25 Aralık 2025 Perşembe

21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı   15:17   14 ÜLKEDEN İSRAIL’E ORTAK KıNAMA AÇıKLAMASı: YENI YERLEŞIM KARARı GERI ALıNMALı   15:16   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, REGAIP KANDILI’NI KUTLADı   15:15   11. YARGı PAKETI YÜRÜRLÜĞE GIRDI... ADALET BAKANı TUNÇ: "BUGÜN ITIBARıYLA DÜZENLEMEDEN FAYDALANACAK HÜKÜMLÜLERIN IŞLEMLERI BAŞLATıLMıŞTıR"   15:13   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: FUTBOL KULÜPLERI MAGAZIN KONUSU YAPıLAMAZ; GERÇEK GÜNDEM ÜLKENIN SORUNLARıDıR   22:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇARPıCı IDDIALAR: “96 MILYONLUK VILLA, 40 MILYONLUK EV… BU MAAŞLA NASıL ALıNDı?”   20:39   “TOROSLAR’DA YıLBAŞı COŞKUSU: CUMHURIYET ALANı RENGÂRENK PAZARA DÖNÜŞTÜ”   20:10   “MÜSİAD MERSIN, SUDAN ILE STRATEJIK TICARET KÖPRÜSÜ KURDU”   19:47   “11. YARGı PAKETI MECLIS’TEN GEÇTI: 55 BIN HÜKÜMLÜYE TAHLIYE İMKANı, 3.2 MILYAR LIRALıK GSS AFFı”   19:35   TARSUS’TA YENI YAŞAM ALANı: YEŞILEVLER YÜRÜYÜŞ VE SPOR PARKı AÇıLDı   19:28   “İSTANBUL BAROSU’NDAN CEZAEVLERINE ÇARPıCı ZIYARET: ‘TUTUKLAMA GEREĞI YOK’”   19:19   “MERSIN’DE MINIK SEYIRCILER ‘BISKÜVI ADAM’LA KAHKAHAYA DOYDU”   15:29   YENI ASGARI ÜCRET… DIYARBAKıR’DAKI ASGARI ÜCRETE TEPKI: “ASGARI ÜCRET SEFALETIN ADıDıR”   15:27   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN IŞıKHAN’A: "ASGARI ÜCRET NEDEN AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA BıRAKıLMıŞTıR?"  
 
     
   

Hayvanseverler Anıtpark`ta eylemde...


Farklı illerden gelen hayvanseverler, Ankara`da Anıtpark`ta eyleme başladı. CHP`li milletvekilleri ile ve STK`ların da destek verdiği eylemde, hayvanseverler, "Tüm mahkumlarının masum olduğu tek hapishane barınaklardır" yazılı pankart açtı, ıslıklarla protesto etti. Hayvanseverlerden bazıları göz yaşlarını tutamadı.

 

Tarih : 28 Temmuz 2024 Pazar 17:28   Okunma : 688

(ANKARA) - TBMM Genel Kurulu`nda görüşmelerine başlanacak, sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu`nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi`ni protesto eden yaşam hakkı savunucuları Ankara`da Anıtpark`ta eylem yapıyor. CHP`li milletvekilleri, STK`ların temsilcilerinin de katıldığı eylemde basın açıklaması yapan Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu, "Hayvan hakları için mücadele etmek, onların sesi olmak zorundayız. Bu yasa tasarısını reddetmeli ve hayvan haklarını gerçek anlamda koruyacak, onların refahını sağlayacak düzenlemeler için hep birlikte çalışmalıyız. Yeryüzündeki yaşam nöbetimiz hiç bitmeyecek. Bizler ölümün karşısında yaşamı savunmaya devam edeceğiz. Bu mücadele yasa geçse bile sürecek. Biz daha yeni başladık” ifadelerini kullandı. 

Eylemde basın açıklaması yapan Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu, şunları kaydetti:

“Günlerdir, haftalardır Başkentin caddelerinde sokaklarında meydanlarında, meclisinde gece gündüz demeden, güneşe ve yağmura rağmen bir şeyler anlatmaya çalışıyoruz. Susmuyor, inat ve ısrarla bir şeyleri anlatmaya çalışıyoruz. Çünkü yaşadığımız dönem susmanın erdem olduğu bir dönem değil. Toplumsal vicdanın ayağa kalkması gereken ve duyarlılığın erdem olması gereken bir dönem. Bugün burada, bu dünya üzerinde bizimle birlikte yaşayan tüm canlılar için ve evet en çok da haklarının bilincinde olması mümkün olmayan, ağzı ve dili olmayan hayvanlar için toplandık. Bugün TBMM nde görüşülecek o yasa vicdanımızın bir yansıması, insanlık onurumuzun bir göstergesidir. Hayvanlar, haklarının bilincine varıp bu hakları savunacak bilinç düzeyinde değiller. Bu nedenle, onların sesi olmak, onların haklarını savunmak, biz bilinçli insanların, vicdan sahibi bireylerin sorumluluğundadır. Hayvanlar, hissetme yetisine sahip canlılardır. Acıyı, korkuyu, sevgiyi ve mutluluğu tıpkı bizler gibi hissederler. Onların yaşama haklarını korumak, onları kötü muameleye, işkenceye, ve acıya maruz kalmaktan korumak bizim ahlaki sorumluluğumuzdur. Bugün görüşülecek olan yasa tasarısı, hayvan haklarını daha da iyileştirmek yerine onları geri plana atan, onları birer mal veya eşya olarak gören bir anlayışa dayanmaktadır. Bir toplumun medeniyet seviyesi, en savunmasız üyelerine, yani çocuklara, yaşlılara ve hayvanlara nasıl davrandığıyla ölçülür. Bizler, medeniyetimizi, vicdanımızı ve insanlığımızı yüceltmek istiyorsak, hayvan haklarını korumalı ve onların refahını sağlamalıyız. Bilinçli bireyler olarak başkaldırmak, sesimizi yükseltmek zorundayız. Hayvan hakları için mücadele etmek, onların sesi olmak zorundayız. Bu yasa tasarısını reddetmeli ve hayvan haklarını gerçek anlamda koruyacak, onların refahını sağlayacak düzenlemeler için hep birlikte çalışmalıyız. Yeryüzündeki yaşam nöbetimiz hiç bitmeyecek. Bizler ölümün karşısında yaşamı savunmaya devam edeceğiz. Bu mücadele yasa geçse bile sürecek. Biz daha yeni başladık.”

Semra Dinçer: Bu katliam yasasına karşı mücadele edeceğiz

CHP PM Üyesi, Ankara Milletvekili Semra Dinçer, “Eğer güvenli sokaklar istiyorsanız, bu canları katletmek yerine, sokakları katillerden, tecavüzcülerden, göçmenlerden koruyun. O canların bir çıkarı yok ama sizin sokağa saldığınız ve bizim canımıza, hayatımıza kastedenlerin peşine düşün. Bu masum canların peşine düşmeyin. Onları katletmeyin. Bu katliam yasasına karşı mücadele edeceğiz”  şeklinde konuştu. 

Aliye Timisi Ersever: O paylardan yüzde 1`ini verseniz kurtarmış oluruz

CHP MYK Üyesi, Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever de “Aslında çözüm çok basit. TRT`ye pay veriyoruz, kumara pay veriyoruz, milli piyangoya pay veriyoruz. O paylardan yüzde 1`ini verseniz Türkiye`deki bütün hayvanları kurtarmış oluruz” dedi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA