25 Haziran 2026 Perşembe

18:48   A MILLI ERKEK VOLEYBOL TAKıMı, ÇIN’I 3-0 MAĞLUP ETTI   18:46   CHP GRUP BAŞKANVEKILI MURAT EMIR’DEN ERDOĞAN’ıN AÇıKLAMALARıNA TEPKI   18:44   CHP IL BAŞKANLARıNDAN GENEL MERKEZ’E: “GÖREVDEN ALMALARıNıZı, IHRAÇLARıNıZı TANıMıYORUZ”   18:42   NEW YORK’TA ZOHRAN MAMDANI’NIN DESTEKLEDIĞI SOL ADAYLAR ÖN SEÇIMI KAZANDı   15:38   CHP MALATYA’DA KAPı KRIZI: GENÇLIK KOLLARı "HAIN" YAZıLı DEV POSTER ASTı   15:37   CHP’DEN TEK CÜMLEYLE ISTIFA EDEN NIMET ÖZDEMIR, AK PARTI’YE KATıLDı   15:35   AHMET DAVUTOĞLU: "EĞER BIR YERE KENYA VE GÜNEY KORE DAVET EDILIYOR DA TÜRKIYE EDILMIYORSA VAH HALIMIZE"   12:30   COĞRAFI TESCILLI TARSUS IĞNE OYASı, MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE GELIR KAPıSı OLUYOR   18:46   CHP SÖZCÜSÜ SARı: EYLÜL AYıNıN BAŞıNDAN ITIBAREN OLAĞAN KONGRE TAKVIMINE BAŞLANACAK   18:45   ÜMIT DIKBAYıR, CHP’DEN ISTIFA ETTI   16:44   EKREM İMAMOĞLU: “BU KADAR DETAYLı INSAN KAYNAKLARı SÜREÇLERINDEN GEÇEN BIR YAPı SUÇ ÖRGÜTÜ OLABILIR MI?”   16:43   SELAHATTIN DEMIRTAŞ, KEMAL KıLıÇDAROĞLU ILE GÖRÜŞMEYECEK   15:40   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, IKTIDARA 12. YARGı PAKETI TEPKISI: HIÇ IŞI UZATMAYıN. ANAYASA’Yı KALDıRıN, YASALARı IPTAL EDIN   15:39   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: "ÜLKEYI VE PARTIYI BU CENDERENIN IÇINDE DAHA FAZLA TUTMA"   14:42   MERSIN’DE COĞRAFI IŞARETLER IÇIN ÜRETICI ODAKLı YOL HARITASı   14:41   VAHAP SEÇER, LONDRA’DA YEŞIL ŞEHIRLER BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı’NA KATıLDı   13:34   ERHAN KARAAL’ıN KAÇıRıLMASıNA EKREM İMAMOĞLU’NDAN TEPKI: İDDIA MAKAMı DAHIL HERKES ZAN ALTıNDADıR   12:32   KıLıÇDAROĞLU CHP MYK’Yı TOPLADı, ÖZEL GRUP TOPLANTıSı YAPACAK   10:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: SOFRADAKI YANGı BÜYÜMEYE DEVAM EDIYOR   19:24   BAKAN GÜRLEK: ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTLERIYLE MÜCADELE IÇIN BAŞSAVCıLıKLARA GENELGE GÖNDERILDI  
 
     
   

YRP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Gül: ``Eti Krom Maden işçilerinin vermiş oldukları onurlu mücadelede yanlarındayız"


Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Gül, anlaşma işverenle sağlanamadığı için greve çıkan Elazığ`ın Alacakaya ilçesindeki Eti Krom A.Ş.`de çalışan işçilere destek verdi. Gül, “Maden ocaklarında gece gündüz demeden emek veren işçilerin, güvenli çalışma ortamları, adil ücretler ve insan onuruna yakışır yaşam koşulları taleplerinin karşılanması gerekmektedir`` dedi.

 

Tarih : 8 Temmuz 2024 Pazartesi 10:31   Okunma : 358

(ELAZIĞ) - Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Gül, işverenle anlaşma sağlanamadığı için greve çıkan Elazığ`ın Alacakaya ilçesindeki Eti Krom A.Ş.`de çalışan işçilere destek verdi. Gül, “Maden ocaklarında gece gündüz demeden emek veren işçilerin, güvenli çalışma ortamları, adil ücretler ve insan onuruna yakışır yaşam koşulları taleplerinin karşılanması gerekmektedir`` dedi.

Çalışma koşullarında ve maaşlarında iyileştirme isteyen Yıldırımlar Holding`e bağlı Eti Krom A.Ş.` de çalışan işçiler, işveren ile anlaşma sağlanamaması üzerine 1 Temmuz`da greve çıkmıştı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Gül, Eti Krom maden işçilerine parti olarak destek verdiklerini açıkladı. Gül işçilerin haklı mücadelelerinin yanında olduklarını belirtti.

"İlgili maden firması zenginliklerinin asıl sebebi olan emeğe saygı göstermelidir``

Nurettin Gül, işçilerin hak ettiği emeklerinin karşılığının verilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

Elazığ Alacakaya`da grev yapan Eti Krom işçilerinin adil çalışma koşulları ve haklarının korunması için vermiş oldukları onurlu mücadeleyi takdirle karşılamaktayız. Yeniden Refah Partisi olarak hak ve adaleti üstün tutmayı ilke etmiş bir parti olarak, işçi kardeşlerimizin taleplerinin karşılanması adına yanlarında olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Maden ocaklarında gece gündüz demeden emek veren işçilerin, güvenli çalışma ortamları, adil ücretler ve insan onuruna yakışır yaşam koşulları taleplerinin karşılanması gerekmektedir. Yer altında zor şartlarda, güneşi görmeden çalışan, ülke ve Elazığ ekonomisinde değerli bir yere sahip olan krom cevherinin çıkarılmasında en büyük gayret gösteren, alın teri döken işçi kardeşlerimizin emeklerinin karşılığı kendilerine verilmelidir. Yeniden Refah Partisi olarak maden işçilerimizin iş güvenliği standartlarının yükseltilmesi, meslek hastalıklarının önlenmesi, çalışma şartlarının düzenlenmesi ve işçi haklarının güçlendirilmesi için yapılacak olan düzenlemelerin ve yine bununla birlikte yapılacak olan denetimlerin tümüyle arkasında olduğumuzu ifade etmek isteriz. Elazığ Alacakaya`daki maden işçilerimizin bu haklı grevlerinde adaletin en kısa sürede tecelli etmesi için gereken her türlü desteği vereceğimizi Yeniden Refah Partisi olarak kendilerine taahhüt ediyoruz. Gösterdikleri cesaret ve kararlılık bütün Türkiye`deki işçi ve emekçilerimize örnek teşkil etmektedir. İlgili maden firmasının bir an önce bu emekçilerimizin sesine kulak vererek, zenginliklerinin ve sermayenin asıl sebebi olan emeğe saygı göstermelerini ve paylaşımda adaleti sağlamalarını kendilerinden bir an evvel bekliyoruz.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA