25 Mayıs 2026 Pazartesi

11:11   MHP’LI FETI YıLDıZ’DAN SIYASI PARTI SEÇIMLERI İÇIN KRITIK HUKUK ÇıKıŞı: ’MAHKEMELER O NOKTAYA MÜDAHALE EDEMEZ!’   10:55   AYM’DEN KRITIK KARARNAME KARARı: İSTANBUL ÜNIVERSITESI’NDEKI O KADRO İPTAL EDILDI!   10:40   CHP’DE 28 MAYıS HAREKETLILIĞI: KEMAL KıLıÇDAROĞLU GENEL MERKEZ’DE VATANDAŞLA BULUŞUYOR!   09:35   MAHMUTPAŞA’DA BAYRAM SESSIZLIĞI: ’ESKIDEN GÖZLERDE IŞıK VARDı, ŞIMDI HERKES KENDI DÜNYASıNDA BIR MÜCADELEDE’   01:01   İSTANBUL BILGI ÜNIVERSITESI HAKKıNDAKI KARARDA YENI GELIŞME! RESMI GAZETE’DE YAYıMLANDı: O KARAR İPTAL EDILDI   22:53   AVRUPA’DAN ANKARA’DAKI O OLAYLARA ÇOK SERT TEPKI! ’ÖZGÜR ÖZEL’IN YANıNDAYıZ’   21:49   ANKARA’DA TARIHI YÜRÜYÜŞ! ÖZGÜR ÖZEL FOTOĞRAFLARı PAYLAŞıP MESAJı VERDI: "BUGÜN BIR MILATTıR, SONRASı OLACAK..."   21:46   CHP’DE KURULTAY İPTALI SONRASı SıCAK GELIŞME! İL BAŞKANLıĞı RESMEN DUYURDU:    18:30   CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE GAZLı MÜDAHALE! HALKEVLERI’NDEN SERT TEPKI: "SARAY’ıN OPERASYONUNA DIRENECEĞIZ"   17:45   4 EMEK VE MESLEK ÖRGÜTÜNDEN ORTAK DEKLARASYON: ’BU MÜDAHALE HALK İRADESINEDIR!’   17:43   ANKARA’DA SıCAK SAATLER: CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDEKI ABLUKAYA ANKARA TABIP ODASı’NDAN SERT TEPKI!   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN O İTTIFAKA SERT İSYAN:    17:40   CHP GENEL MERKEZINDE HAREKETLI DAKIKALAR: ÖZGÜR ÖZEL KENDISINE GELEN O TEBLIGATı YıRTTı ATTı!   17:38   ANKARA’DA SıCAK SAATLER: DÜNYA DEVLERI AP, THE GUARDIAN VE EL CEZIRE CHP’DEKI MÜDAHALEYI BÖYLE GÖRDÜ!   10:50   CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE BÜYÜK KRIZ: "KENAN EVREN’DEN SONRA BIR İLK!" KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT SÖZLER   10:40   CHP’DE İKINCI DALGA KRIZ! KıLıÇDAROĞLU’NUN AVUKATıNDAN EMNIYETE FLAŞ DILEKÇE: ’GENEL MERKEZI BIZE TESLIM EDIN’   09:40   CHP’DE KURULTAY DEPREMI BÜYÜYOR: GENEL MERKEZ ÖNÜNDE ARBEDE! MURAT EMIR’DEN SERT TEPKI   09:30   ANKARA’DA SIYASETI SAYAN GECE! CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ’TAHLIYE’ ARBEDESI: ’MAFYA KıLıKLı İNSANLAR PARTI BASıYOR’   09:25   CHP GENEL MERKEZI’NDE ’KAYYUM’ VE TAHLIYE ABLUKASı! MILLETVEKILI DUVARLARDAN ATLAYARAK İÇERI GIRDI: ’TEK BIR SEBEBI VAR...’   05:40   ADANA’DA KORKUTAN DEPREM! AFAD SON DAKIKA OLARAK DUYURDU: ÇEVRE İLLER DE SALLANDı  
 
     
   

Tgf Genel Başkanı Karaca’dan Başkan Seçer’e Ziyaret


Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret ederek, ’hayırlı olsun’ dileklerini iletti.

 

Tarih : 16 Mayıs 2019 Perşembe 12:48   Okunma : 1798

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz KaracaMersinBüyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'i ziyaret ederek, 'hayırlı olsun' dileklerini iletti.

TGF Genel Başkanı Karaca'nın, Seçer'i ziyaretine TGF Başkan Yardımcısı ve 
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş ile cemiyet yönetimi katıldı.

Ziyarette, ulusal ve yerel basının sorunları üzerine bir dizi sohbet gerçekleştirilirken, gazetecilik mesleğinin çalışma koşullarının iyileştirilmesinin de bir zorunluluk olduğu üzerinde duruldu.

"Gazetecilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerekiyor"

Gazetecilik mesleğinin son derece meşakkatli ve zorlu bir alan olduğunu, bu yüzden de gazetecilerin çalışma şartlarının düzenlenmesi gerektiğini belirten Başkan Seçer, "Gazetecilik insanı fiziki olarak da duygusal anlamda da yıpratır. Gazetecilik eğer gerçek anlamda yapılıyorsa çok önemli bir meslek. Şartlarınızın düzenlenmesi ya da çalışma koşullarınızın iyileştirilmesi gerekiyor. Demokrasilerde medya dördüncü güç olarak anılır. Bu bilinçte bir parlamento varsa sizin derdinize daha çabuk çare olur ama bu bilinçte olmayan bir parlamentoda da basına ilişkin yasal düzenlemeler gittikçe gecikir" dedi.

Hukukun olmadığı yerde gazetecilik mesleğinin ıstırap çeken bir alan haline dönüşeceğini ifade eden Seçer, "Siz hukukun olduğu, demokrasilerin üst seviyelerde olduğu toplumlarda, ülkelerde mesleğinizi rahatça icra edersiniz. Doğru habere zamanında ulaşmak bizim anayasal hakkımız" diye konuştu.

Mersin basınına her türlü desteği vereceğini de dile getiren Seçer, "Gazeteci olmazsa biz yaptığımız hizmetleri halkla buluşturamayız. Aynı şekilde benim yaptığım işleri de halkın takip etmesi zorlaşır. Biz birbirimize aşk derecesinde bağlı olmak, birbirimizi sevmek zorundayız. Benim başarılı olmam için gazetecilerle diyaloğumun iyi olması lazım. Tabi onların da yerel yönetimlerle iyi ilişkiler sürdürmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nin daha iyi koşullarda görevini yerine getirebilmesi için de yer ihtiyacı konusundaki desteğini bir kez daha yineleyen Seçer, "İyi koşullarda bir cemiyet ikametgahlarının olması, fiziki olarak da son derece sıhhi bir ortamda görevlerini yapabilecekleri bir alan çalışması, bir bina çalışması yapıyorlar. Biz de her türlü katkıyı yapacağız. Onun sözünü de verdik" dedi.

"Türkiye'de şu anda Anadolu basını bitme noktasında"

Türkiye genelinde yaptıkları ziyaretlerde hem meslektaşları ile bir araya geldiklerini hem de gazeteciliğin sorunları üzerine konuştuklarını belirten Genel Başkan Karaca ise Seçer'e TGF hakkında bilgiler verdi. İnternet gazeteciliğinin Anadolu basını üzerinde büyük tehlike oluşturduğunu da ifade eden Karaca, "Türkiye'de şu anda Anadolu basını bitme noktasında. Maalesef seçimlerden önce de tüm grupları, parti liderlerini ziyaret ettik, dosyalarımızı verdik ama bir çözüm olmadı. Şu anda gerek televizyonlar gerek radyolar çözümünü bir türlü yapamadığımız internet gazeteciliği, mesleğimiz için son derece tehlike. Bu işi iyi yapan arkadaşlarımız var. Onlara bir şey demiyoruz ama çok kötü yapan, kötü niyetli kişiler de var. Bu nedenle mutlaka bir yasa çıkmalı. Sözü aldık ama bu seçim kargaşasının hala devam etmesi maalesef sorunlarımızın çözümü noktasında gecikecek" dedi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA