28 Aralık 2025 Pazar

14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı  
 
     
   

Laiklik Meclisi, `Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" için Danıştay`a dava açtı: "Bu müfredat, laik Anayasa`yı yıkmaya teşebbüs suçudur"


Laiklik Meclisi, Milli Eğitim Bakanlığı`nın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni iptali istemiyle Danıştay`a dava açtı. Danıştay önünde açıklama yapan Laiklik Meclisi üyesi Doğan Erkan, "3 bin küsur sayfa programda felsefeye 67 sayfa, din konulu derslere 572 sayfa ayrılıyor. Seçilen sözcüklerin tümü dini kavram ve sözcüklerden oluşuyor. Bu müfredat, laik Anayasa`yı yıkmaya teşebbüs suçudur" dedi.

 

Tarih : 26 Temmuz 2024 Cuma 16:14   Okunma : 346

(ANKARA) - Laiklik Meclisi, Milli Eğitim Bakanlığı`nın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni iptali istemiyle Danıştay`a dava açtı. Danıştay önünde açıklama yapan Laiklik Meclisi üyesi Doğan Erkan, "3 bin küsur sayfa programda felsefeye 67 sayfa, din konulu derslere 572 sayfa ayrılıyor. Seçilen sözcüklerin tümü dini kavram ve sözcüklerden oluşuyor. Bu müfredat, laik Anayasa`yı yıkmaya teşebbüs suçudur" dedi.

Laiklik Meclisi, Milli Eğitim Bakanlığı`nın “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” olarak adlandırdığı yeni müfredatını Danıştay`a taşıdı. Dava açan Laiklik Meclisi üyeleri, başvuru öncesinde Danıştay önünde açıklama yaptı. Laiklik Meclisi üyesi Doğan Erkan, şunları söyledi:

"Biz Laiklik Meclisi olarak bu maarif modele neden dava açıyoruz? Çünkü bu model, isminden de anlaşılacağı gibi `milli eğitim` kavramından geriye gidişi temsil ediyor. Osmanlı zamanından kalma kavramları özellikle tercih ederek, `artık milli eğitim değil, maarif düzeni dizayn ediyoruz` diyor. Program, tek meshepçi görüşlerle hazırlanmış durumda. Örneğin, 3 bin küsur sayfa programda felsefeye 67 sayfa, din konulu derslere 572 sayfa ayrılıyor. Seçilen sözcüklerin tümü dini kavram ve sözcüklerden oluşuyor. Bunlar, laiklik ilkesinin çok açıkça ihlalidir. Anayasa laiklik ilkesine göre, idari işleri, devlet işlerini dine inançlara dayandırmak yasaklanmıştır. Bu kabul edilemez. Bu müfredat, laik Anayasa`yı yıkmaya teşebbüs suçudur.

"Bütün yurttaşlar, bu müfredatla mücadele etmek üzere ayağa kalkmalıdır"

Laiklik Meclisi Sözcüsü Umut Kuruç ise şunları söyledi:

"Bu yeni müfredata karşıyız. Bunun geri çekilmesi, iptal edilmesi için laik, bilimsel, kamusal, parasız eğitimin sağlanabilmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz. Yeni müfredat diye ortaya attıkları şey, kendinden menkul bir program değil. Bunun arka planı var. 4+4+4`ler ile, birçok müfredat değişiklikleriyle, en son ÇEDES Projesi adı altında gerici uygulamalar, imamların okullara sokulması, çocukların algılarının tamamen ortadan kaldırılmasına dönük olarak yürütülen bir takım uygulamalar ve hamlelerle en son bu yeni müfredat ile karşı karşıya kaldık. Bunun yanı sıra `Öğretmenlik Meslek Kanunu` öğretmenlerin bütün haklarını gasp ederken, öğretmenliği ortadan kaldırmaya dönük bir hamleyken bu kanun aynı zamanda `Milli Eğitim Akademisi` adı altında tam da bugün itiraz ettiğimiz müfredatla uyumlu olacak şekilde kendi kadrolarının dini, gerici bütün ideolojik formasyonları, yeni kuşaklara yedirecek kendi kadrolarını yetiştirmek üzere ortaya attıkları bir uygulamadır. Bütün veliler, bütün öğretmenler, bütün yurttaşlar bu müfredatla mücadele etmek üzere ayağa kalkmalıdır."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA