14 Mart 2026 Cumartesi

16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL   15:30   TUNCER BAKıRHAN’DAN 12 MART AÇıKLAMASı: "ARADAN GEÇEN 31 YıLA RAĞMEN KATLIAMıN TÜM YÖNLERIYLE AYDıNLATıLMAMıŞ OLMASı ACıYı DERINLEŞTIRMEYE DEVAM EDIYOR"   15:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSTIKLAL MARŞı’NıN KABULÜNÜN 105’INCI YıLı MESAJı: "BÜYÜK ŞAIRIMIZ MEHMET AKIF ERSOY’U VE MILLI MÜCADELE KAHRAMANLARıMıZı SAYGıYLA ANıYORUM"   13:28   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… İMAMOĞLU’NDAN DURUŞMADA EKRANA YANSıTıLAN TABLOYA TEPKI: “BAŞSAVCı GÖRÜNÜMLÜ SIYASETÇININ LIDERLIĞINDE ÇALıŞAN SAVCıLıK YAPTı BUNLARı”   10:57   MERSIN’DE KALPLERI ISıTAN BULUŞMA: ÜÇ KUŞAK DOĞANıN KALBINDE BIRLEŞTI!  
 
     
   

Madımak`ta Yaşamını Yitirenler Yenişehir`de Türkülerle Anıldı


2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında 33 aydın ve sanatçının öldürülmesinin 31`inci yılında Yenişehir’de anma programı düzenlendi. Programa Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Tarih : 1 Temmuz 2024 Pazartesi 11:30   Okunma : 765

(MERSİN)- Yenişehir Belediyesi ve Mersin Cemevi, Madımak Katliamı`nın 31`inci yılı nedeniyle anma programı düzenledi. Programda sanatçı Ender Balkır türkülerini, yaşamını yitirenler için seslendirdi.

Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, programda şunları söyledi:

"31 yıl önce Sivas`ta, Madımak Oteli`nde çok büyük bir insanlık dramı, çok büyük bir utanç yaşandı. Bugün burada 30 yılı aşkın süre geçmiş olmasına onları unutmadık ve bir aradayız. 5 yıl önce göreve geldik. Her yıl Madımak`ta kaybettiğimiz canları andık. Bugün de Mersin Cemevi`mizde canlarımızlayız. Anmalardaki amacımız bir yarayı kaşımak değil, bir yarayı kanatmak değil, bu anmalar böyle insanlık dramlarının bir daha tekrar edilmemesi, böyle utançların bir daha olmaması için yapıyoruz. Her şeye rağmen bizler, kutsal Anadolu topraklarında barışı, kardeşliği ve hoşgörüyü var etmek için mücadele edeceğiz. Gericiliğe karşı aydınlığı, gericiliğe karşı çağdaşlaşmayı ve bilimi sonuna kadar savunacağız ve bu topraklarda her ne olursa olsun büyük önder Atatürk`ün işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesinin yakalanması anlayışını devam ettireceğiz. Gericiliğe ve yobazlığa teslim olmayacağız. Yolumuz belli, yolumuz bilimin ışığında aydınlık yoldur. Kaybettiğimiz canlara Allah`tan rahmet diliyorum. Nur içinde yatsınlar."

“2 Temmuz Madımak Katliamı merhamet duygusu kalmamış, ahlak ve erdemlikten uzak olanlar tarafından yapıldı”

Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz ise “31 yıl önce şehit edilen 33 canımız, 33 genç ve aydın ve burada yakılan bu çıralar ister bugün olsun ister gelecekte onların aziz ruhları için yakılan her çıra, bir daha bu acıların yaşanmaması için bu mücadelenin devam etmesi gerekiyor. Ne zamanda kadar? Madımak utanç müzesi kurulana kadar. Bir daha bu katliamların yaşanmamasına karar verilinceye kadar" dedi. Katliamı, merhamet duygusu kalmamış, ahlak ve erdemlikten uzak olanlar tarafından yapıldığını vurgulayan Kılavuz, "Saz ile türkü ile deyiş ile onları anıyoruz, onlar unutulmuyor ve unutulmayacak. Sorarlar zaman zaman Alevilik nedir? Diye. Alevilik binlerce yıllık bir yastır, mazlumların bin yıllık hak arayışıdır bu topraklarda. Yıllardır Kerbela`lar yaşıyoruz, Madımak da bunlardan biridir. Eşit yurttaşlık, barış ve kardeşlik her dem bizim şiarımız olsun" diye konuştu.

Anma programı sanatçı Ender Balkır dinletisi, semah ve deyişlerle son buldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA