17 Ocak 2025 Cuma

20:37   SÖZCÜ GAZETESI VE SZC TV SAHIBI BURAK AKBAY HAKKıNDA YAKALAMA KARARı VERILDI   20:21   TSK`DAN IHRACı ISTENEN TEĞMENLERIN SAVUNMALARı TAMAMLANDı, KARAR DAHA SONRA AÇıKLANACAK   19:44   RıZA AKPOLAT SAVCıLıKTA YAKLAŞıK BIR SAAT IFADE VERDI   17:30   İMAMOĞLU, BEŞIKTAŞ `TA "HALK BULUŞMASı"NDA KONUŞTU: SANMASıNLAR KI, RAKIPSIZ SEÇIME GIRECEKLER. SANMASıNLAR KI, RAKIPLERINI KENDILERI BELIRLEYECEK. MILLET NE DERSE, O OLACAK   17:26   ÖZGÜR ÖZEL, BEŞIKTAŞ BELEDIYESI ÖNÜNDEN SESLENDI... “İRADEMIZE SAHIP ÇıKMAYA, DEMOKRASIYI KORUMAYA DEVAM EDECEĞIZ. RıZA AKPOLAT`ıN BEŞIKTAŞ ILE KUCAKLAŞMASıNı BEKLIYORUZ”   16:54   VAHAP SEÇER: "HIZMET YARıŞıYLA ALT EDEMEDIKLERI BELEDIYELERI OPERASYON YAPARAK ZAYıFLATMAK PEŞINDELER"   16:08   CHP`LI BELEDIYE BAŞKANLARı BEŞIKTAŞ`TA... İMAMOĞLU: ``ŞU AN YAŞADıKLARıMıZ MILLETIN MESELESIDIR. BUGÜN SANA, YARıN BANA. BU IŞIN SONU YOK"   16:05   İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DERNEĞI`NDEN "SIBER GÜVENLIK KANUN TEKLIFI" AÇıKLAMASı   14:13   MHP GENEL BAŞKANı BAHÇELI`NIN TALIMATıYLA, KEMAL KıLıÇDAROĞLU HAKKıNDAKI ŞIKAYET GERI ÇEKILECEK   13:21   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN TBMM’DE HUKUK ELEŞTIRISI   13:19   CHP’LI TALAT DINÇER: ÇEŞMELI-TAŞUCU OTOYOLU: DEVLETIN KAYNAKLARı KIMLERE PEŞKEŞ ÇEKILIYOR?   13:11   CHP`LI BELEDIYE BAŞKANLARı BEŞIKTAŞ`TA...MUHITTIN BÖCEK: "SEÇILMIŞ BELEDIYE BAŞKANıMıZıN YANıNDA OLMAK OLMAK IÇIN GELDIK"   10:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İTFAIYE DAIRESI BAŞKANLıĞı`NDAN 2024 YıLıNDA YOĞUN MESAI   10:44   SILIFKE BELEDIYESI, YEŞIL ALANLARDA BAKıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `PLASTIKSIZ MERSIN` IÇIN ÇALıŞıYOR   07:15   ÖZGÜR KARABAT: DEMOKRASIMIZE SAHIP ÇıKMAK IÇIN SAAT 14.00`TE BEŞIKTAŞ BELEDIYESI ÖNÜNDE BULUŞUYORUZ   01:16   VAN`DA EMEKLILERDEN PROTESTO   20:22   CHP PM TOPLANDı... CHP YARıN TAM KADRO BEŞIKTAŞ`TA OLACAK   19:33   İSTANBUL BAROSU`NDAN 23 ŞUBAT`TA OLAĞANÜSTÜ KURULTAY KARARı   16:48   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN: "KAYYUMUN ILK IŞI HAYALET SEÇMEN MÜDÜRLERI YENIDEN ATAMAK OLDU"  
 
     
   

Milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, hayvanlara "ötanazi" teklifini protesto etmek için açlık grevine başlayacağını açıkladı


Milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, sokak hayvanlarına ötanazi yolunu açan teklifini protesto etmek için açlık grevine başlayacağını duyurdu. ANKA Haber Ajansı`na konuşan Sunaçoğlu, “Açlık grevim sonuç vermezse TBMM`nin önünde ölüm orucuna başlayacağım” dedi.

 

Tarih : 22 Temmuz 2024 Pazartesi 15:04   Okunma : 609

Milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, kamuoyunda sokak hayvanlarına ‘ötanazi` yapılmasına yol açacak kanun olarak bilinen, 17 maddeden oluşan ‘Hayvanları Koruma Kanunu`nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi`ni protesto etmek için açlık grevine başlayacağını duyurdu. Kanun teklifinin geri çekilmesi için 160 kilometre solo yüzerek rekor denemesi yapacağını açıklayan Sunaçoğlu, denizin içinde açlık grevine başlayacağını duyurdu. ANKA Haber Ajansı`na konuşan milli yüzücü, eyleme başlamak için bugün yapılan komisyon görüşmelerinin sonucunu beklediğini söyledi.

“Ülkemiz için iyi sonuçlar doğuracağını düşünmüyorum”

Hayvanları Koruma Kanunu`nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, geçtiğimiz hafta perşembe günü Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu`nda görüşülmeye başladı. Tartışmalı geçen ve 18 saat süren ilk toplantı sonucunda teklifin ilk üç maddesi kabul edildi. Bugün devam edecek toplantı hakkında Alper Sunaçoğlu, umutlu olmadığını söyleyerek şunları dile getirdi:

“İnsanlar, işini, gücünü, ailesini bıraktı. Yasa teklifini protesto etmek için gece gündüz sokaktalar. İnsanların moralleri, psikolojileri bozuk ve Ankara bunu görmezden geliyor. Ben bu yasa teklifinin ülkemiz için iyi sonuçlar doğuracağını düşünmüyorum.”

Yasa teklifinin komisyondan geçmesi durumunda protestoculara ve eylemlere devam edileceğini düşündüğünü ifade eden Sunaçoğlu, şunları söyledi:

“Komisyondakilerin kedi, köpek ya da ‘it` olarak ifade edilen canlıları bizler ‘evlat` diyoruz. İnsan evladı için her şeyi yapar. Bu nedenle bu yasa geçti, oldu, bitti denileceğini zannetmiyorum. Üzücü olaylar yaşanacak gibi öngörüyorum.”

“Öldürmekle bitecek olsaydı Hayırsızada Sürgünü`nde biterdi”

Alper Sunaçoğlu, 1910 yılında 80 binden fazla sokak köpeğinin toplu bir şekilde Sivriada`ya sürgün edilmesini örnek göstererek sorunun hayvanların öldürülmesiyle bitmeyeceğini söyledi. Sunaçoğlu, hükümeti sokak hayvanlarına sahip çıkmadığı için eleştirerek şöyle devam etti:

“Siz bütün seçenekleri tükettiniz mi ki son çare bile olmaması gereken ölüm ya da uyutma seçeneğinden bahsediyorsunuz. Yani sen kısırlaştırmayı doğru düzgün yapabildin mi, barınakları kurabildin mi, bu hayvanlara yeterince sahip çıkabildin mi? Bütün bu seçenekler cevap vermedi de öldürmekten bahsedebiliyorsun. Bu hükümet bunların hiçbirini yapmadı. Kaldı ki öldürmek çözüm olsa Hayırsızada Sürgünü`nde 100 bin köpek katledildi. Eğer bu popülasyon öldürmekle bitecek olsaydı o gün biterdi zaten. Tam tersine popülasyon daha çok çoğaldı ve bütün hayvanlar öldüğüyle kaldı.”

“Açlık grevi sonuç vermezse TBMM`nin önünde ölüm orucunu başlatacağım”

Sunaçoğlu, bugün 60`ncı gününe giren "Sokaktayım Yanındayım" eylemleri hakkında “İnsanlar yeri geliyor aç, susuz kalıyor. Ailesinden ve işinden kopuk günlerdir sokaklarda eylem yapıyor. Bütün bunları Ankara görmezden geliyor” dedi ve kararını şöyle anlattı:

“Beni açlık grevi kararı almaya iten çaresizlik oldu. Ben aldığım grev kararının doğru bir eylem olduğuna inanıyorum. Bunu yapacağım, kararlıyım. Eğer açlık grevi sonuç vermezse TBMM`nin önünde ölüm orucunu başlatacağım. Ben bu davadan vazgeçmeyeceğim. ‘Böyle bir zulme neden sessiz kaldın` diye sorulursa en azından ‘sessiz kalmadım` diyebileyim. Bu eylemi sırf bu yüzden yapıyorum.”

“Sunulan çözüm önerilerinin hiçbiri duyulmuyor ve görülmüyor çünkü bunun arkasında bir lobi var”

Alper Sunaçoğlu şunları vurguladı:

“Israrla hayvanları öldürmeye çalışıyorlar. Asıl bunun araştırılması lazım. Kimler, niye özellikle öldürülmelerini istiyor? Bu kişilerin tespit edilmesi gerekiyor. Hayvanlar usulü ile yakalanmalı, aşılanmalı, kısırlaştırılmalı, rehabilite edilmeli ve usulü ile alındığı yere, kendi doğasına bırakılmalıdır. Tek çözüm budur, başka çözüm olamaz. Çok basit aslında ve bu yapıldığında kısa zaman içerisinde popülasyon ciddi oranda azalacak ve rahatsızlık bitecek. Bu kadar basit bir çözüm varken öldürmek niye? Bugün kedi, köpek öldürülürse fare, sıçan, sinek ile uğraşılacak. Bir sürü popülasyon artacak. Sokak hayvanlarını ötanazi yapmak daha büyük problemleri doğuracak.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA