4 Mart 2026 Çarşamba

21:16   GÜNDOĞDU’DA 13’ÜNCÜ GÜN BEREKETI: VAHAP SEÇER’DEN “BU SOFRA MILLETIN” MESAJı   16:14   TOROSLAR’ıN MINIKLERI İTFAIYECILIĞI YERINDE ÖĞRENDI   16:12   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT’TEN ‘GENÇŞEHİR’ MÜJDESI   15:09   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "İSRAIL’DE GÖZALTıNA ALıNAN CNN TÜRK MUHABIRI EMRAH ÇAKMAK VE KAMERAMAN HALIL KAHRAMAN’A YÖNELIK BU UYGULAMAYı KıNıYORUM"   15:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TRUMP’ıN VE NETANYAHU’NUN DAYATTıĞı DÜZEN YENI DÜNYA DÜZENI OLAMAZ"   14:07   EĞITIM SENDIKALARıNDAN, ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN MILLI EĞITIM BAKANLıĞı ÖNÜNDE EYLEM   14:06   İSTANBUL’DA ISTISMARA KARŞı ADALET MÜCADELESI VEREN ANNE VE KıZı HAYATıNı KAYBETTI   13:05   BIR ÖĞRENCININ SALDıRıSıYLA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN ÇEKMEKÖY’DEKI OKULUNDA TÖREN DÜZENLENDI...   10:23   MEDVEDEV’DEN DONALD TRUMP’A SERT UYARı: “REJIM DEĞIŞIKLIĞI ÇıLGıNLıĞı 3. DÜNYA SAVAŞı’Nı BAŞLATABILIR”   09:57   TMMOB MIMARLAR ODASı ADANA ŞUBE BAŞKANı CANAN AKSU: “DEPREMI ENGELLEYEMEYIZ AMA YıKıMı ÖNLEYEBILIRIZ”   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA KATMA DEĞER HAMLESI: COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı 12 AY GELIRE DÖNÜŞÜYOR   01:02   BOLU’DA SIYASI DEPREM: TANJU ÖZCAN “İRTIKAP” SUÇUNDAN TUTUKLANDı   19:04   KıNıK’TA MADEN GERILIMI: POLYAK İŞÇILERINE 11. GÜNDE TOMA’Lı MÜDAHALE, 4 GÖZALTı   18:08   MERSIN’DEN ADıYAMAN’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ: BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN BIRLIK VE BARıŞ ÇAĞRıSı!   15:02   MERSIN’IN EN BÜYÜK ROBOTIK FESTIVALI TOROSLAR’DA YAPıLDı   15:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “BÖLGEMIZDE HUZUR VE BARıŞ ISTIYORUZ”   14:56   İRAN KıZıLAYı: ABD VE İSRAIL SALDıRıLARıNDA EN AZ 555 KIŞI HAYATıNı KAYBETTI   14:51   CHP’LI BAŞARıR’DAN BOLU’DAKI HAKIM VE SAVCıLARA: "MILLET ADıNA KARAR VERIN, TEK ADAM ADıNA KARAR VERMEYIN"   14:50   GAZETECI MESLEK ÖRGÜTLERINDEN KENAN ŞENER’IN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI: "GAZETECILIK SUÇ DEĞILDIR"   14:48   CHP’NIN "MILLETLE BIRLIKTE MILLETIN EMRINDE" BULUŞMASı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIR DAHA HIÇ KIMSE BUGÜNKÜ CUMHURBAŞKANı’NıN YETKILERIYLE DONATıLMAYACAK. CUMHURBAŞKANı DAHIL HERKES DENETLENECEK"  
 
     
   

CHP’li Murat Emir’den Elektrik Zammına Tepki


EPDK, 1 Temmuz`dan itibaren yüzde 38 elektrik zammına Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar ve CHP Grup Başkanvekili Murat Emir`den tepki geldi.

 

Tarih : 28 Haziran 2024 Cuma 15:46   Okunma : 677

HABER: İLEYDA ÖZMEN / KAMERA: ÜNAL AYDIN

(ANKARA) - CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, elektriğe 1 Temmuz`dan itibaren yüzde 38 zam yapılmasını tepki gösterdi. Emir, "Elektriğe yüzde 38 zam yapmak demek, iğneden ipliğe her şeye zam yapmak demektir. Her şey pahalanacak. Bu kafayla, bu yöntemle enflasyonu düşüremezler. Mehmet Şimşek aklını başına almalıdır" dedi.

"Zam değil. Lütfen zam diye söylemeyin. Güncelleme bu. Bir yandan vergi kaçırıyorlar, buna da `vergiden kaçınma` diyorlar. Bu kamuoyunda bir algı yönetmek. Şimdi yaz sezonu geldi. İnsanlar elektriklerini daha çok kullanacaklar. Klimalar çalışacak. Bir yandan yaz sezonu gedi, tarımda elektrik kullanılacak. Bununla ilgili olarak kalkıp yüzde 38 zam yapmak insafsızlık ve ayıp. Kim yapıyor bu zammı? Özel sektör. Kim verdi özelleştirmeyi? İktidar verdi. Bu hükümet de bunları denetlemiyor. Yani bu insanlar az paralarla çok para kazanalım istiyorlar. Herhangi bir yatırım yapmadan çok ciddi zamlarla vatandaşımızı boğuyorlar. Doğalgaz, elektrik, mutfak, kreş, servis zamları diyerek zamlarla Türkiye`yi yönetmek istiyorlar. Vatandaş, yaşadıklarının sonucunu 31 Mat`ta göstermişti. `Siz zamlarla, vergilerle, haraçlarla Türkiye`yi yönetemezsiniz, ben size bir ders veriyorum` dedi. Anlaşılıyor ki ders almamışlar. En kısa zamanda erken seçim olması lazım.

"Esas zamlar bundan sonra gelecek"

Ben bunları fragman olarak değerlendiriyorum. Esas zamlar bundan sonra gelecek. Göreceksiniz bugünleri arayacağız ve vatandaş `yandım Allah` diyecek. Temmuz ayında memurlara zam yapılırken milletvekillerine ve bakanlara da zam yapılacak. Sayın Mehmet Şimşek, asgari ücrete zam yok ama senin maaşına zam olacak. El insaf. Vicdan mı bu?"

"Açlık, sefalet karanlık... Bu iktidarı özetleyen üç kelime"

DEM Parti`li Mithat Sancar ise "Bu iktidar insanlarımızı açlığa, yoksulluğa mahkum ediyor. Şimdi de karanlığa gömecek. Karanlıkların iktidarıdır. Bu zamlar da gerçek anlamda karanlığı yaşatacak bir başka tasarruf olmuştur. Bu karanlığa, bu toplum mahkum değil, mecbur değil. Açlık, sefalet, karanlık... Bu iktidarı özetleyen üç kelime" dedi.

Murat Emir de şunları söyledi:

"Yaşadığımız enflasyon sürecinin en son halkasını görüyoruz. Elektriğe uzun bir süredir baskı yapıyorlardı. Beklenen bir zamdı ve nihayet son derece yüksek bir zam açıkladılar. Asgari ücret bir yıl boyunca artmayacak, emekliler 10 bin lira ile geçinmek zorunda kalacaklar, enflasyonu yüzde 75`lerden yüzde 40`lara çekeceğiz diye yoksulların, işsizlerin, dar gelirlilerin, açlık sınırında yaşayanların maaşlarını baskılıyorlar. Ama kendilerine gelince elektriğe yüzde 38 zam yapıyorlar. Elektriğe yüzde 38 zam yapmak demek, iğneden ipliğe her şeye zam yapmak demektir. Her şey pahalanacak. Bu kafayla, bu yöntemle, enflasyonu düşüremezler. Mehmet Şimşek aklını başına almalıdır."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA