3 Mayıs 2025 Cumartesi

09:30   ZMO BAŞKANı SUIÇMEZ: "FıNDıK ÜRETICISI KIVI VE KAVAK AĞACı GIBI ALTERNATIFLERE YÖNELMEYE BAŞLıYOR"   09:30   SILIFKE`DE "3. EDEBIYAT FESTIVALI" BAŞLADı   09:27   1 MAYıS`ı TAKSIM`DE KUTLAMAK ISTEYEN 13 KIŞI TUTUKLANDı, 163 KIŞI SERBEST BıRAKıLDı   01:43   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TÜLAY HATIMOĞULLARı VAN`DA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   01:38   ÖZGÜR ÖZEL`DEN KONYA MITINGINE ÇAĞRı: DOSTUN EVINDE, VEFANıN, IRFANıN ŞEHRI KONYA`DAYıZ   23:26   ANTALYASPOR KONUK ETTIĞI KONYASPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   21:41   CHP`LI MURAT BAKAN`DAN ALI YERLIKAYA`YA: ‘MAKUL VATANDAŞ` TANıMıNıZA UYMAYAN HERKES SIZIN IÇIN POTANSIYEL TEHDIT   21:20   EKREM İMAMOĞLU`NDAN 19 MART SÜRECINE ILIŞKIN 45 DAKIKALıK VIDEO   21:19   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı KEMAL POLAT: TUTUKLU MÜVEKKILLERIMIN CEZA DAVALARıNı TAKIP ETMEYEYIM ISTIYORLAR. BEN DE VAZGEÇMEYECEĞIM   19:51   KONYALı ÇIFTÇI GIRDI ÜRETIM MALIYETLERINE ISYAN ETTI: "HER GEÇEN YıL BIR ÖNCEKI YıLı ARAR DURUMA GELDIK. EŞIMIZDEN BILEZIK BOZDURUYORUZ"   18:56   1 MAYıS GÖZALTıLARıNDAN 17`SINE TUTUKLAMA ISTENDI   18:42   MAHMUT TANAL, İSTANBUL ADLIYESI ÖNÜNDE AÇıKLAMA YAPTı: "EKMEK GIBI SU GIBI HUKUKA IHTIYACıMıZ VAR"   18:23   ALMANYA ANAYASAYı KORUMA DAIRESI: ALMNANYA IÇIN ALTERNATIF PARTISINI, (AFD) RESMEN AŞıRı SAĞCı OLUŞUM OLARAK SıNıFLANDıRDı   18:15   DENIZ YÜCEL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA OTOBÜS TEPKISI: "GÖREV TANıMıNıZDA MONTAJCıLıK Mı VAR?"   18:05   KONUTU TERK ETMEME TEDBIRI UYGULANAN CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN IFADESI ORTAYA ÇıKTı: “EMNIYETE VEYA DEVLETE KARŞı KASTI BIR EYLEMIM YOKTUR”   18:03   USTA BAĞLAMA SANATÇıSı YAVUZ TOP HAYATıNı KAYBETTI   18:02   TBMM GENEL KURULU`NU GELECEK HAFTA DA BEKIR BOZDAĞ YÖNETECEK   17:45   AKDENIZ BELEDIYESI KAYYUMUNA ARSA DAVASı... DEM PARTILI BOZAN: "KAYMAKAMKEN SATıLAMAZ DEDIĞIN TAŞıNMAZ SEN KAYYUM OLDUĞUNDA NASıL SATıLABILIR?"   17:32   CHP`LI ŞAHBAZ: “9 YAŞıNDA ZIHINSEL VE FIZIKSEL ENGELLI, YOĞUN BAKıMDA YATAN BIR ÇOCUĞUMUZUN DEVLETIN KORUMASı ALTıNDA CINSEL SALDıRıYA UĞRAMASı KABUL EDILEMEZ”   17:12   CHP ANKARA MILLETVEKILI ADNAN BEKER HAKKıNDA PARLAMENTER SUÇLARı BÜROSUNCA INCELEME BAŞLATıLDıĞı ORTAYA ÇıKTı  
 
     
   

MESKİ, 2025-2029 Stratejik Plan Çalıştayı düzenledi


Mersin Büyükşehir Belediyesi ile MESKİ Genel Müdürlüğü, 2025-2029 Stratejik Plan Çalıştayı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi Meclis Salonu’nda gerçekleşen 2025-2029 Stratejik Plan Çalıştayı’nda MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, MESKİ ve Büyükşehir Belediyesi’nin birimlerinden temsilciler, ilçe belediyeler, akademisyenler, farklı disiplinlerdeki meslek grupları ve sektör temsilcileri, özel ve resmi kurum yöneticileri, STK ve oda temsilcileri ile bir araya geldi.

 

Tarih : 26 Temmuz 2024 Cuma 10:27   Okunma : 629

(MERSİN)- Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 2025-2029 Stratejik Plan Çalıştayı düzenledi. 2 oturum süren çalıştayda, ‘Temiz ve Kaliteli İçme Suyu Temini`, ‘Yağmur Suyu ve Kanalizasyon Yönetimi`, ‘Arıtma ve Çevresel Etkileri`, ‘Abone Hizmetleri Yönetimi`, ‘İklim Değişikliği Ve Afetlerin Su Yönetimine Etkisi`, ‘Teknolojik Yatırımlar`, ‘Kurumsal Kapasitenin Artırılması-İnsan Kaynakları ve Varlık Yönetimi` ile ‘Geleceğe Dair Projeksiyon ve Talep Tahmini` konu başlıkları tartışıldı. 

2 oturum süren 2025-2029 Stratejik Plan Çalıştayı`nda ‘Temiz ve Kaliteli İçme Suyu Temini`, ‘Yağmur Suyu ve Kanalizasyon Yönetimi`, ‘Arıtma ve Çevresel Etkileri`, ‘Abone Hizmetleri Yönetimi`, ‘İklim Değişikliği Ve Afetlerin Su Yönetimine Etkisi`, ‘Teknolojik Yatırımlar`, ‘Kurumsal Kapasitenin Artırılması-İnsan Kaynakları ve Varlık Yönetimi` ile ‘Geleceğe Dair Projeksiyon ve Talep Tahmini` konu başlıkları altında tartışıldı. Çalıştay, masa moderatörleri tarafından yapılan değerlendirme konuşmaları ile sona erdi. 

MESKİ`nin yatırımlarının bilgisi verildi

Açılış konuşmasında stratejik planın önemine vurgu yapan MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, geçmiş 5 yıllık stratejik plan döneminde gerçekleştirdikleri önemli yatırımlarla ilgili bilgiler paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

“İleri Teknoloji İzleme ve Kontrol Merkezimiz SCADA`da; “360° Su Yönetimi” anlayışı ile il nüfusunun %83`ünün, toplam abone sayısının ise yüzde 70`inin içme suyu ihtiyacının temin edildiği depoları SCADA`dan 7/24 izliyor ve yönetiyoruz. Geçtiğimiz aylarda devreye aldığımız Enerji, Sayaç ve Su Güvenliği SCADA`ları ile 430 tesisin enerji takibini, 66 bin abonenin uzaktan su tüketimlerini ve 150 lokasyondan alınan güvenlik verileri ile toplamda 1156 tesisi SCADA`dan izliyoruz. 2020 yılında kurduğumuz ALO TEKSİN Çağrı Merkezi ile kayıp, kaçak ve arızalara çok daha hızlı müdahale ediyor, haftada 14 bin çağrıyla merkezimize gelen taleplerin kategorisine göre ısı haritalarından yola çıkarak çözümcül projeler üretiyoruz. Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) ile tüm altyapıları bütüncül veri tabanımıza işliyoruz. Bakanlıkça yetkilendirilmiş, Mükemmel Sertifikalı ve 144 parametreden akredite edilmiş laboratuvarımız sayesinde suyumuza gereken özeni gösteriyor, her yıl 45 bin öğrencimize ulaşma imkânı bulduğumuz okullarda, suyun önemini ‘Su Tasarrufu Eğitimleri` başlığıyla anlatıyoruz. Barkod Sistemli Merkezi Stok Takibi ile bir ürünün satın alınmasından hurdaya ayrılmasına kadar olan süreci takip ederek, insan kaynağından tasarruf ediyoruz. Evraksız Biyometrik İmza veya e-Devlet üzerinden online abonelik işlemleri ile akıllı veznelerimiz ve dijital arşivimiz sayesinde çalışan ve abone memnuniyetini artırıyoruz. Biyogazdan elde ettiğimiz enerji ve 2020-2024 yılları arasında kurduğumuz GES vasıtası ile elde edilen enerji ile toplam tüketimin yüzde 8.3`ünü karşılıyoruz.”

“Suyun korunmasını ve takibini ancak bilimin ışığında ileri teknolojiyi kullanarak yapabiliriz”

Genel Müdür Korkmaz, nüfus artışı, küresel ısınma, kuraklık, rezervlerin azalması ve su kaynaklarının hızla kirlenmesinin beraberinde getirdiği su talebindeki artış ile suyun doğru yönetimi ve korunmasının önem kazandığını vurgulayarak, MESKİ`nin büyük çaba verdiğinin altını çizdi. Korkmaz, “Ölçemediğiniz şeyi yönetemez ve geliştiremezsiniz. Ölçüm ve analiz yapmıyorsanız, hangi değişikliklerin en büyük etkiyi yarattığını bilme şansınız yok. Yaşam kaynağımız olan suyun korunmasını ve takibini ancak bilimin ışığında ileri teknolojiyi kullanarak yapabiliriz. Bu konuda MESKİ Genel Müdürlüğü olarak doğru yolda olduğumuzu ifade etmek isterim. Sözlerime son verirken bu imkânların oluşması için her daim yanımızda olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer`e ve emek veren MESKİ ailesine şükranlarımı sunuyorum. Çalıştayımıza katılım sağlayarak bizleri onurlandırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

“Birlikte düşünme ve sorgulama yeteneğini geliştirmeyi hedefliyoruz”

MESKİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Deniz Çingisiz ise şöyle konuştu:

“Yeni dönem stratejik plan çalışmalarımıza Mayıs ayında sürecimize yön veren genelgemizin çıkarılmasıyla başlanmıştır. Arkasından strateji geliştirme kurulumuz ve hazırlık ekibimizin görevlendirilmeleri ile stratejik plan çalışmalarımıza hız verilmiştir. Kurumumuz tüm paydaşları önemseyen, katılımcı yönetim anlayışına sahip bir idaredir. Bu anlayışla en verimli paydaş analizi olarak çalıştay düzenlemesi, strateji genel kurulundan daha dirsek temasıyla çalışmanın, birbirimize bilgi alışverişinin bu şekilde yüz yüze çalıştay ortamında yapılmasının kararı, Kurumumuz tarafından verilmiştir. İdaremizin etkileşim içerisinde olduğu tarafların stratejik plan ile ilgili görüşlerinin alınması, aynı zamanda idaremizin ihtiyaç ve beklentilerinin de şekillendirileceği çalıştay ortamında bir araya gelmiş bulunmaktayız. Çalıştayımızda faaliyetlerimiz gruplandırılarak, 9 başlık altında masalarımız oluşturulmuştur. Mesleklerinde uzman arkadaşlarımız konularında paydaşlarıyla direkt temasa geçerek, sizleri davet etmede bizlere son derece destek olmuşlardır. Ayrıca, kurumlar arası iletişimin artırılarak, kaynakların etkin ve verimli kullanılması amacına yönelik birlikte düşünme ve sorgulama yeteneğini geliştirmeyi hedeflemiş bulunmaktayız. Yeni fikirleriyle, kurumumuza sağlayacağı katkılara ortam yaratacağı inancı ile düzenlediğimiz bu çalıştayımızda emeği geçen başta Genel Müdürümüz Sayın İrfan Korkmaz olmak üzere, MESKİ`nin tüm yönetici ve idareci arkadaşlarıma, strateji geliştirme, kurulum ve hazırlık ekibim ile tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum. Değerli katılımcılar, çalıştayımızın başarılı ve sonuç odaklı olmasını temenni ederek, değerli katkılarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, MESKİ, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA