11 Ağustos 2026 Salı

17:16   BAHÇELI ILE ÖZEL ARASıNDA YENİ PARTI DIYALOĞU: “BIR GECEDE 91 MILLETVEKILINE NASıL ULAŞTıNıZ”   17:15   “ÇERÇEVE YASA” TEKLIFI TBMM GENEL KURULU’NDA... ÖZGÜR ÖZEL, “‘HAYıR’ DEME HAKKıNA EN ÇOK SAHIP OLAN YENİ PARTI’NIN, KENDI HAKKıNı MILLETIN BARıŞ HAKKıNıN ÖNÜNE KOYMAYACAĞıNı” SÖYLEDI   16:14   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÖZDAĞ’DAN "ÇERÇEVE YASA"YA TEPKI: "BU, YENI BIR SEVR TASARıMıDıR"   16:13   “ÇERÇEVE YASA” TEKLIFI TBMM GENEL KURULU’NDA… TUNCER BAKıRHAN: "BU KÖK YASA KÜRTLERI HUKUKA DAHIL ETMENIN ILK ADıMıDıR"   15:11   “ÇERÇEVE YASA” TEKLIFI TBMM GENEL KURULU’NDA… FETI YıLDıZ: "TEKLIF, AF DÜZENLEMESI NITELIĞINDE DEĞIL"   15:09   YENİ PARTI MANISA MILLETVEKILI BAKıRLıOĞLU: BELGE YOK, DELIL YOK, İLKSEN ÖZALPER OLMAMıŞ IŞLEMLER YÜZÜNDEN TUTUKLANDı   13:33   İYİ PARTI’DEN TRT-3’TEN CANLı YAYıN TALEBI:    13:30   İYİ PARTI’NIN "ÇERÇEVE YASA" TEKLIFININ TBMM GENEL KURUL’DA GÖRÜŞÜLMESINE BAŞLANMAMASı IÇIN VERDIĞI GRUP ÖNERISI REDDEDILDI   13:29   “ÇERÇEVE YASA” TEKLIFI TBMM GENEL KURULU’NDA… DEM PARTILI KOÇYIĞIT: “BARıŞ YALNıZ YASAYLA GELMEZ, DEMOKRATIK ADıMLARLA KALıCı HALE GELIR”   10:55   BENZINE ZAM GELIYOR! POMPAYA YANSıYACAK TUTAR BELLI OLDU    10:05   MERSIN’DE TARıMDA DEVRIM GIBI ADıM: YıLLARDıR SÜREN O BÜYÜK KRIZ ÇÖZÜLDÜ!   09:50   DERVIŞOĞLU’NDAN MECLIS’E ’YEMIN’ ÇAĞRıSı: ’BU BIR TESLIMIYET BELGESIDIR, AFFEDILMEZ!’   09:18   AYM SON NOKTAYı KOYDU: EVLENEN KADıNıN NÜFUS KAYDı KOCASıNıN HANESINE MI TAŞıNACAK?   07:12   TBMM’DEN OY BIRLIĞIYLE GEÇTI: ŞEHIT AILELERI VE GAZILER İÇIN TÜM DENGELERI DEĞIŞTIREN TARIHI KARAR!   02:03   KULA’DAKI YANGıN KONTROL ALTıNA ALıNDı   13:49   GELECEĞIN SÜRÜCÜLERI MERSIN’DE YETIŞIYOR: TRAFIK PARK’TA RENKLI GÖRÜNTÜLER   13:15   2026 ÜNIVERSITE ÖĞRENCI AFFı RESMI GAZETE’DE YAYıNLANDı! BAŞVURULAR BAŞLADı   11:38   ÇUKUROVA’DA HASAT BAŞLADı, TMO SESSIZ! ÇIFTÇI TÜCCARıN İNSAFıNA Mı TERK EDILDI?   11:01   AKDENIZ KıYıLARıNDAN KORKUTAN GÖRÜNTÜ! AVRUPA’NıN ÇÖPÜ TÜRKIYE’YI ZEHIRLIYOR MU?   10:47   TARSUS KıRSALıNDA RENKLI GÖRÜNTÜLER! ÇOCUKLAR EĞLENDI, BÜYÜKLER ÇOCUKLUĞUNA DÖNDÜ  
 
     
   

Özgür Özel`den, TÜİK hakkında yaptıkları suç duyurusuna "takipsizlik" verilmesine tepki: “Takipsizlik kararı vereni vicdansızlıkla suçlamak zorundayım”


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TÜİK hakkında yaptıkları suç duyurusuna takipsizlik kararının verilmesine ilişkin, "Jet hızıyla reddetmişler suç duyurumuzu. O savcıya şunu sormak istiyorum, maaşını TÜİK`in yaptığı hesaplar üzerinden maaş alsın görelim ona yetiyor mu? Takipsizlik kararı vereni vicdansızlıkla suçlamak zorundayım" dedi. Özel, "Ocak ayında 10 bin lira ile 25 kilo dana kıyma alınıyordu bugün 12 bin 500 lira ile 20 kilo dana kıyma alınıyor. Yani 5 kilo dana kıyma emeklinin mutfağından, kursağından çalınmış durumda. Hal böyle olunca geçim olur mu? Geçim olmaz. Geçim olmazsa da seçim olur. Ben erken seçim talebinin her geçen gün sokakta arttığını görüyorum" ifadelerini kullandı. 

 

Tarih : 26 Temmuz 2024 Cuma 15:18   Okunma : 567

HABER: NİSANUR YILDIRIM

(BURSA) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TÜİK hakkında yaptıkları suç duyurusuna takipsizlik kararının verilmesine ilişkin, "Jet hızıyla reddetmişler suç duyurumuzu. O savcıya şunu sormak istiyorum, maaşını TÜİK`in yaptığı hesaplar üzerinden maaş alsın görelim ona yetiyor mu? Takipsizlik kararı vereni vicdansızlıkla suçlamak zorundayım" dedi. Özel, "Ocak ayında 10 bin lira ile 25 kilo dana kıyma alınıyordu bugün 12 bin 500 lira ile 20 kilo dana kıyma alınıyor. Yani 5 kilo dana kıyma emeklinin mutfağından, kursağından çalınmış durumda. Hal böyle olunca geçim olur mu? Geçim olmaz. Geçim olmazsa da seçim olur. Ben erken seçim talebinin her geçen gün sokakta arttığını görüyorum" ifadelerini kullandı. 

CHP Genel Başkanı Özel, Bursa ziyaretinin ikinci gününde CHP Bursa İl Başkanlığı`nı ziyaret ettikten sonra Bursa Ulu Cami`de cuma namazını kıldı. Özel, cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bursa Ulu Cami`de cuma namazı sonrası Filistin`de yaşanan katliama tepki gösterilmesine değinen Özel, "Amerika Parlamentosu`nda büyük bir utanç yaşandı. Bir savaş suçlusu Netanyahu dakikalarca alkışlandı. O vicdansızlara sormak lazım neyi alkışlıyorsunuz? Ambulanları, hastaneleri, sığınmacı kamplarını vuruyorlar. Bunu yapan Netanyahu alkışlanıyor. Bunu orada protesto edenleri ve kahramanca duruşunu gösterenleri tebrik ediyorum. Ama o alkışlayanlar Netanyahu kadar büyük bir insanlık suçu işlemişlerdir bunu kimse unutmasın. Biz Deniz Gezmiş`ten Ecevit`ten bu yana Filistin`in arkasındayız ve arkasında olmaya da devam edeceğiz. Burada protesto eden kardeşlerimize de destek veriyoruz" dedi.

"Bursa`da kirası 4 bin 800 TL olan ev varsa TÜİK gelsin tutsun o evi"

CHP`nin TÜİK hakkında yaptığı suç duyurusuna takipsizlik kararının verilmesine ilişkin Özel, bu soruyu şöyle yanıtladı:

“Sinan Ateş davasının iddianamesini hazırlayıp, katillerini hakim karşısına çıkarmak 1,5 yıl sürerken TÜİK`in verilerle oynaması, ev kirasını 4 bin 800 TL ilan etmesi, enflasyonu yüzde 70 bulmasına karşı suç duyurusunda bulunduk. Bursa`da kirası 4 bin 800 TL olan ev varsa TÜİK gelsin tutsun o evi. TÜİK sadece yalan atmıyor; vatandaşın cebine elini atıyor. Onun açıkladığı fiyata göre emekliye zam veriliyor, onun açıkladığı enflasyon oranına göre asgari ücrete zam yapılıyor. Jet hızıyla reddetmişler suç duyurumuzu. O savcıya şunu sormak istiyorum, maaşını TÜİK`in yaptığı hesaplar üzerinden maaş alsın görelim ona yetiyor mu? Takipsizlik kararı vereni vicdansızlıkla suçlamak zorundayım."

"Belediyelerden kesilen para ‘açım` diyen teyzenin kursağından kesilecek"

Belediyelerin SGK borçlarına ilişkin tartışmalar konusunda da Özel şunları kaydetti:

“Eğer kamu görevlileri kamu görevlerini yaparken bunu aksattılarsa bundan sorumlular. Ama şöyle bir durum var; AKP, MHP ve CHP olsun SGK`ya ödemeyen kişi bunu zimmetine mi geçirmiş yoksa o şehre mi harcamış buna bakmak lazım. SGK`ya parayı ödemedi diye belediyelerin üstüne gidiyorlar ama o para oradan kesildiğinde ‘açım` diyen teyzenin kursağından kesilecek. Tayyip Bey bu bütçeyi kesmeye çalışıyor, burası yanlış.”

"Ben erken seçim talebinin her geçen gün sokakta arttığını görüyorum"

"Asgari ücret zamlanmıyor, yılda 4 kez yapacağız diyorlardı Asgari ücretliyi açlığa, sefalete terk ettiler. Emekli maaşına yaptıkları zam Ocak ayındaki 10 bin liranın bile gerisinde. Ocak ayında 10 bin lira ile 25 kilo dana kıyma alınıyordu bugün 12.500 lira ile 20 kilo dana kıyma alınıyor. Yani 5 kilo dana kıyma emeklinin mutfağından, kursağından çalınmış durumda. Hal böyle olunca geçim olur mu? Geçim olmaz. Geçim olmazsa da seçim olur. Ben erken seçim talebinin her geçen gün sokakta arttığını görüyorum.” 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA