25 Mart 2026 Çarşamba

11:45   KıYıLARıN GELECEĞI MERSIN’DE ŞEKILLENIYOR: VAHAP SEÇER’DEN TÜRKIYE İÇIN ‘MAVI YOL HARITASı’ HAMLESI!   10:30   NAKLIYECIDEN "KONTAK KAPATMA" RESTI! MAZOT ZAMLARı TEKERLEĞI DURDURDU: "ANKARA’YA GIDENE KADAR ZARAR EDIYORUZ"   07:30   ÜNLÜ İSIMLERE ŞOK UYUŞTURUCU OPERASYONU: FIKRET ORMAN, BURAK ELMAS VE HANDE ERÇEL HAKKıNDA KARAR!   07:03   15 BARODAN ORTAK TEPKI: GAZETECILIK SUÇ DEĞILDIR!   20:02   MERSIN’DE DEV ROTA: TARIHI KILIKYA YOLU BAYRAMDA DOĞA TUTKUNLARıNıN AKıNıNA UĞRADı!   19:36   DOĞUBEYAZıT’TAKI ASKERI ARAÇ KAZASıNDA ŞEHIT SAYıSı 2 OLDU   19:32   İBB DAVASı’NDA 9. GÜN... TUTUKLU RESUL EMRAH ŞAHAN: "72 KATLı GÖKDELEN YAPMAK ISTEDILER, KARŞı ÇıKTıK. GÖRMEZDEN GELSEYDIM BUGÜN BURADA OLMAZDıM"   19:31   AYŞE TOKYAZ CINAYETI DAVASıNDA IKINCI DURUŞMA... CHP’LI NAZLıAKA: “AYŞE’NIN HAYKıRıŞı HAVADA ASıLı KALMAYACAK”   15:52   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN AK PARTILI MILLETVEKILLERINE: "ELINIZDEKI BELGELERI BIR GENEL BAŞKANA GÖTÜRECEKSENIZ, BU GENEL BAŞKANA DEĞIL, AK PARTI’NIN GENEL BAŞKANıNA GÖTÜRÜN KARDEŞIM"   15:50   CHP GRUP TOPLANTıSı... EMINE ÜLKER TARHAN CHP’YE DÖNDÜ   14:46   İBB DAVASı’NDA 9’UNCU GÜN... ALTAN ERTÜRK: "143 EYLEMDEN OLUŞAN IDDIANAMEDE, ÇEYREK EYLEMDEN DOLAYı 6 AYDıR BOŞU BOŞUNA ÇOCUKLARıMDAN UZAK TUTUKLUYUM"   13:45   GAZETECI HAKAN TOSUN’UN ÖLDÜRÜLMESINE ILIŞKIN IDDIANAME TAMAMLANDı... ŞÜPHELILERIN "AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET" HAPIS CEZASıYLA CEZALANDıRıLMALARı ISTENDI   13:43   DILOVASı DAVASı... YAKıNLARıNı KAYBEDEN AILELER: "ADALETIMIZE GÜVENMEK ISTIYORUM, BÖYLE ADALET OLACAKSA OLMASıN"   10:55   EKONOMIDE ’İŞSIZLIK’ ALARMı! RAKAMLAR DUDAK UÇUKLATTı: TAM 2 MILYON 456 BIN KIŞI...   10:35   MERSIN’IN 2026 İKLIM KARNESI AÇıKLANDı: İŞTE ŞEHRIN EN GÜÇLÜ VE ZAYıF ALANLARı!   10:31   SILIVRI’DEN YÜKSELEN DOĞUM GÜNÜ MESAJı: "ASLA ALıŞMAYı KABUL ETMIYORUZ!"   10:10   İBB DAVASı’NDA BASıNA ’SES VE GÖRÜNTÜ’ ENGELI: "GERÇEKLER KARARTıLMAK İSTENIYOR!"   10:03   TKP’DEN RADIKAL ÇıKıŞ: "HALKıN ÇıKARı NATO’DAN ÇıKMAKTADıR!"   09:46   SILIFKE’DE TIYATRO RÜZGARı: 2 BIN 400 MINIK YÜREK ‘BISKÜVI ADAM’ İLE GÜLDÜ!   18:13   MERSIN’DE LOJISTIK KRIZI: "KONTAK KAPATMA NOKTASıNA GELDIK!"  
 
     
   

Fransa`da sol ittifakın lideri Jean-Luc Melenchon: “Filistin Devleti`ni tanıyacağız”


Fransa`da ikinci tur seçimlerinden birinci çıkan sol ittifakta yer alan Boyun Eğmeyen Fransa`nın (LFI) lideri Jean-Luc Melenchon, seçim zaferi konuşmasında “Yeni Halk Cephesi`nden bir Başbakanımız olacak. Pek çok şeye kararnameyle karar verebileceğiz. Mesela Filistin Devleti`ni tanıyacağız” dedi.

 

Tarih : 8 Temmuz 2024 Pazartesi 01:08   Okunma : 461

(ANKARA) - Fransa`da ikinci tur seçimlerinden birinci çıkan sol ittifakta yer alan Boyun Eğmeyen Fransa`nın (LFI) lideri Jean-Luc Melenchon, seçim zaferi konuşmasında “Yeni Halk Cephesi`nden bir Başbakanımız olacak. Pek çok şeye kararnameyle karar verebileceğiz. Mesela Filistin Devleti`ni tanıyacağız” dedi.

Fransa`da genel seçimlerin ikinci turu yapıldı. Buna göre, ikinci turu sol ittifak Yeni Halk Cephesi birinci sırada tamamladı. Macron`un partisi Rönesans ikinci, aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) Partisi üçüncü sırada yer aldı.

Meclis çoğunluğunun sağlanamadığı seçimden galip ayrılan Yeni Halk Cephesi ittifakının en büyük partisi Boyun Eğmeyen Fransa`nın (LFI) lideri Jean-Luc Melenchon, ülkeyi yönetmeye hazır olduklarını söyledi.

Boyun Eğmeyen Fransa`nın lideri Jean-Luc Melenchon yaptığı zafer konuşmasında Filistin devletini tanıma sözü vererek “Yeni Halk Cephesi`nden bir Başbakanımız olacak. Pek çok şeye kararnameyle karar verebileceğiz. Mesela Filistin Devleti`ni tanıyacağız” diye konuştu.

Melenchon iki gün önce yaptığı seçim mitinginde ise şunları söylemişti:

“Bu seçimi daha önce Avrupa seçimlerinde de görmüştük. İnsanlar birçoğumuzun Avrupa seçimlerini Filistin`deki sömürgeciliği protesto için kullanmamıza ve hemen ateşkes ve katliamın sona ermesi için mücadele etmemize şaşırmıştı. Ancak, şu anda, Yeni Halk Cephesi milletvekilinin seçilmesi, savaş mantığının, sömürgecilik mantığının, şiddet mantığının hiçbir yere götürmediğini göstermek için Filistin Devletini tanımak için mutlak bir iradeye, mutlak bir çoğunluğa sahip olduğumuz anlamına geliyor.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA