10 Ağustos 2026 Pazartesi

13:33   İYİ PARTI’DEN TRT-3’TEN CANLı YAYıN TALEBI:    13:30   İYİ PARTI’NIN "ÇERÇEVE YASA" TEKLIFININ TBMM GENEL KURUL’DA GÖRÜŞÜLMESINE BAŞLANMAMASı IÇIN VERDIĞI GRUP ÖNERISI REDDEDILDI   13:29   “ÇERÇEVE YASA” TEKLIFI TBMM GENEL KURULU’NDA… DEM PARTILI KOÇYIĞIT: “BARıŞ YALNıZ YASAYLA GELMEZ, DEMOKRATIK ADıMLARLA KALıCı HALE GELIR”   10:55   BENZINE ZAM GELIYOR! POMPAYA YANSıYACAK TUTAR BELLI OLDU    10:05   MERSIN’DE TARıMDA DEVRIM GIBI ADıM: YıLLARDıR SÜREN O BÜYÜK KRIZ ÇÖZÜLDÜ!   09:50   DERVIŞOĞLU’NDAN MECLIS’E ’YEMIN’ ÇAĞRıSı: ’BU BIR TESLIMIYET BELGESIDIR, AFFEDILMEZ!’   09:18   AYM SON NOKTAYı KOYDU: EVLENEN KADıNıN NÜFUS KAYDı KOCASıNıN HANESINE MI TAŞıNACAK?   07:12   TBMM’DEN OY BIRLIĞIYLE GEÇTI: ŞEHIT AILELERI VE GAZILER İÇIN TÜM DENGELERI DEĞIŞTIREN TARIHI KARAR!   02:03   KULA’DAKI YANGıN KONTROL ALTıNA ALıNDı   13:49   GELECEĞIN SÜRÜCÜLERI MERSIN’DE YETIŞIYOR: TRAFIK PARK’TA RENKLI GÖRÜNTÜLER   13:15   2026 ÜNIVERSITE ÖĞRENCI AFFı RESMI GAZETE’DE YAYıNLANDı! BAŞVURULAR BAŞLADı   11:38   ÇUKUROVA’DA HASAT BAŞLADı, TMO SESSIZ! ÇIFTÇI TÜCCARıN İNSAFıNA Mı TERK EDILDI?   11:01   AKDENIZ KıYıLARıNDAN KORKUTAN GÖRÜNTÜ! AVRUPA’NıN ÇÖPÜ TÜRKIYE’YI ZEHIRLIYOR MU?   10:47   TARSUS KıRSALıNDA RENKLI GÖRÜNTÜLER! ÇOCUKLAR EĞLENDI, BÜYÜKLER ÇOCUKLUĞUNA DÖNDÜ   10:13   13 İLÇEDE DENGELERI DEĞIŞTIREN YATıRıM HAMLESI: MUĞLA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN GÖVDE GÖSTERISI!   10:02   MUT’TA YıLLARDıR SÜREN SU SıKıNTıSı BITTI! MESKİ’DEN KıRSALA HAYAT VEREN DEV HAMLE   09:50   SON DAKIKA: TBMM’DE KRITIK ’ÇERÇEVE YASA’ KABUL EDILDI! PKK SILAH BıRAKıRSA İNFAZLAR ERTELENECEK... KIMLER KAPSAM DıŞıNDA?   01:17   MEZITLI’DE ÇIFTÇININ YÜZÜNÜ GÜLDÜREN HAMLE: ÜRÜN KAYBıNı ÖNLEYECEK DEV DESTEK BAŞLADı!   21:20   YENİ PARTI’DE BAĞıŞ REKORU!   20:35   TOROSLAR’DA BÜYÜK DEĞIŞIM! BAŞKAN ABDURRAHMAN YıLDıZ SAHAYA İNDI: ’HEDEF YıL SONU’  
 
     
   

YRP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Gül: ``Eti Krom Maden işçilerinin vermiş oldukları onurlu mücadelede yanlarındayız"


Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Gül, anlaşma işverenle sağlanamadığı için greve çıkan Elazığ`ın Alacakaya ilçesindeki Eti Krom A.Ş.`de çalışan işçilere destek verdi. Gül, “Maden ocaklarında gece gündüz demeden emek veren işçilerin, güvenli çalışma ortamları, adil ücretler ve insan onuruna yakışır yaşam koşulları taleplerinin karşılanması gerekmektedir`` dedi.

 

Tarih : 8 Temmuz 2024 Pazartesi 10:31   Okunma : 362

(ELAZIĞ) - Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Gül, işverenle anlaşma sağlanamadığı için greve çıkan Elazığ`ın Alacakaya ilçesindeki Eti Krom A.Ş.`de çalışan işçilere destek verdi. Gül, “Maden ocaklarında gece gündüz demeden emek veren işçilerin, güvenli çalışma ortamları, adil ücretler ve insan onuruna yakışır yaşam koşulları taleplerinin karşılanması gerekmektedir`` dedi.

Çalışma koşullarında ve maaşlarında iyileştirme isteyen Yıldırımlar Holding`e bağlı Eti Krom A.Ş.` de çalışan işçiler, işveren ile anlaşma sağlanamaması üzerine 1 Temmuz`da greve çıkmıştı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Gül, Eti Krom maden işçilerine parti olarak destek verdiklerini açıkladı. Gül işçilerin haklı mücadelelerinin yanında olduklarını belirtti.

"İlgili maden firması zenginliklerinin asıl sebebi olan emeğe saygı göstermelidir``

Nurettin Gül, işçilerin hak ettiği emeklerinin karşılığının verilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

Elazığ Alacakaya`da grev yapan Eti Krom işçilerinin adil çalışma koşulları ve haklarının korunması için vermiş oldukları onurlu mücadeleyi takdirle karşılamaktayız. Yeniden Refah Partisi olarak hak ve adaleti üstün tutmayı ilke etmiş bir parti olarak, işçi kardeşlerimizin taleplerinin karşılanması adına yanlarında olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Maden ocaklarında gece gündüz demeden emek veren işçilerin, güvenli çalışma ortamları, adil ücretler ve insan onuruna yakışır yaşam koşulları taleplerinin karşılanması gerekmektedir. Yer altında zor şartlarda, güneşi görmeden çalışan, ülke ve Elazığ ekonomisinde değerli bir yere sahip olan krom cevherinin çıkarılmasında en büyük gayret gösteren, alın teri döken işçi kardeşlerimizin emeklerinin karşılığı kendilerine verilmelidir. Yeniden Refah Partisi olarak maden işçilerimizin iş güvenliği standartlarının yükseltilmesi, meslek hastalıklarının önlenmesi, çalışma şartlarının düzenlenmesi ve işçi haklarının güçlendirilmesi için yapılacak olan düzenlemelerin ve yine bununla birlikte yapılacak olan denetimlerin tümüyle arkasında olduğumuzu ifade etmek isteriz. Elazığ Alacakaya`daki maden işçilerimizin bu haklı grevlerinde adaletin en kısa sürede tecelli etmesi için gereken her türlü desteği vereceğimizi Yeniden Refah Partisi olarak kendilerine taahhüt ediyoruz. Gösterdikleri cesaret ve kararlılık bütün Türkiye`deki işçi ve emekçilerimize örnek teşkil etmektedir. İlgili maden firmasının bir an önce bu emekçilerimizin sesine kulak vererek, zenginliklerinin ve sermayenin asıl sebebi olan emeğe saygı göstermelerini ve paylaşımda adaleti sağlamalarını kendilerinden bir an evvel bekliyoruz.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA