3 Kasım 2026 Salı

19:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "FON KRIZI" ÇıKıŞı: ’195 MILYAR DOLARLıK KAYıP VAR, MASADAKI İSIMLER TEKER TEKER GIDIYOR!’   18:26   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞITME ENGELLI VATANDAŞLARA GÖRÜNTÜLÜ DESTEK KÖPRÜSÜ   17:03   MILYONLARıN GÖZÜ OCAK AYıNA ÇEVRILDI! 4 AYLıK ENFLASYON FARKı KESINLEŞTI: MAAŞLARA NE KADAR ZAM GELECEK?   16:37   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EMLAK VE ÇTV ÖDEMELERI İÇIN KRITIK UYARı! SON GÜN 30 KASıM   15:30   SIYASETTE TAŞLAR YERINDEN OYNAYACAK: ÖZGÜR ÖZEL MEYDAN OKUDU, ’TARIH VERIP’ SANDıĞı İŞARET ETTI!   10:25   MUT’TA ÖĞRENCILERIN YENI ADRESI OLDU! BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIME TAM DESTEK   10:10   ENAG EKIM 2026 ENFLASYON RAKAMLARıNı AÇıKLADı: YıLLıK ARTıŞ YÜZDE 45,12 OLDU   09:50   KORKMAZ ENES ERGUN TUTUKLANDı: BORSA İSTANBUL’DA GENEL MÜDÜRLÜK GÖREVINE ATILA TÜRELI GETIRILDI   09:25   AKARYAKıTTA ’TARIHI ZAM’ İSYANı: ’AT, EŞEK DEVRINE GERI DÖNECEĞIZ!’   07:05   YENİ PARTI’DEN TARIHI ADıM! 81 İLDE 3 BIN SANDıK KURULUYOR: GENEL BAŞKANLıK İÇIN DEV ÖN SEÇIM   06:43   GENÇLERBIRLIĞI’NDEN ERYAMAN’DA GOL ŞOV: ALANYASPOR’U 5-0 GEÇTI, HASRET BITTI!   11:30   AKARYAKıTTA GÖRÜLMEMIŞ REKOR ZAM DALGASı! OTOGAZA (LPG) BU GECE YARıSı 9 TL ZAM GELIYOR   10:58   SIYASETTE SıCAK GELIŞME: KENT UZLAŞıSı MECLIS ÜYELERI DEM PARTI’YE KATıLıYOR!   10:14   TARSUS’UN ÇEHRESINI DEĞIŞTIRECEK DEV PROJE! ESKI ŞELALE OTEL ARAZISINDE HUMMALı ÇALıŞMA   10:08   MERSIN VE ÇEVRESI İÇIN KRITIK UYARı: METEOROLOJI’DEN ŞIDDETLI YAĞıŞ, SEL VE HORTUM ALARMı!   11:28   TARSUS’TA 9 BIN YıLLıK TARIH SAHNEYE ÇıKıYOR: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   01:05   ’CUMHURIYET BU MILLETIN BAŞıNDAKI YÜCE ÇATıDıR’: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KADıKÖY’DE TARIHI ÇıKıŞ   14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!  
 
     
   

LGS Gülnar ve Aydıncık birincileri Mersin Büyükşehir’in kurs merkezinden


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kurs Merkezleri’nde eğitim gören Yusuf Pınar ve Ceren Karaköy, 2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında ilçe birincisi olarak istedikleri liselere yerleşti. Gülnar’da yaşayan Yusuf Pınar, Büyükşehir ekiplerinin de desteğiyle 90 soruda 2 yanlış yaparak hayali olan Eyüp Aygar Fen Lisesi’ne yerleşti. Aydıncık’ta yaşayan ve ilçesinde Büyükşehir’in kurs merkezi dışında eğitim alma şansı olmayan Ceren Karaköy ise 90 soruda 3 yanlış yaparak hem ilçe birincisi oldu hem de hayali olan Tarsus Sesim Sarpkaya Fen Lisesi’ni kazandı.

 

Tarih : 30 Temmuz 2024 Salı 09:39   Okunma : 812

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi, Aydıncık ve Gülnar`da LGS ilçe birincilerini Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri`nden yararlanan öğrencilerinden çıkarmanın gururunu yaşıyor. Kurs merkezleri, başarı oranını profesyonel ekibi ile günden güne artırarak,dezavantajlı bölgelerde yaşayan öğrencilere de destek olmayı sürdürüyor

“Aydıncık`ta LGS birincisi çıkarmanın gururunu yaşıyoruz”

LGS birincisi çıkarmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Aydıncık Şubesi Müdürü Erdem Anamurluoğlu, “Başarımızın altında yatan en büyük nedenlerden birisi öğretmen, öğrenci, veli işbirliğini sağlamaktır. Bu işbirliğini sağlamlaştırmak adına her ay öğretmenlerimiz tarafından veli araması yapılmakta olup, her öğrencimizin evine ziyaret yapmaktayız. Ayrıca öğrencilerimize her branştan soru bankasının yanı sıra haftalık ücretsiz deneme sınavları yapılmaktadır. Velilerimizden aldığımız memnuniyet ve ortaya koyduğumuz başarı bizleri mutlu etmektedir. Önümüzdeki yılda, daha başarılı olmak adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Aydıncık`ta öğrencilerin gidebileceği başka kurs merkezi olmamasından dolayı çok kıymetli bir hizmet verdiklerini belirten Anamurluoğlu, “Öğrencilerimizin yanında olduğu ve eğitimde fırsat eşitliğini sağladığı için Başkanımız Sayın Vahap Seçer`e teşekkür ediyoruz. Her yıl ilçemizde birinci çıkarıyoruz” diye konuştu.

“Gülnar`da gelenek yine bozulmadı”

Büyükşehir Belediyesi Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Gülnar Şubesi sorumlusu ve rehber öğretmeni Cansu Geyik, şunları kaydetti:

“Gülnar`da gelenek yine bozulmadı. Geçtiğimiz iki yılda olduğu gibi bu yılda ilçe birincisi Gülnar Kurs Merkezi`mize kayıtlı öğrencimiz oldu. Öğrencimizin özverili çalışması ve disiplini sayesinde ailesi ve öğretmenlerinin desteğiyle birlikte hayallerindeki Eyüp Aygar Fen Lisesi`ni kazanmış olmasının mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için hedeflerinin daha büyük olduğunu söyleyen Geyik, “Gelenek haline getirdiğimiz bu başarımızı önümüzdeki yıl daha da artırarak başarıdan başarıya koşmayı hedefliyoruz. Gülnar`da eğitim öğretim gören tüm öğrencilerimizi Gülnar Kurs Merkezimize bekliyoruz. Gülnar dezavantajlı bir bölge öğrencilerimiz için bu anlamda öğrencilerimize fırsat eşitliği sunmaya çalışıyoruz. Tüm branşlarda öğrencilerimize destek sağlıyoruz."

Kurs merkezlerinden eğitim alarak başarılı olan öğrenciler, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

-Yusuf Pınar (LGS Gülnar ilçe birincisi): “Bu süreçte bilgi yarışmaları, motivasyon etkinlikleri gibi birçok etkinlik düzenlendi ve bu etkinliklerden birisi olan Fen lisesi gezisi beni daha çok motive etti. LGS`de 90 soruda 2 yanlış yaparak 0,29`luk dilime girdim. Gülnar LGS birincisi oldum ve hayalim olan Eyüp Aygar Fen Lisesi`ni kazandım. Başta sevgili aileme emeği geçen tüm öğretmenlerime ve bu imkanı bize sağlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`e teşekkür ederim."

-Ceren Karaköy(LGS Aydıncık ilçe birincisi): “Çok çalıştım ama sonucu güzel, istediğim fen lisesini kazandım o yüzden mutluyum. 1,77`lik dilime girdim. Öğretmenler çok iyiydi, hem güzel anlatıyorlar hem herhangi bir sorunumuz olduğunda bizi dinliyorlar, yardımcı oluyorlar. Hem okul öğretmenlerime hem buradaki kurs öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum çünkü çok emekleri var, çok yardımcı oldular. O yüzden çok gururluyum, mutluyum ve hedefime ulaşmış olmak beni mutlu ediyor. Kurs öğretmenlerime ve Mersin Belediye Başkanı Vahap Seçer`e bize böyle bir imkan sağladığı için teşekkür ederim."

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA