17 Temmuz 2025 Perşembe

16:56   İMRALı HEYETI, ÖZGÜR ÖZEL ILE GÖRÜŞTÜ...   15:39   YENI ÖMERLI MAHALLESI’NDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı TAMAMLANDı   15:34   MERSIN BAROSU BAŞKANı ÖZDEMIR, İMAMOĞLU DURUŞMASıNA KATıLDı   11:36   BÜYÜKŞEHIR’IN SULAMA BORUSU DESTEĞIYLE ÜRETICI SUSUZ KALMıYOR   11:08   CUMHURBAŞKANLıĞı’NDA KAMU IŞÇILERININ BEKLEDIĞI ZAM GÖRÜŞMESI... TÜRK-İŞ, RESMI OLMAYAN YÜZDE 22’LIK TEKLIFI KABUL ETMEDI   10:28   EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN: "TÜRK-İŞ YÖNETIMI, IŞÇININ GREV TALEBINE KULAK VERMEK YERINE, TARIHI ERTELEYEREK HÜKÜMETIN GÖNLÜNÜ HOŞ TUTUYOR"   09:15   AKDENIZ’DE HER GÜN TONLARCA MOLOZ TOPLANıYOR   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN TAVUSKUŞLU KAVŞAK’TAKI DÜZENLEMESI TRAFIĞI RAHATLATTı    19:01   VAHAP SEÇER TBB BAŞKAN VEKILI SEÇILDI   15:55   45 GÜN IÇINDE BAŞVURMAYAN TAPU SAHIPLERI HAKKıNı KAYBEDECEK   15:52   TOROSLAR’DA YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı HıZ KESMEDEN DEVAM EDIYOR   15:47   MÜSİAD TERÖRSÜZ TÜRKIYE IÇIN KOLLARı SıVADı   15:17   MURAT EMIR’DEN BAKAN TEKIN’E LGS TEPKISI   15:15   EKREM İMAMOĞLU’NUN "AKıN GÜRLEK DAVASı"NDA KARAR...   15:14   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN MUHARREM AYı’NDA AŞURE IKRAMı   11:55   MESKİ, BERDAN VE PAMUKLUK BARAJ GÖLLERI HAVZA KORUMA PLANı’Nı TAMAMLADı   11:45   MAĞDUR AILELER: "BU MÜCADELE BAŞKA ÇOCUKLAR ÖLMESIN, BAŞKA ANNELER MEZAR TAŞLARıNA SARıLMASıN DIYEDIR"   11:25   İÇIŞLERI BAKANLıĞı: “ŞILE BELEDIYE BAŞKANı ÖZGÜR KABADAYı GÖREVINDEN UZAKLAŞTıRıLDı"   10:10   EĞLENEREK ÖĞRENMENIN YERI; MERCAN BILIM MERKEZI   10:05   CHP’LI GÜRER: "VATANDAŞıN SOFRASıNDAN BU YıLıN BAŞıNDAN BERI 295 EKMEK EKSILDI"  
 
     
   

Özgür Karabat: "Hükümet topladığı vergileri harcarken özellikle emeklilere zalim bir tutum takınıyor"


 CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, "Hükümet topladığı vergileri harcarken bazı kesimlere, özellikle emeklilere karşı çok cimri ve zalim bir tutum takınıyor. Eleştiriler artınca da “bütçe sınırlı” cevabını veriyorlar. Yalanda da sınır tanımıyorlar" dedi.

 

Tarih : 28 Temmuz 2024 Pazar 12:03   Okunma : 413

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, "Hükümet topladığı vergileri harcarken bazı kesimlere, özellikle emeklilere karşı çok cimri ve zalim bir tutum takınıyor. Eleştiriler artınca da “bütçe sınırlı” cevabını veriyorlar. Yalanda da sınır tanımıyorlar" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Özgür Karabat, emekli zammına ilişkin sosyal medya platformu X üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Emeklilere bütçeden daha fazla pay ayırmanın mümkün olduğunu kaydeden Karabat, "Türkiye`nin yeterli kaynağı var, esas sorun bu kaynağın adil dağıtılmamasıdır. Merkezi Yönetim Bütçesi`ne yeni bir anlayış getirme zamanı! Gözetilecek kesimler ve sektörler, kalkınma ve refahı sağlayacak şekilde seçilmeli" dedi.

"AKP`nin genel seçimleri kazanmak için her türlü plansız programsız işi yapabileceğinin kanıtı"

Karabat`ın değerlendirmeleri şöyle:

“Hükümet topladığı vergileri harcarken bazı kesimlere, özellikle emeklilere karşı çok cimri ve zalim bir tutum takınıyor. Eleştiriler artınca da “bütçe sınırlı” cevabını veriyorlar. Yalanda da sınır tanımıyorlar… AKP Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, ‘Prim kayıpları da dahil EYT`nin 5 yıllık maliyeti 300 milyar dolar oldu` dedi. Elitaş açıkça söylemiyor ama EYT`nin büyük bir hata olduğunu ve aylıklarda iyileştirme yapılmayacağını belirtti. Elitaş aslında ne söyledi: ‘2023 seçimleri öncesi EYT`de mecburen yaptığımız gibi, emekli aylıklarını gerçek anlamda iyileştirmeyi de ancak bir sonraki seçimlerden önce yapacağız`. AKP`nin genel seçimleri kazanmak için her türlü plansız programsız işi yapabileceğinin kanıtıdır. Peki, EYT`nin gerçek maliyeti 300 milyar dolar mı? Ayrıntılı 2 grafiğe bakıldığında, bu maliyetin çok daha az olduğu ortaya çıkıyor. Ayrıca şu grafiğe dikkatle bakmamız lazım. 2020 yılından itibaren bütçeden sosyal güvenlik için ayrılan pay hep gerilemiş. EYT bu eğilimi çok fazla etkilememiş.

"AKP rantçılara bonkör ama çalışana, emekliye, öğrenciye, yardıma muhtaç durumda olanlara, şehit ve gazilere, çiftçilere, esnafa cimri"

Hükümet toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren her alanda her yıl bütçeden daha az pay ayırıyor. AKP rantçılara bonkör ama çalışana, emekliye, öğrenciye, yardıma muhtaç durumda olanlara, şehit ve gazilere, çiftçilere, esnafa cimri. Oysa bütçede emekliye daha fazla yer var! 2024 bütçesinde bir çırpıda yaratılabilecek “Yeniden Dağıtılabilir Kaynak” 89,9 milyar dolar. Toplam bütçenin yüzde 25.6`sına denk geliyor.

Türkiye`nin yeterli kaynağı var, esas sorun bu kaynağın adil dağıtılmamasıdır. Merkezi Yönetim Bütçesi`ne yeni bir anlayış getirme zamanı! Gözetilecek kesimler ve sektörler, kalkınma ve refahı sağlayacak şekilde seçilmeli. Cumhuriyet Halk Partisi hem kalkınmayı sağlayacak alanlara hem de toplumun geniş kesimlerine refah getirecek konulara gereken miktarda ödenek ayıracak. Cumhuriyet Halk Partisi bütçeyi etkin ve verimli kullanacak."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA