27 Aralık 2025 Cumartesi

17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı   15:17   14 ÜLKEDEN İSRAIL’E ORTAK KıNAMA AÇıKLAMASı: YENI YERLEŞIM KARARı GERI ALıNMALı   15:16   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, REGAIP KANDILI’NI KUTLADı   15:15   11. YARGı PAKETI YÜRÜRLÜĞE GIRDI... ADALET BAKANı TUNÇ: "BUGÜN ITIBARıYLA DÜZENLEMEDEN FAYDALANACAK HÜKÜMLÜLERIN IŞLEMLERI BAŞLATıLMıŞTıR"   15:13   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: FUTBOL KULÜPLERI MAGAZIN KONUSU YAPıLAMAZ; GERÇEK GÜNDEM ÜLKENIN SORUNLARıDıR  
 
     
   

Sinan Ateş Cinayeti Davası... DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan Sincan Cezaevi Önünde Açıklama Yaptı


Sinan Ateş cinayeti davasını takip etmek için Sincan Cezaevi’ne gelen Babacan, duruşmayı bir süre izledikten sonra cezaevi önünde açıklama yaptı. Babacan, “Ankara’nın orta yerinde, güpegündüz katledilen bir eşin, bir babanın, bir evladın hakkını hukukunu arayanların yanında olmak için buradayız. Bugün Türkiye’de 90’lı yılların karanlıklarına geri mi dönüyoruz yoksa artık hukuk devleti olma yolunda yeni bir yolculuğa başlayacağız? Bunun kavşağını izlemek üzere buradayız” ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 3 Temmuz 2024 Çarşamba 13:06   Okunma : 708

(ANKARA) - Sinan Ateş cinayeti davasını izleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sincan Cezaevi önünde yaptığı açıklamada, “Umarım ki Sinan Ateş vakası ve bu cinayet milliyetçi hareketin de bir özeleştiri yapması için vesile olur. Bizim rahmetli Türkeş`e saygımız vardır. MHP olarak kurumsal yapıdan öte şahıslar üzerinden eğilmeyi faydalı buluyorum. Sayın Bahçeli üzerinde büyük sorumluluk var. Sayın Bahçeli`nin üzerindeki sorumluluğunu yerine getirmesi milliyetçi hareketin itibarı açısından da anlamlı olacaktır” dedi.

“İddianame, son derece yüzeysel ve asıl gerçeklerin irdelenmediği bir iddianame”

İddianamenin hazırlanmasının uzun vakit almasını eleştiren Babacan, Sinan Ateş davasının “İlk günden bu yana siyasi baskı altında yürüyen bir dava olduğunu” söyledi. Sinan Ateş`in eşi Ayşe Ateş`in kendilerini ziyaret ettiğini hatırlatan Babacan, “İddianamede yer almayan pek çok detayın mutlaka sürece katılması ve böylece bu davanın adil bir şekilde sonuçlanması, bu suçu işleyen, azmettiren, şöyle ya da böyle dahli olan herkesin de hak ettiği cezayla karşı karşıya kalması için sürecin yakından takipçisi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Babacan, davanın “alacak verecek meselesi” olarak gösterildiğine ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

“İddianame son derece yüzeysel ve asıl gerçeklerin irdelenmediği bir iddianame. Süreç sadece mahkemeye verilen iddianame üzerinden devam ederse bu davadan adil bir sonucun çıkması zor görünüyor. Bu sürecin gidişatı bizi hukuki açıdan tatmin eden bir noktada değil ama bundan sonra mahkeme heyeti nasıl ele alır, izlememiz görmemiz gerekiyor.”

Mahkeme heyetine süre vermek ve izlemek gerektiğini söyleyen Babacan, “Umarım her şeyden önemlisi vicdanlarının gereğini yerine getirirler. Birkaç günde nihai bir çıkarımda bulunmayı doğru bulmuyorum. Süreç devam ettiği için mahkeme heyetine fırsat ve süre vermeyi faydalı buluyorum” ifadelerini kullandı.

Babacan`dan Bahçeli`yi “sorumluluğunu yerine getirme” çağrısı

Babacan, bir başka soru üzerine şöyle konuştu:

"Milliyetçi hareketin gerçekten bazı alanlarda bu ülke için güzel hizmetleri olmuştur ama bir de bu hareketin keyfini sürenler, bu hareket üzerinden nemalananlar, bu hareket üzerinden hukuksuzluk, haksızlık yoluna gidenler vardır. Umarım ki Sinan Ateş vakası ve bu cinayet milliyetçi hareketin de bir özeleştiri yapması için vesile olur. Bizim rahmetli Türkeş`e saygımız vardır. MHP olarak kurumsal yapıdan öte şahıslar üzerinden eğilmeyi faydalı buluyorum. Sayın Bahçeli üzerinde büyük sorumluluk var. Sayın Bahçeli`nin üzerindeki sorumluluğunu yerine getirmesi milliyetçi hareketin itibarı açısından da anlamlı olacaktır.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA