11 Ağustos 2025 Pazartesi

16:40   TBMM’DEKI KOMISYONDA GÖREV ALACAK YENI 3 ÜYE BELLI OLDU   16:39   ÇANAKKALE’DEKI ORMAN YANGıNA MÜDAHALE EDILIYOR   16:37   SıNDıRGı’DA AĞıR HASAR ALAN MARKETI TAHLIYE EDEN YURTTAŞ: “BURADA DEVLET YOK. HANI SEFERBERLIK, HANI YARDıM?”   15:57   TOROSLARIN ZİRVESİNDE YÖRÜK ŞENLİĞİ   15:06   İSRAIL’IN DÜZENLEDIĞI SALDıRıDA 5 GAZETECI HAYATıNı KAYBETTI   15:05   TUTUKLU ZEYDAN KARALAR’DAN, KENDISI IÇIN "ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ" BAŞLATAN GENÇLERE TEŞEKKÜR   15:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN, EREN BÜLBÜL VE FERHAT GEDIK IÇIN ANMA MESAJı   15:02   CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN URALOĞLU’NA TEPKI   15:01   CHP’LI TALAT DINÇER: "BU UYGULAMA, ANADOLU BASıNıNıN IDAM FERMANıDıR!"   09:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SAÇ TASARıMı TUTKUNLARıNA ÜCRETSIZ KUAFÖRLÜK EĞITIMI   14:52   MıSıR’DAN CUMHURBAŞKANı SISI VE BAKAN FIDAN GÖRÜŞMESINE ILIŞKIN AÇıKLAMA   14:50   TEOMAN MUTLU’DAN DIYANET’E ’HUTBE’ TEPKISI   15:28   ATAYMAN: BENDEN DUYMADıĞıM, GÖRMEDIĞIM, YAŞAMADıĞıM ŞEYLERI ANLATMAMı BEKLIYORLAR, HIÇBIR KANUN DıŞı ŞEYE RASTLAMADıM, HIÇBIR KANUNSUZ IŞE IMZA ATMADıM   15:22   CHP’LI EMIR’DEN BAKAN TUNÇ’A “İBB BORSASı” SORUSU: ADALET BAKANı DEĞIL MISIN, NIYE HAREKETE GEÇMEDIN?   15:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA DESTEK, EL EMEĞI EKONOMIYE DÖNÜŞÜYOR   12:30   YUMURTALıK’TA HER ADıMDA HIZMET VAR   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN MERCEK KURSLARı KADıNLARA UMUT VE EKONOMIK GÜÇ SAĞLıYOR   10:58   1 MILYAR TL’LIK KIRA SERTIFIKASı İHRACı BAŞARı İLE TAMAMLANDı   10:35   AKMİB’DEN TEMMUZ İHRACATıNDA 380,2 MILYON DOLARLıK PERFORMANS – BELÇIKA PAZARıNDA YÜZDE 803’LÜK REKOR ARTıŞ   09:35   TOPLU TAŞıMADA DEVRIM: KONFORLU VE UYGUN FIYATLı YOLCULUK"  
 
     
   

Elektriğe yapılan yüzde 38 zam yurttaşlarda umutsuzluğa yol açtı... Emekli yurttaş: "55 yıl boyunca ülkem için çok umutluydum ama şu an hiç umudum kalmadı. O kadar zor şartlarda yaşıyorum ki"


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, mesken aboneleri için yarından geçerli olmak üzere elektriğe yapılan yüzde 38`lik zam, yurttaşlarda umutsuzluğa yol açtı. Ankara`da bir yurttaş, "Elektrik temel tüketim kaynağımız ve yüzde 38`lik bir zam çok fazla. 55 yıl boyunca ülkem için çok umutluydum ama şu an hiç umudum kalmadı. O kadar zor şartlarda yaşıyorum ki" diyerek umutsuzluğunu dile getirdi.

 

Tarih : 30 Haziran 2024 Pazar 15:43   Okunma : 328

(ANKARA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, mesken aboneleri için yarından geçerli olmak üzere elektriğe yapılan yüzde 38`lik zam, yurttaşlarda umutsuzluğa yol açtı. Ankara`da bir emekli yurttaş, "Elektrik temel tüketim kaynağımız ve yüzde 38`lik bir zam çok fazla. 55 yıl boyunca ülkem için çok umutluydum ama şu an hiç umudum kalmadı. O kadar zor şartlarda yaşıyorum ki" diyerek umutsuzluğunu dile getirdi.

EPDK, enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle elektriğe zam yaptı. EPDK`dan yapılan açıklamada, nihai elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 oranında artış yapıldığı bildirildi.

Elektrik fiyatlarına yapılan zam yurttaşlarda umutsuzluğa neden oldu. ANKA Haber Ajansı`nın mikrofon uzatttığı yurttaşlar, ekonomik kriz ve yüksek enflasyon nedeniyle yaşadıkları sıkıntıların daha da artacağını ifade etti.

Çok zor şartlarda yaşadığını belirten bir vatandaş, "Bu zammı özellikle bu şartlarda biz emekliler için çok şanssız bir zam olarak değerlendiriyorum. Şu anki geçim şartlarımız çok zor. Asgarinin çok altındayız. Elektrik temel tüketim kaynağımız ve yüzde 38`lik bir zam çok fazla. 55 yıl boyunca ülkem için çok umutluydum ama şu an hiç umudum kalmadı. O kadar zor şartlarda yaşıyorum ki ve benim gibi binlerce insan var. Bilmiyorum nasıl oalcak ama hiç umutlu değilim" diye konuştu.

"Kısaca ‘ölün` diyorlar bize"

Bir başka yurttaş da "Kısaca `ölün` diyorlar bize. İki yıldır istediğimiz hiçbir şeyi alamıyoruz. Kirayı ödemek için bin takla atıyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu`nun Adalet Yürüyüşü`ne destek olmak için gitmiştim. Şimdi de düzenlenen mitinglere katılmak istiyorum ancak gitme olanağımız yok. Umarım insanlar artık uyanır ve `ne oluyor?` diye sorar" şeklinde konuştu.

"İlerde bir şeylere sahip olmamız çok zor"

Yapılan zamlarla geçinmenin daha da zorlaştığına işaret eden bir başka yurttaş da "Tek başıma geçinebiliyorum ama ilerde bir şeylere sahip olmamız çok zor. Temmuz ayında memurlara zam gelecek. Asgari ücretlilere ve emeklilere yok. Memurların maaşlarına gelecek zammın ürünlere gelen zammı kapatacağını ancak asgari ücretlilerin ve emeklilerin zorlanacağını düşünüyorum yeni zamlarla birlikte" dedi.

"Bekar evinde biz 8-10 kişi kalıyoruz. Gene de ay başı geldiğinde zarardayız"

Bir evde 8-10 kişi kaldıklarını anlatan bir öğrenci ise "Yüzde 38`lik bir zam çok fazla. Bu zam biz öğrencileri de çok olumsuz etkileyecek. Bekar evinde biz 8-10 kişi kalıyoruz. Gene de ay başı geldiğinde zarardayız. Borca çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Ağrı`dan Ankara`ya ailesine destek olmak için çalışmaya geldiğini aktaran bir yurttaş ise "Aile evine katkı sağlamak için buraya çalışmaya geldim. Ancak kendimizi doyurabiliyoruz. Evdekiler para bekliyor ama gönderemiyoruz. Zor geçiniyoruz" diye konuştu. 

Bir başka yurttaş, "Artık alıştık zamlara. Her şeye zam yapıyorlar. Asgari ücrete de zam 6 ay boyunca zam yapılmayacağını açıkladılar. Enflasyonla maaş artışları orantılı gitmiyor" dedi.

"Hep kredi kartlarından harcıyoruz"

Sürekli kredi kartlarıyla harcama yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen bir yurttaş, “Ben emekliyim geçinemiyorum. Kiram 17 bin lira, maaşım 11 bin lira. Hep kredi kartlarından harcıyoruz. Bakalım nereye kadar gidecek” şeklinde konuştu. 

Hükümet değişmeden sorunların çözülmeyeceğini ifaden bir vatandaş da “Alıştık artık. Bu hükümet değişmediği sürece yapacak birşey yok. 10 bin lirayla geçinmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA