA HAVALE EDILDI   19:58   ELEKTRIKLI OTOBÜSLER, FESTIVAL RÜZGARı VE DEMOKRASI MESAJı: MERSIN MECLISI KASıM AYıNDA DOLU DIZGIN   15:24   MERSIN’DE ATATÜRK’E SAYGı: BAŞKAN SEÇER’DEN ANLAMLı KATıLıM   14:55   MERSIN, SATRANÇTA DÜNYA SAHNESINE ÇıKTı: 19 ÜLKE, 406 SPORCU, 905 BIN TL ÖDÜL   14:45   AYM ÜYESI KENAN YAŞAR’DAN HUKUK LITERATÜRÜNE YENI KAVRAM: “MOZAIKLEŞMIŞ ANAYASA İHLALI”   14:20   TARSUS’TA ATATÜRK’E SESSIZ SAYGı: CUMHURIYET MEYDANı’NDA 87. YıL ANMASı   14:08   TOROSLAR’DA 10 KASıM: ATATÜRK’E SONSUZ MINNETLE   15:35    GENÇLER TIYATRO ARACıLıĞıYLA MADDE BAĞıMLıLıĞıNA KARŞı BILINÇLENDI   10:45   TOROSLAR’DA HURMA ŞÖLENI: ÜRETICIYE SAHIP ÇıKMANıN EN GÜZEL HALI   10:45   “ATATÜRK’ÜN IŞıĞıNDA SONSUZ YÜRÜYÜŞ: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN 87. YıL MESAJı”   09:40   ZEYIT ŞENER’DEN 10 KASıM MESAJı: “CUMHURIYET, MILLETIMIZIN ORTAK ESERIDIR”   09:38   NECMI AĞAOĞLU: “MUTFAKTA YANGıN VAR, ADALET TERAZISI BOZUK!”   04:08   TARSUS’TA LEZZET PATLAMASı: MASTERCHEF ŞEFLERI TARIHI MEYDANDA ŞOV YAPTı   21:18   EĞITIMDE DEVRIM VIZYONU: TARSUS’TAN TÜRKIYE’YE UMUT MESAJı   07:47   TARSUS FESTIVALI’NDE BINLER BULUŞTU: “BU COŞKU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK!”  
 
     
   

CHP’li Murat Emir’den Elektrik Zammına Tepki


EPDK, 1 Temmuz`dan itibaren yüzde 38 elektrik zammına Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar ve CHP Grup Başkanvekili Murat Emir`den tepki geldi.

 

Tarih : 28 Haziran 2024 Cuma 15:46   Okunma : 650

HABER: İLEYDA ÖZMEN / KAMERA: ÜNAL AYDIN

(ANKARA) - CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, elektriğe 1 Temmuz`dan itibaren yüzde 38 zam yapılmasını tepki gösterdi. Emir, "Elektriğe yüzde 38 zam yapmak demek, iğneden ipliğe her şeye zam yapmak demektir. Her şey pahalanacak. Bu kafayla, bu yöntemle enflasyonu düşüremezler. Mehmet Şimşek aklını başına almalıdır" dedi.

"Zam değil. Lütfen zam diye söylemeyin. Güncelleme bu. Bir yandan vergi kaçırıyorlar, buna da `vergiden kaçınma` diyorlar. Bu kamuoyunda bir algı yönetmek. Şimdi yaz sezonu geldi. İnsanlar elektriklerini daha çok kullanacaklar. Klimalar çalışacak. Bir yandan yaz sezonu gedi, tarımda elektrik kullanılacak. Bununla ilgili olarak kalkıp yüzde 38 zam yapmak insafsızlık ve ayıp. Kim yapıyor bu zammı? Özel sektör. Kim verdi özelleştirmeyi? İktidar verdi. Bu hükümet de bunları denetlemiyor. Yani bu insanlar az paralarla çok para kazanalım istiyorlar. Herhangi bir yatırım yapmadan çok ciddi zamlarla vatandaşımızı boğuyorlar. Doğalgaz, elektrik, mutfak, kreş, servis zamları diyerek zamlarla Türkiye`yi yönetmek istiyorlar. Vatandaş, yaşadıklarının sonucunu 31 Mat`ta göstermişti. `Siz zamlarla, vergilerle, haraçlarla Türkiye`yi yönetemezsiniz, ben size bir ders veriyorum` dedi. Anlaşılıyor ki ders almamışlar. En kısa zamanda erken seçim olması lazım.

"Esas zamlar bundan sonra gelecek"

Ben bunları fragman olarak değerlendiriyorum. Esas zamlar bundan sonra gelecek. Göreceksiniz bugünleri arayacağız ve vatandaş `yandım Allah` diyecek. Temmuz ayında memurlara zam yapılırken milletvekillerine ve bakanlara da zam yapılacak. Sayın Mehmet Şimşek, asgari ücrete zam yok ama senin maaşına zam olacak. El insaf. Vicdan mı bu?"

"Açlık, sefalet karanlık... Bu iktidarı özetleyen üç kelime"

DEM Parti`li Mithat Sancar ise "Bu iktidar insanlarımızı açlığa, yoksulluğa mahkum ediyor. Şimdi de karanlığa gömecek. Karanlıkların iktidarıdır. Bu zamlar da gerçek anlamda karanlığı yaşatacak bir başka tasarruf olmuştur. Bu karanlığa, bu toplum mahkum değil, mecbur değil. Açlık, sefalet, karanlık... Bu iktidarı özetleyen üç kelime" dedi.

Murat Emir de şunları söyledi:

"Yaşadığımız enflasyon sürecinin en son halkasını görüyoruz. Elektriğe uzun bir süredir baskı yapıyorlardı. Beklenen bir zamdı ve nihayet son derece yüksek bir zam açıkladılar. Asgari ücret bir yıl boyunca artmayacak, emekliler 10 bin lira ile geçinmek zorunda kalacaklar, enflasyonu yüzde 75`lerden yüzde 40`lara çekeceğiz diye yoksulların, işsizlerin, dar gelirlilerin, açlık sınırında yaşayanların maaşlarını baskılıyorlar. Ama kendilerine gelince elektriğe yüzde 38 zam yapıyorlar. Elektriğe yüzde 38 zam yapmak demek, iğneden ipliğe her şeye zam yapmak demektir. Her şey pahalanacak. Bu kafayla, bu yöntemle, enflasyonu düşüremezler. Mehmet Şimşek aklını başına almalıdır."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA