4 Kasım 2026 Çarşamba

19:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "FON KRIZI" ÇıKıŞı: ’195 MILYAR DOLARLıK KAYıP VAR, MASADAKI İSIMLER TEKER TEKER GIDIYOR!’   18:26   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞITME ENGELLI VATANDAŞLARA GÖRÜNTÜLÜ DESTEK KÖPRÜSÜ   17:03   MILYONLARıN GÖZÜ OCAK AYıNA ÇEVRILDI! 4 AYLıK ENFLASYON FARKı KESINLEŞTI: MAAŞLARA NE KADAR ZAM GELECEK?   16:37   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EMLAK VE ÇTV ÖDEMELERI İÇIN KRITIK UYARı! SON GÜN 30 KASıM   15:30   SIYASETTE TAŞLAR YERINDEN OYNAYACAK: ÖZGÜR ÖZEL MEYDAN OKUDU, ’TARIH VERIP’ SANDıĞı İŞARET ETTI!   10:25   MUT’TA ÖĞRENCILERIN YENI ADRESI OLDU! BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIME TAM DESTEK   10:10   ENAG EKIM 2026 ENFLASYON RAKAMLARıNı AÇıKLADı: YıLLıK ARTıŞ YÜZDE 45,12 OLDU   09:50   KORKMAZ ENES ERGUN TUTUKLANDı: BORSA İSTANBUL’DA GENEL MÜDÜRLÜK GÖREVINE ATILA TÜRELI GETIRILDI   09:25   AKARYAKıTTA ’TARIHI ZAM’ İSYANı: ’AT, EŞEK DEVRINE GERI DÖNECEĞIZ!’   07:05   YENİ PARTI’DEN TARIHI ADıM! 81 İLDE 3 BIN SANDıK KURULUYOR: GENEL BAŞKANLıK İÇIN DEV ÖN SEÇIM   06:43   GENÇLERBIRLIĞI’NDEN ERYAMAN’DA GOL ŞOV: ALANYASPOR’U 5-0 GEÇTI, HASRET BITTI!   11:30   AKARYAKıTTA GÖRÜLMEMIŞ REKOR ZAM DALGASı! OTOGAZA (LPG) BU GECE YARıSı 9 TL ZAM GELIYOR   10:58   SIYASETTE SıCAK GELIŞME: KENT UZLAŞıSı MECLIS ÜYELERI DEM PARTI’YE KATıLıYOR!   10:14   TARSUS’UN ÇEHRESINI DEĞIŞTIRECEK DEV PROJE! ESKI ŞELALE OTEL ARAZISINDE HUMMALı ÇALıŞMA   10:08   MERSIN VE ÇEVRESI İÇIN KRITIK UYARı: METEOROLOJI’DEN ŞIDDETLI YAĞıŞ, SEL VE HORTUM ALARMı!   11:28   TARSUS’TA 9 BIN YıLLıK TARIH SAHNEYE ÇıKıYOR: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   01:05   ’CUMHURIYET BU MILLETIN BAŞıNDAKI YÜCE ÇATıDıR’: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KADıKÖY’DE TARIHI ÇıKıŞ   14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!  
 
     
   

Furkan Apartmanı davasında karar verildi


Gaziantep`in Nizip ilçesi Mimar Sinan Mahallesi`nde 51 kişinin yaşamını yitirdiği Furkan Apartmanı ile ilgili 4`ü tutuksuz, 2`si firari 6 sanık hakkında ayrı ayrı 22 yıl 6`şar aya kadar hapis istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi. Duruşma öncesi Nizip Adalet Sarayı çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

 

Tarih : 19 Temmuz 2024 Cuma 16:12   Okunma : 1118

HABER: MEHMET OFLAZ KAMERA: CEMAL BERK AYTEKİN

(GAZİANTEP) - Nizip Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen Furkan Apartmanı davasında; sanık Faik Öğüt, Eyüp Öğüt ve Nejdet Alpay`a beraat, Yılmaz Şahin Yurtyapan`a 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Firari sanıklar Abdullah Devrim Sever ve Hasan Hüseyin Sever`in dosyası tefrik edildi. Aileler adliye önünde karara tepki gösterdi.

Nizip Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmada Furkan Apartmanı`nda yakınlarını kaybeden aileler ve avukatları hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan Eyüp Öğüt duruşmaya katılırken, diğer sanıklar Faik Öğüt, Nejdet Alpay ve Yılmaz Şahin Yurtyapan, firari sanık müteahhitler Abdullah Devrim Sever ve Hasan Hüseyin Sever  duruşmaya katılmadı. CHP`li ve EMEP`li milletvekilleri de duruşmayı takip etti.

Savcı mütalaasını açıkladı 

Duruşmada ilk olarak cumhuriyet savcısı mütalaasını açıkladı. Savcı, tutuksuz yargılanan dört sanıktan Faik Öğüt, Eyüp Öğüt ile Yılmaz Şahin Yurtyapan hakkında "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan üst sınırdan ceza, Nejdet Alpay için beraat talep etti.

"`Adalet mülkün temelidir` diyorsanız..."

Savcının mütalaasının ardından yakınlarını kaybedenlerin ailelerine söz verildi. Müştekiler, "sanıkların olası kast suçundan yargılanması gerekiyor, kamu görevlileri de yargılansın" dedi. Duruşmada enkazda ailesini kaybeden, Elif Buse Kaplan, "Deprem ülkesinde kolon kesmek, asma kata daire yapmak, bunlara elektrik, su, doğal gaz bağlamak bile bile ölüme sebebiyet vermek değilse nedir? Bu açık bir kasttır. Ben buradan çıkıp ailemin mezarına gideceğim, onlara çocuğunuz, ablanız sizin hakkınızı sonuna kadar savundu, adalet kazandı, rahat uyuyun demek istiyorum... ‘Adalet mülkün temelidir` diyorsunuz, temel yoksa mülk de adalet de yoktur. Bize adaleti temel yapın" diye konuştu. 

Müşteki avukatları da savcının mütalaasına katılmadıklarını belirtti. Sanıkların olası kast suçundan yargılanmasını talep etti. 

Savcı "kamu görevlileri" hakkında soruşturma izni verildiğini açıkladı

Ailelerin kamu görevlilerin yargılanmasıyla ilgili taleplerini dile getirmeleri üzerine, Cumhuriyet savcısı, Furkan Apartmanı`na ilişkin kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verildiğini, kamu görevlilerinin karara itiraz ettiğini ve sürecin devam ettiğini açıkladı.

Duruşma yeri ve heyet değiştirilsin talebi

Sanık Eyüp Öğüt önceki duruşmada yaptığı beyanlarını tekrarladı. Öğüt, "Kesinlikle kolon kesmedim, tadilat yapmadım, 1 artı 1 dairem yok" dedi. Diğer sanıkları ise avukatları savundu.

Sanık Yılmaz Şahin Yurtyapan`ın avukatı Yaşar Sağlam, ailelerin adalet mücadelesinin basında yer almasıyla, davanın siyasi bir dava geldiğini iddia etti. Avukat Sağlam, "Bu davada sanıklar baskı altında. Bu davanın başka bir şehre atanmasını ve başka bir heyetin bakmasını istiyorum. Müvekkilim 70 yaşında sağlık problemleri var. Müvekkilim cezaevine girerse suçsuz yere diri diri mezara gömmüş olacaklar" diye konuştu. Yaşar Sağlam, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti`den Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmuştu.

Bir diğer sanığın avukatı da daha önce müvekkilinin cezaevinde 25 kilo verdiğini söyledi.

Duruşmaya ara verildi 

Mahkeme heyeti, sanık Eyüp Öğüt`e son sözünü sordu. Öğüt,  "Ben aklanmak istiyorum. Ben suçlu değilim" dedi. Heyet kararın saat 15.00`te açıklanacağını belirterek duruşmaya ara verdi.

Karar açıklandı 

Aranın ardından mahkeme heyeti saat 15.50`de kararını açıkladı. Mahkeme, sanık Faik Öğüt, Eyüp Öğüt ve Nejdet Alpay`a beraat, Yılmaz Şahin Yurtyapan`a 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Firari sanıklar Abdullah Devrim Sever ve Hasan Hüseyin Sever`in dosyası tefrik edildi.

Kararın ardından Furkan Apartmanı`nda yakınlarını kaybeden aileler adliye önünde karara tepki gösterdi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA