1 Temmuz 2025 Salı

17:40   UYSAL: BU TOPRAKLAR SADECE ARSA DEĞIL, ALıN TERIDIR   16:33   TARSUS BELEDIYESI TEMMUZ AYı OLAĞAN MECLIS TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTI   14:20   OSMANGAZI KÖPRÜSÜ İLE 1,5 SAATLIK KÖRFEZ GEÇIŞI 6 DAKIKAYA DÜŞTÜ   12:45   MERSIN’IN DENIZI ALARM VERIYOR! CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN BAKANLıĞA KIRLILIK TEPKISI VE SORU ÖNERGESI   12:20    TOROSLAR’DA ÇÖP KONTEYNERLERI YERINDE YıKANARAK DEZENFEKTE EDILIYOR   10:10   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDE ÖNCELIK INSAN SAĞLıĞı   09:59   EDIZ ÜN: "MıSıR ITHALATı DURDURULMAZSA ÜRETICI EZILIR, TÜRKIYE KAYBEDER"   09:50   JETLID’DEN ÜST DÜZEY ATAMA   09:40   BÜYÜKŞEHIR, GEÇMIŞI GÜNÜMÜZE TAŞıYAN KÜLTÜR ROTASıNı TOROSLAR’DA SÜRDÜRDÜ   09:30   ADANA PTT’DE UCUBE UYGULAMA: “TAŞERONUN TAŞERONU!”   09:20   MERCAN BILIM MERKEZI ÖĞRETMENLERI AĞıRLADı   20:29   VAHAP SEÇER: VATANDAŞıN DERDI GEÇIM, PARTI IÇI TARTıŞMALAR DEĞIL   11:25   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... CHP’NIN AVUKATı ÇAĞLAYAN: "MAHKEMELERIN, SIYASI PARTILERE ILIŞKIN IŞLEM VE SONUÇLARA DAIR IŞLEM YAPMA GÖREVI YOK"   10:25   KENT ORKESTRASı’NDAN UNUTULMAZ BIR KONSER DAHA   10:19   CHP’NIN 38. OLAĞAN, 21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYLARıNıN IPTALI ISTEMIYLE AÇıLAN DAVA BAŞLADı   09:50   İZMIR’DEKI ORMAN YANGıNLARı... TARıM BAKANı İBRAHIM YUMAKLı, YANGıNA MÜDAHALE ANLARıNı PAYLAŞTı   09:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, YAŞ ALMıŞ YURTTAŞLARıN ELI AYAĞı OLDU   09:09   CHP’NIN DÖRT ESKI GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı’NDAN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: GELIN, SIZ DE KAYYıM SIYASETININ KARŞıSıNDA BIZIM YANıMıZDA DURUN   08:59   “4 YıLLıK MAĞDURIYET MECLIS GÜNDEMINDE”   16:57   BÜYÜKŞEHIR, ERDEMLI KıRSALıNDAKI YOLLARı YENILEMEYI SÜRDÜRÜYOR   
 
     
   

TBMM Genel Kurulu`nda iktidar ve muhalefet arasında `Mavi Vatan` tartışması


AK Parti Kayseri Milletvekili Akar, bugün TBMM Genel Kurulu`nda gündem dışı söz alarak “Mavi Vatan” ile ilgili konuştu.

 

Tarih : 29 Temmuz 2024 Pazartesi 15:41   Okunma : 591

(TBMM) - TBMM Genel Kurulu`nda, AK Parti ve CHP arasında “Mavi Vatan” tartışması yaşandı. AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, "Devletimizin askeriyle siviliyle her türlü fedakarlığı göstererek hak, alaka ve menfaatlerimizi korumasını masal olarak nitelemek gerçekten büyük bir gaflet, büyük bir ayıp ve büyük bir talihsizliktir” dedi. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ise "Biz bu Cumhuriyetin kurucu partisi olarak vatanımızın da Mavi Vatanımızın da, gök vatanımızın da peşindeyiz, arkasındayız” yanıtını verdi. Akar, kendisine tepki gösteren milletvekilleri için "Söyle şunlara sussunlar ya" ifadesini kullandı.

"Mavi Vatan denizlerdeki milli meselemizdir"

"Mavi Vatan Ege`de, Akdeniz`de, karasuları, kıta sahanlığı, münhasır ekonomik bölge, deniz yetki alanları dahil denizlerimizin altındaki ve üstündeki her türlü hak, alaka ve menfaatlerimizi yani denizlerdeki Misak-ı Millimiz, milli meselemizdir. 12 bin kilometre kıyı, 462 bin kilometrekarelik deniz alanıyla Mavi Vatan açık bir gerçektir, masal değildir.

İHA`larımız, SİHA`larımız MİLGEM, TCG Anadolumuz ve diğer Türk savunma sanayi ürünlerimiz gerçekten bir masal değil, hayatımızın gerçekleridir. Bir gemimizin karaya dayanmadan 182 gün denizde kalması bir masal değil bir rekordur. Devletimizin askeriyle siviliyle her türlü fedakarlığı göstererek hak, alaka ve menfaatlerimizi korumasını masal olarak nitelemek gerçekten büyük bir gaflet, büyük bir ayıp ve büyük bir talihsizliktir. Hele hele bunu yıllarca Dışişleri`nde görev yapmış olan bir milletvekilimiz tarafından dile getirilmesi ise gerçekten akılları ziyan ki, ben birçok CHP`li milletvekili arkadaşlarımızın da bizlerle aynı, benzer görüşleri paylaştığına inanıyorum.

Mavi Vatan`ı masal olarak nitelemek ne demektir? Türkiye`nin denizleşmesini engellemektir. Türkiye`yi Antalya Körfezi`ne hapsetmektir. Dünya ile dost ve kardeş ülkelerle deniz ulaşımını kesmek ve tarihi kazanımlarımız ile dayanışma ve işbirliğimizi tahrip etmektir. Türk Silahlı Kuvvetleri`nin deniz ve hava unsurlarının harekat kabiliyetini sınırlamaktır. Devletimizin bekası, çocuklarımızın hakkı, milletimizin geleceği olan doğal gaz ve petrol yatakları başta olmak üzere denizlerin altındaki ve üstündeki zenginliklerden yani hakkımızdan vazgeçmektir.

Küstahça, alçakça ülkemize ve sayın Cumhurbaşkanımıza dil uzatan `Siyonazi`, bebek katili Netanyahu çetesi bilinen en az 40 bin kişinin hayatına mal olan katliam ve soykırımla tüm bölgeyi ve tüm dünyayı ateşe atarken bizler de Türkiye olarak, TSK olarak Ege`de, Doğu Akdeniz`de, Kıbrıs`ta kendi haklarımızı ve Kıbrıslı kardeşlerimizin haklarını korumakta azimli, kararlı ve çok şükür buna muktediriz. Bugüne kadar bugüne kadar hiçbir oldubittiye izin vermedik, vermeyeceğiz.

"Vatandaşlarımız sayın Tan`ın pasaportunun rengini soruyor"

Önceki açıklamaları da dikkate alındığında sayın Tan`ın kime, neye, hangi amaca hizmet ettiğini anlamakta gerçekten güçlük çekiyoruz. Arkadaşlarımız, vatandaşlarımız giderek sayın Tan`ın pasaportunun rengini soruyor. Siz CHP grubundan bunun cevabını ve izahını bekliyoruz."

CHP sıralarından tepkiler yükselmesi üzerine Akar, milletvekillerine "Dinleyin" diyerek bağırdı. Muhalefet milletvekilleri ise sıra kapaklarına vurarak Akar`a tepki gösterdi.

Murat Emir: Cevabı CHP Genel Merkezi`nden alacaksınız

Akar`ın ardından söz isteyen CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ise şöyle konuştu:

"Biz bu Cumhuriyet`in kurucu partisi olarak vatanımızın da Mavi Vatanımızın da, gök vatanımızın da peşindeyiz, arkasındayız. Hiç kimse merak etmesin. Aradığınız cevabı bu saatlerde CHP Genel Merkezi`nde alacaksınız. Sayın paşamız buraya gelmiş, bu konuları açmışsa bu konuları tartışalım, hemen tartışalım.

Sayın paşam, siz Genelkurmay Başkanlığı yaptınız, Savunma Bakanlığı yaptınız. Darbe yaptı Sisi, dünya darbeyi kınadı ama Erdoğan hükümeti bütün meselesini Sisi`nin üzerine kurdu. Mısır ile biz kavga ettik, herkes Mısır ile anlaştı, Erdoğan Mısır ile anlaşmadı, `Sisi ile ne konuşacağım` dedi, `Rabia meydanı` dedi ve biz Mısır ile ilişkileri kaybettik. Ama şimdi ne oldu, tükürdüğünüzü yaladınız, Sisi ile anlaştınız. Ama geç kaldınız, geç. Mavi Vatan elden kaçtı. Yunanistan Mısır ile anlaştı, Yunanistan Hafter ile anlaştı. Şimdi sizin aklınıza geldi, şu anda Cumhurbaşkanı Hafter`in kapısında bekliyor.

"Suriye sınırı kevgire dönerken Genelkurmay Başkanı`ydın, ne yaptın?"

Suriye sınırı kevgire dönerken Genelkurmay Başkanı`ydın, ne yaptın? `Biz Suriye`deki savaşa ateşle gidemeyiz, oradan milyonlarsa sığınmacı gelir, ülkemiz kan revan içinde olur` dedin mi demedin mi? Gel burada bunu anlat."

Akar: Söyle şunlara sussunlar

Emir`in ardından yeniden söz alan Akar, muhalefet sıralarından tepkiler üzerine "Dinleyin bir dakika, dinle ya" diyerek bağırdı. Akar, "Ben konuşmacıyım, bu Meclis`in bir nizamı var. Bana Başkan söz verdi, size söz vermedi. Söz vermedi, oturduğun yerden konuşmayın. Bağırırım, dinleyin" diye devam etti. Ardından Akar, "Söyle şunlara sussunlar ya" ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  CHP, AK Parti

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA