1 Kasım 2025 Cumartesi

16:03   EDIRNE CEZAEVI’NDEN EL YAZıSıYLA MESAJ: “KAR MAKINESINI KURCALAMAYıN, YOLUNUZU KAPATMAYıN.”   15:29   TOROSLAR’DA UMUTUN ADı: OKUMA SALONLARı   15:13   TARSUS’UN KALBI YENIDEN ATıYOR: ATATÜRK CADDESI’NDE TRAFIK AKıŞı NEFES ALDı   01:28   12 SAATLIK YARGıLAMANıN ARDıNDAN TAHLIYE: DEM’LI BAŞKANLAR SERBEST   23:58   MERSIN’IN YENI ENERJISI YOLLARDA: BAŞKAN SEÇER’DEN ELEKTRIKLI OTOBÜS DEVRIMI!   23:45   “ÜRETEN TARSUS’UN KALBINDE BULUŞMA: BOLTAÇ SAHADA”   13:25   ERDAL İNÖNÜ ANıLDı... ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE’DE INSANLAR SIYASETTE MIZAHıN AYNı ANDA AYNı CIDDIYETLE AYNı CÜMLELER IÇINDE YER ALABILECEĞINI ÖĞRENDI   13:23   GRAND KARTAL OTEL YANGıNı DAVASı... AVUKAT YÜKSEL GÜLTEKIN: "ADALET YERINI BULMAZSA KıYAMET KOPAR"   13:22   CHP’LI KıŞ’TAN HÜKÜMETE TEPKI: "ÜLKE YÖNETMEK YERINE VATANDAŞıN CEBINE ÇÖKMEYI MARIFET SAYıYORLAR"   13:20   EKREM İMAMOĞLU’NUN DANıŞMANı İBRAHIM ÖZKAN GÖZALTıNA ALıNDı   13:16   YÜKSELEN FIYATLAR NEDENIYLE IKINCI EL PAZARıNA RAĞBET ARTTı   03:09   CUMHURIYET COŞKUSUYLA TARIH YAZDıLAR: MSK AVRUPA’DA İLK ZAFERINI ALDı!   19:34   “CUMHURIYET, HUKUKUN NEFESIDIR”: MERSIN BAROSU’NDAN 102. YıLA ANLAM YÜKLÜ RESEPSIYON   18:13   SARıULAK FIDANıYLA CUMHURIYETIN İZINI SÜRDÜLER: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN DUYGUSAL MESAJ   17:25   “MERSIN NASıLSA TÜRKIYE DE ÖYLE OLACAK” – SEÇER’DEN İKTIDAR VIZYONU   17:05   TOROSLAR’DA CUMHURIYET MEŞALESI BINLERCE YÜREKLE YANDı   16:49   CUMHURIYETIN 102. YıLıNA SANATLA SELAM: MERSINLI ÇOCUKLAR SAHNEYE TAŞTı   16:45   CUMHURIYETIN RUHU MEZITLI’DE MINIKLERLE BÜYÜDÜ!   16:40   BAŞKAN SEÇER: “CUMHURIYET, HALKıN IRADESIDIR; MERSIN BU IRADENIN SESI OLMAYA DEVAM EDECEK”   23:25   102 METRELIK BAYRAKLA CUMHURIYET’E YÜRÜYEN MERSIN  
 
     
   

CHP`li Bakırlıoğlu: “TÜİK`in rakamlarıyla memura verilen zam, memuru hem barınma kriziyle hem de açlıkla sınayacak”


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, TÜİK`in 6 aylık enflasyonu açıklamasının ardından kiralara yapılacak yüzde 65,07`lik zamma dikkati çekerek, “İktidarın ayarlarıyla oynadığı TÜİK`in rakamlarıyla memura verilen zam, memuru hem barınma kriziyle hem de açlıkla sınayacak” dedi.

 

Tarih : 5 Temmuz 2024 Cuma 15:11   Okunma : 629

Milletvekili Bakıoğlu, TÜİK`in enflasyon açıklamasından sonra memur ve emekliye yapılan zam oranlarını eleştirdi. Verilen zamlarla memurun geçinmesinin imkansız olduğunu vurgulayan Bakıroğlu "Manisa`da ortalama kira 14 bin 500 lira, yüzde 65 kira artışı sonrası 9 bin 400 lira artış olacak. Birinci derecenin dördüncü kademesinde bulunan bir öğretmenin maaşı son zamla 39 bin 745 liradan 47 bin 419 bin liraya çıkacak. Manisa`da bir öğretmene 7 bin 674 lira zam gelirken, öğretmenin kirasına 9400 lira zam gelecek. Memura verilen zam kiraya gelen zammı bile karşılamıyor" dedi.

"Ev kiralama sitelerine girdiğinizde memurların ‘ev arkadaşı` arayan ilanlarını göreceksiniz"

Büyükşehirler için kira farkının çok daha fazla olacağını vurgulayan Bakıroğlu, şöyle konuştu:

"İstanbul`da ortalama kira 22 bin 500, Ankara`da 20 bin lira. Bu rakamların üzerine yüzde 65 zam geldiğinde bir memur maaşıyla ev kiralamak hayal olacak. 22 bin 500 lira olan evin kirası, 37 bin liraya; 20 bin lira olan evin kirası ise 33 bin liraya yükselecek. Yeni atanan bir öğretmenin, memurun maaşı bu evlerde oturmaya nasıl yetecek? Ev kiralama sitelerine girdiğinizde memurların ‘ev arkadaşı` arayan birçok ilanını göreceksiniz. Yaratılan bu ekonomik buhran yüzünden, kendi maaşı olan bir memur, ev arkadaşı olmadan büyükşehirlerde kirasını ödeyemez hale geldi. Bu gençler nasıl evlenecek; çocuğu olanlar çocuğunu nasıl okutacak? Bu insanlar ya aç kalarak ev kiralayacaklar ya sokakta kalıp karınlarını doyuracaklar. İktidarın ayarlarıyla oynadığı TÜİK`in rakamlarıyla memura verilen zam, memuru hem barınma kriziyle hem de açlıkla sınayacak." 

"Memura verilen bu zam adeta bu insanlarla alay etmektir"

Bakıroğlu, memura ve memur emeklisine verilen bu zammın enflasyon altında kaldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

``Yurttaş zamlardan dolayı evinin önündeki arabasına benzin koyamaz hale gelmişken, her gün yeni bir zamma uyanırken; memura verilen bu zam adeta bu insanlarla alay etmektir. Eskiden atanamayan öğretmen sorunu vardı, şimdi barınamayan öğretmen sorunu olacak. Eskiden atanamayan doktor sorunu vardı, şimdi açlıkla sınanan doktor sorunu olacak. Ev sahibi ile davalık olmayan kiracı neredeyse kalmadı. Özellikle büyükşehirlerde ciddi bir kira göçü başlamış durumda.  Büyük Şehirlere atanan memur sevinemiyor; kara kara nasıl geçineceğini düşünüyor. Bakan Şimşek`in yarattığı bu tablo yurttaşımızı çaresiz bıraktı."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA