10 Mayıs 2025 Cumartesi

14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"  
 
     
   

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`ndan TÜİK hakkında "soruşturmaya yer yok" kararı


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP`nin TÜİK Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında yaptığı suç duyurusu için "soruşturma yapılmasına yer olmadığına" karar verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, "Adaletin özü, toplumda güvenin sağlanmasıdır ve yargı süreçlerinin şeffaf olması bu güvenin ana kaynaklarından biridir. Ortada TÜİK`in şeffaf ve objektif olmadığına ilişkin yargı kararları var. Memur Suçları Bürosu için daha somut hangi kanıt olsun? Türkiye`de enflasyon oranlarının TÜİK tarafından belirlenmesi ve bu oranların emekliler ile memurların maaş zamlarını doğrudan etkilemesi Savcılık için somut bir gerekçe değilmiş. Bu karar siyasal yargının en açık kanıtıdır" tepkisini gösterdi.

 

Tarih : 26 Temmuz 2024 Cuma 12:43   Okunma : 265

(ANKARA) - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP`nin TÜİK Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında yaptığı suç duyurusu için "soruşturma yapılmasına yer olmadığına" karar verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, "Adaletin özü, toplumda güvenin sağlanmasıdır ve yargı süreçlerinin şeffaf olması bu güvenin ana kaynaklarından biridir. Ortada TÜİK`in şeffaf ve objektif olmadığına ilişkin yargı kararları var. Memur Suçları Bürosu için daha somut hangi kanıt olsun? Türkiye`de enflasyon oranlarının TÜİK tarafından belirlenmesi ve bu oranların emekliler ile memurların maaş zamlarını doğrudan etkilemesi Savcılık için somut bir gerekçe değilmiş. Bu karar siyasal yargının en açık kanıtıdır" tepkisini gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya ve TÜİK Başkan Yardımcıları hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`na 19 Temmuz 2024`te suç duyurusunda bulunmuştu. 

Suç duyurusuna ilişkin Savcılığın kararında, şu ifadelere yer verildi:

"Şikayetçinin dilekçesindeki isnat ve iddiaların soyut ve genel nitelikte olduğu, somut bir bilgi ve belgeye dayanmadığı, iddiaların bu yönüyle ön inceleme ya da soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikte olmadığı anlaşılmakla; şikayet konusu hakkında soruşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Taşcıer, Savcılığın kararına yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi. Taşcıer, "Yaptığı enflasyon hesabıyla insanca yaşama hakkını hedef alan TÜİK`i yargı zırhıyla koruyorlar. 12 bin 500 lira ile ay sonunu getirmeye çalışan milyonlarca insanı temel haklara sahip ‘yurttaş` olarak değil, yok edilmesi gereken bir ‘düşman` gibi gören anlayış söz konusu. Bir iktidar düşünün ki, kendi emeklisine savaş ilan etmiş olsun. Bugün karşımızdaki tablo bu. TÜİK eliyle emeğiyle geçinenlere karşı bir düşman ceza hukuku işletiliyor" ifadelerini kullandı. 

"Yargının siyasallaştığının en açık kanıtı"

Taşcıer, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu`nun, TÜİK hakkındaki iddialara ilişkin somut kanıt bulamamış olmasını skandal olarak nitelendirdi. Taşcıer, şunları kaydetti:

"Adaletin özü, toplumda güvenin sağlanmasıdır ve yargı süreçlerinin şeffaf olması bu güvenin ana kaynaklarından biridir. Ortada TÜİK`in şeffaf ve objektif olmadığına ilişkin yargı kararları var. Memur Suçları Bürosu için daha somut hangi kanıt olsun? Türkiye`de enflasyon oranlarının TÜİK tarafından belirlenmesi ve bu oranların emekliler ile memurların maaş zamlarını doğrudan etkilemesi Savcılık için somut bir gerekçe değilmiş. Bu karar siyasal yargının en açık kanıtıdır.

TÜİK`in yaptığı analizlerde şeffaflık yok. Veriler kamuoyuna açık ve anlaşılır bir şekilde sunulmuyor. Kamu güveni zedeleniyor. 20 milyondan fazla kişinin hakkını ve hukukunu korumak için ‘adalet mülkün temelidir` diyerek, suç duyurusunda bulunduk. Yurttaşlarımızın emeği çalınıyor. Savcılığın böylesi önemli bir konuda, ‘Tek rakibim THY` dercesine aynı gün içinde karar vermesi objektif ve bağımsız bir yargı sürecinin işlemediğinin açık kanıtıdır. Konu hak savunuculuğu olduğunda taş devrindeymişçesine davranan yargı mekanizmasının, iş TÜİK`e gelince ışık hızıyla karar vermesi gözlerimizi yaşartıyor. Daha kapsamlı ve ti tiz bir inceleme gerektiren böyle bir konuda üstün körü bir açıklama yaparak, adaletin temeline dinamit koyanları da tarih ne unutur ne de affeder."

 

Görüntü: Arşiv

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA