7 Ocak 2026 Çarşamba

15:46   GÜLCAN KıŞ: “BU MALI DISIPLIN DEĞIL, BELEDIYELERE YÖNELIK SIYASI CEZALANDıRMADıR”   15:45   GÜL ÇIFTCI BINICI: "SEÇMENLERIN SERBEST IRADELERI DıŞıNDA KIŞISEL VERILERININ BIR SIYASI PARTI ÜYELIĞINE ÇEVRILMESI TAM BIR IRONIDIR"   15:42   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN DEMOKRASI VE ADALET VURGUSU: “DEMOKRATIK BIR HUKUK DEVLETINDE IKTIDARıN TEK MEŞRUIYETI SANDıKTıR”   15:42   AK PARTI GRUP TOPLANTıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, AK PARTI’YE KATıLAN ÜÇ MILLETVEKILINE ROZETLERINI TAKTı   15:40   SURIYE ORDUSU, HALEP’TEKI SDG MEVZILERINI MEŞRU HEDEF ILAN ETTI   13:31   BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI İLE MERSIN DAHA DA GÜVENLI   10:06   “CDP’DEN A- SKORUYLA MERSIN: KÜRESEL İKLIM MÜCADELESINDE LIDER KENT”   07:24   MERSIN’DE ÇIÇEKÇILER ODASı YENI DÖNEME GÜÇLÜ BAŞLADı   23:58   “CHP MERSIN’DEN AKDENIZ’DE MAHALLE MAHALLE DAYANıŞMA VE ÇÖZÜM SEFERBERLIĞI”   20:18   ÖZGÜR ÖZEL’DEN YAPAY ZEKÂ PROVOKASYONUNA SERT TEPKI: “HODRI MEYDAN, BU ÜLKEDE NE SEÇILENE NE SEÇENE DOKUNDURTURUZ”   19:49   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ABD’YE SERT ÇıKıŞ: “TRUMP DÜZENI DÜNYA DÜZENI OLAMAZ, BU HAYDUTLUĞA KARŞı SUSULAMAZ”   19:47   AVRUPA’DAN GRÖNLAND MESAJı: “KARAR YETKISI YALNıZCA DANIMARKA VE GRÖNLAND HALKıNıN”   19:40   BM GÜVENLIK KONSEYI’NDE ABD’YE SERT TEPKI: “MADURO’NUN KAÇıRıLMASı ULUSLARARASı HUKUKA DARBEDIR”   19:32   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “7 KEZ ŞIKÂYET ETTIK, MAL BILDIRIMINE BAKıN ARTıK!”   19:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TÜİK VE IKTIDARA SERT ÇıKıŞ: “TÜRKIYE SOSYAL PATLAMANıN EŞIĞINDE, EMEKLIYI BU HALDE BıRAKAMAYıZ”   19:03   MEZITLI’DE ÇEVRECI DÖNÜŞÜM: GÜNEŞ ENERJILI KAPALı SEMT PAZARı HIZMETE AÇıLDı   18:58   TOROSLAR’DA MERDIVEN ALTı ŞALGAM İMALATHANESINE MÜHÜR: 10 TON SAĞLıKSıZ ÜRÜN İMHA EDILDI   18:45   MERSIN’DE ÇOCUKLARA GÜÇLÜ MESAJ: ZORBALıĞıN PANZEHRI EMPATI!   09:30   AKİB, 2025’TE 16,8 MILYAR DOLARLıK İHRACATLA GÜCÜNÜ KANıTLADı   09:20   MERSIN’DE ÇÖZÜMÜN ADRESI: TEKSIN 2025’TE 1 MILYON 250 BIN ÇAĞRıYı YANıTLADı  
 
     
   

Muharrem Erkek`ten Can Atalay çağrısı...


Burdur’da düzenlenen CHP İl Belediye Başkanları toplantısına katılan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, gündeme ilişkin ANKA Haber Ajansı’na değerlendirmelerde bulundu.

 

Tarih : 1 Ağustos 2024 Perşembe 11:20   Okunma : 987

HABER: İLEYDA ÖZMEN KAMERA: ÜNAL AYDIN

(BURDUR)- Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Anayasa Mahkemesi`nin Can Atalay kararına ilişkin "Can Atalay, Anayasa`ya, demokrasiye ve hukuka aykırı bir şekilde cezaevinde tutuluyor. Onun yeri Meclis`tir. Derhal Meclis`e gelmelidir" dedi. Erkek, SGK borçlarının ödenmesi için CHP`li belediyelere yazı gönderilmesiyle ilgili de Erkek, "Hiçbir engelleme bizim çalışmalarımızı durduramaz. Bütün engelleri aşarız ve biz halkçı belediyecilikle gereğini yaparız" diye konuştu.

Erkek, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın SGK prim borçlarıyla ilgili açıklamasının ardından CHP`li belediyelere borçların ödenmesi için yazı gönderilmesiyle ilgili şunları söyledi:

"Belediyeler bir kamu kurumudur. Bunu asla unutmamaları gerekiyor. 5 ay önce 6 ay önce akılları neredeydi? SGK borcu varsa da bu borçlar yapılandırılır. Çünkü siz vatandaşa hizmeti engellemek için girişimlerde bulunursanız yerel demokrasiye de darbe vurmuş olursunuz. Yerel yönetimler, yerinden yönetim, halka doğrudan hizmet… Bunları engellemek amacıyla hareket etmek demokrasi ile bağdaşmaz, adalet ile bağdaşmaz. Merkezi yönetimler yerel yönetimler ile dayanışma içerisinde halkın sorunlarını çözmek için birlikte çalışmaları gerekir. Ama hiçbir engelleme bizim çalışmalarımızı durduramaz. Bütün engelleri aşarız ve biz halkçı belediyecilikle gereğini yaparız."

"Hiçbir cana kıymayacağız"

Sokak hayvanları düzenlemesine de değinen Erkek, "Hiçbir cana kıymayacağız. Canlı-cansız hepimiz ekosistemin, doğanın parçasıyız. Birlikte yaşadığımız can dostlarımızın kasten nasıl yaşamlarına son verebiliriz? Onları kısırlaştıracağız, aşılayacağız ve uygun yerlerde yaşamaları için yoğun bir çaba sarf edeceğiz. Bu konuda hükümet de ilgili bakanlıklar da devlet de yerel yönetimlerle birlikte elini, gövdesini taşın altına sokmak zorunda. Amaçları farklı ama ben inanıyorum bu yerel seçimde seçmen, millet çok önemli bir mesaj verdi. Değişim talebi toplumda çok güçlü. Değişimin gücü ile ilk seçimde bu engellemeleri yapanlara karşı, yerel demokrasiye darbe vuranlara karşı; yerel yönetimlerin, belediyelerin kamu hizmeti yapmasını engelleme çabalarına karşı çok güzel bir ders verecek ilk seçimde" ifadelerini kullandı.

"Can Atalay, hukuka aykırı bir şekilde cezaevinde tutuluyor"

Anayasa Mahkemesi`nin Can Atalay hakkındaki verdiği karar hakkında da konuşan Erkek şunları söyledi:

“Anayasa Mahkemesi kararları tavsiye niteliğinde kararlar değildir.  AYM kararları bağlayıcıdır. Yürütme organını da bağlar, Meclis`i de bağlar, mahkemeleri de bağlar, gerçek ve tüzel tüm kişileri bağlar. Can Atalay, Anayasa`ya, demokrasiye ve hukuka aykırı bir şekilde cezaevinde tutuluyor. Onun yeri Meclis`tir. Derhal Meclis`e gelmelidir. AYM kararını uygulamadığınız zaman yargı bağımsızlığına en büyük darbeyi vurmuş oluyorsunuz ve hukuk devletini temelinden sarsıyorsunuz. Bunu yapmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Çok derin bir ekonomik kriz var, ekonomik krizin tedavisi de hukuk ve adalettir. Bunu asla unutmayacağız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA