25 Şubat 2026 Çarşamba

22:05   MERSIN’DE ENGEL TANıMAYAN UÇUŞ: ÖZEL ÇOCUKLAR BULUTLARA DOKUNDU!   22:02   MILLI EĞITIM BAKANı YUSUF TEKIN’E SERT TEPKI: "ANAYASA’Yı İHLAL EDIYOR, İSTIFA ETMELI!"   16:27   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA, İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMEYECEK   16:26   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “MILLI PARKLARı GIDERAYAK 49 VE 99 YıLLıĞıNA KIRALAMAK IÇIN KANUN TEKLIFI GETIRMIŞLER”   16:25   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ TÜRKIYE: "RUSYA’NıN SALDıRıLARıNıN SIVILLER ÜZERINDEKI YıKıCı ETKISININ SÜRÜYOR; ULUSLARARASı TOPLUM, ADALET VE HESAP VEREBILIRLIK KONUSUNDA KARARLı OLMALı"   16:25   MAHKEME KARARı ISTINAFTAN DÖNDÜ, GAZETECI ORHAN BURSALı BERAAT ETTI   15:01   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL, SAADET PARTISI IFTARıNA YÖNELIK ELEŞTIRILERI YANıTLADı: "O MASADAN DÜŞMANLıK ÇıKARANLAR TARIHE GÖMÜLECEK"   14:59   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: SAYıN BAHÇELI’NIN İMRALı VE SAYıN ÖCALAN IÇIN ÖZEL STATÜ VURGUSU SON DERECE ÖNEMLI BIR VURGUDUR   14:57   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı” 17’INCI GÜNÜNDE TUTUKLU SANıKLARıN AVUKATLARıNıN BEYANLARıYLA DEVAM EDIYOR   14:51   İYİ PARTI’LI AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ: "ÖCALAN’ıN STATÜSÜ GAYET NET VE BELLIDIR. KENDISI 55 BIN KIŞININ KATILI, HAIN BIR TERÖRIST BAŞıDıR"   14:50   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI: "TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFININ ICRASıNDA PKK’NıN KURUCU ÖNDERININ BÜYÜK BIR DAHLI VE PAYı VARDıR. BU ÇAĞRı AYNı ŞEKILDE KCK’Yı DA BAĞLAMAKTADıR"   09:30   MERSIN’DE KADıNLARıN    09:25   "SIYASETIN KALBI 2 MART’TA CHP’DE ATACAK: ÖZGÜR ÖZEL 18 MADDELIK ’KURTULUŞ REÇETESINI’ AÇıKLıYOR!"   01:01    AYDıNCıK’TA GÖNÜL SOFRALARı KURULDU! BAŞKAN SEÇER: “BIZIM GECEMIZ GÜNDÜZÜMÜZ SIZSINIZ”   22:15   KADIKÖY’DE 90+ DRAMI: FENERBAHÇE’YE KASıMPAŞA ŞOKU! ASENSIO ATTı, ALLEVINAH YıKTı...   17:59   MERSIN VE DIYARBAKıR ARASıNDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ: DİTAV’DAN DEV ÇıKARTMA!   17:54   TARSUS TEK YÜREK! BAŞKAN BOLTAÇ SEL BÖLGESINDEN SESLENDI: "AFETIN SIYASETI OLMAZ, YARALARı BIRLIKTE SARACAĞıZ"   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVANıN, 9 MART’TA GÖRÜLECEK İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMESI ISTENDI   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı… LÜTFÜ SAVAŞ’ıN AVUKATı ÜREGEN: "GERÇEKLER ELBETTE AÇıĞA ÇıKACAKTıR"   17:01   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI  
 
     
   

Torbalı`daki Patlama... İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay Açıklama Yaptı


Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi’nde bir binanın zemin katında sanayi tüpünden meydana geldiği bildirilen patlamanın ardından çalışmalar devam ediyor. Patlamanın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi olay yerine 4 araç, bir merdiven ve 17 personel sevk etti.

 

Tarih : 30 Haziran 2024 Pazar 18:17   Okunma : 735

Haber: TENZİLE AŞÇI Kamera: ÖZGÜR ŞENGÜL

(İZMİR) – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir`in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi`nde meydana gelen patlamada 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 63 kişinin yaralandığını bildirdi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, beraberinde Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Sengel Ceritoğlu ile olayın ardından en yakın hastanelere kaldırılan yaralıları ziyaret etti. 

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Tugay, “Şu anda tedavi altında olan pek çok yaralı var. Bir kısmı Torbalı Devlet Hastanesi`nde bir kısmı Torbalı`daki özel hastanelerde, 5 kişi de İzmir`deki hastanelerde tedavi altında. Bir ağır yaralımız var. Toplamda 63 yaralı görünüyor. Üç kişi olay yerinde vefat etmiş, 2 kişi de hastanede getirildikten kısa bir süre sonra kaybedilmiş. Toplamda şu anda 5 vefat görünüyor" bilgisini paylaştı.

Cemil Tugay: "Hasarlı olan 9 bina boşaltıldı, insanların girmesine izin verilmiyor"

Tugay, olaya ilişkin şu bilgileri verdi:

"Bir apartmanın zemin katındaki bir iş yerinde ani bir patlama oluyor. Patlamanı olduğu yer Ayrancıların ana caddelerinden birisi ve maalesef pazar günü olması, yakınında bir pazar kurulmuş olması, aynı zamanda hemen patlama olduğu yerin karşısında bir kahvehane bir de insanların kafeterya olarak kullandığı bir pastanenin ve orada oturanların olması nedeniyle çok sayıda insan maalesef etkilendi bu olaydan. Yine birbirine yakın yapılardan dolayı da şu anda 9 tane bina hasarlı görünüyor. Bu binalar tamamen boşaltıldı ve insanların girmesine izin verilmiyor. Temelde bir patlama. Bu patlamanın ilk önce olduğu düşünüldü. Sonra Valilik tüpgazdan olduğunu açıkladı ama henüz yüzde yüz değerlendirme olmadı. Ancak iş yerinde olan bir patlama olduğu kesin ve orada çalışan kişilerden biri de hayatını kaybedenler arasında.”

Övünç Demir: “Büyükşehir Belediyemiz kalacak yer temini ve sosyal desteklerle ilgili çalışmaları yürütüyor”

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir de hasarlı binalardan tahliye edilenlerin büyükşehir tarafından geçici konutlara yerleştirildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Çok talihsiz bir kaza. Binaların kolonları da zarar gördü mü görmedi mi onlar da tespit ediliyor. Cemil Başkanımız olay anından itibaren burada. Binaları tahliye ediyoruz ve Büyükşehir Belediyemiz de kalacak yer temini ve sosyal desteklerle ilgili çalışmaları yürütüyor. Elimizden geleni yapıyoruz biz de belediye olarak başından beri. Civar ilçe belediye başkanlarımız da burada onlara da teşekkür ediyorum. Vefat edenlere Allah`tan rahmet diliyorum. Yaralılara da bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA