4 Aralık 2025 Perşembe

19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:25   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:15   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:59   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:54   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”   14:25   "OKULLARDA 1 ÖĞÜN ÜCRETSIZ YEMEK" DAVASı DANıŞTAY’DA...   14:23   MHP LIDERI BAHÇELI’DEN ÖZEL’E "TEBRIK TELEFONU"... ÖZEL, KENDISINI ARAYAN LIDERLERE TEŞEKKÜR ETTI   10:03   MERSIN ESOB 2025’I DEĞERLENDIRDI, 2026’NıN YOL HARITASıNı AÇıKLADı   09:49   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 2025’TE 500 HANEYE TEMIZLIK VE BAKıM ELI   09:25   YEREL TOHUMDAN İKLIM DOSTU PROJELERE: MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜKŞEHIR DAMGASı   01:50   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN NET MESAJ: ‘KAYBEDEN LIDER KALMAZ, CHP SAHICILIKLE IKTIDARA YÜRÜYOR’”   21:30   TARSUS’TA MECLIS GÜNDEMI YOĞUN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULUSLARARASı ÖDÜLE   21:03   “SAVUNMA SUSMADı: BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TUTUKLU AVUKATLAR İÇIN ADALET ÇAĞRıSı”   20:31   “SERAP AVCı DAVASıNDA BEŞINCI CELSE: ERKEK ŞIDDETINE KARŞı ADALET ARAYıŞı”  
 
     
   

Bakırhan: “Kimin tartışma sürecinin bir sürece evrilmemesini istediğini Akdeniz Belediyemize dönük bu operasyonla görüyoruz”


DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları ile dört meclis üyesinin gözaltına alınmasını İmralı görüşmeleri üzerinden değerlendirerek “Davası olmayan, belediye eş başkanı olmadan önce avukatlık yapan bir arkadaşımız eş başkanımız ve belediye meclisi üyeleri sabahın dördünde gözaltına alınıyor, belediye de arama yapıyorlar. Şimdi kimin bu tartışma sürecinin bir sürece evrilmemesini istediğini Akdeniz Belediyemize dönük bu operasyonla hep birlikte görüyoruz” diye konuştu.

 

Tarih : 10 Ocak 2025 Cuma 16:11   Okunma : 579

(ANKARA) - DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları ile dört meclis üyesinin gözaltına alınmasını İmralı görüşmeleri üzerinden değerlendirerek, "Davası olmayan, belediye eş başkanı olmadan önce avukatlık yapan bir arkadaşımız eş başkanımız ve belediye meclisi üyeleri sabahın dördünde gözaltına alınıyor, belediyede arama yapıyorlar. Şimdi kimin bu tartışma sürecinin bir sürece evrilmemesini istediğini Akdeniz Belediyemize dönük bu operasyonla hep birlikte görüyoruz" diye konuştu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Mezopotamya Haber Ajansı ve Jinnews`u ziyaret etti. Bakırhan ziyaretinde gazetecilerin karşılıksız halkın haber alma hakkını yerine getirdiğine değinerek "Umarım daha özgür bir ortamda gazetecilerin katledilmediği, tutuklanmadığı, haklarında her gün yakalama, arama kararlarının verilmediği günleri de hep birlikte görürüz" dedi.

“İktidarı samimi olmaya çağırıyoruz”

Basın çalışanlarını ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakırhan, Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları ile dört belediye meclis üyesinin gözaltına alınmasına ilişkin değerlendirmesinde şunları kaydetti:

"Davası olmayan, belediye eş başkanı olmadan önce avukatlık yapan bir arkadaşımız eş başkanımız ve belediye meclisi üyeleri sabahın dördünde gözaltına alınıyor, belediyede arama yapıyorlar. Şimdi kimin bu tartışma sürecinin bir sürece evrilmemesini istediğini Akdeniz Belediyemize dönük bu operasyonla hep birlikte görüyoruz. Tekrar ediyoruz biz asla bu kayyumcu anlayıştan bu gözaltı, tutuklama operasyonlarından yılmayan bir gelenekten geliyoruz. Bunu defalarca anlattık, kanıtladık bu yol değil. Bu meseleleri çözmez. Halkın iradesini gasp etmek, halkın iradesini kumpas kurmak, halkın iradesine kumpasla yalanla, dolanla almak demokrasi değil. Yerel yönetimlerin özgürlüğü değil, tam tersine halkın iradesine büyük bir saygısızlıktır. İktidarı bundan vazgeçmeye çağırıyoruz. Samimi olmaya çağırıyoruz, ciddi olmaya çağırıyoruz. Bir taraftan bir tartışma süreci yaşanacak diğer taraftan operasyonlar yapılacak, belediye eş başkanlarımız gözaltına alınacak. Gün yok ki bu haberler Türkiye kamuoyuna yansımasın. Bu yoldan onları vazgeçmeye çağırıyoruz, samimiyete, ciddiyete davet ediyoruz. En son söyleyeceğim sözü söylüyorum. Biz bu uygulamalardan pes etmeyiz, yılmayız. Defalarca denediniz, sonuç almadınız. Defalarca kayyum atadınız ama halk yeniden yine daha güçlü bir şekilde kendi iradesini temsil edecek yöneticiler seçti. Buna saygı duyun saygı gösterin."

Hatimoğulları, Akdeniz Belediyesi`ne gidecek

Bakırhan, Akdeniz Belediyesi`ne gidilip gidilmeyeceğine ve DEM Parti`nin yaşanlara ilişkin yol haritasının ne olacağı sorusu üzerine bir grup milletvekili ve bölgedeki oy veren halkın zaten alanda olduğunu söyledi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları`nın da Akdeniz Belediyesi`ne giderek süreci yakından takip edeceğini vurgulayan Bakırhan, “Ben halkın iradesine sahip çıkacağını bu gözaltılar ve protestolar karşısında pes etmeyeceğini, iradesini sahipleneceğini düşünüyorum. Burada asıl bizim ne yapmamızdan çok iktidarın ne yaptığını ne yapacağını sormak gerekiyor. Bu yol yol değil tekrar ediyoruz. Umarım bu mesajımızı alırlar” diye konuştu. 

İmralı`ya ne zaman tekrar gidileceği ve siyasi partilerle yapılan görüşmelerde af ile silah bırakma çağrısı konularının gündeme gelip gelmediği sorusuna Bakırhan, "Kamuoyu çok hızlı ilerliyor keşke her şey öyle hızlı ve kolay ilerleyebilseydi" dedi. 

Bakırhan, Selahattin Demirtaş başta olmak üzere Figen Yüksekdağ, Leyla Güven ve cezaevinde bulunan bütün siyasi aktörlere heyetin ulaşacağını ve onları da bu tartışma süreciyle ilgili bilgilendirileceğini söyledi. Siyasi tutukluların cezaevinde olmalarının onların bu sürecin dışında olduğu anlamına gelmediğine dikkat çeken Bakırhan, "Biriz beraberiz ortak bir akılla bu tartışmaları yürütmeye çalışıyoruz ve öyle de yapmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

İmralı Heyeti`nin ikinci kez gidip gitmeyeceği henüz belli değil

Bakırhan, İmralı Heyeti`nin ikinci kez gidip gitmeyeceğini bilmediklerini belirterek “Biz İmralı`nın kapısına vurulan kilidin artık kırılması ve açılmasını istiyoruz. Eğer gerçekten bu tartışmalar bir sürece evrilecekse önce sayın Öcalan`ın kendi rolünü oynayabileceği koşulların yaratılması gerekir. O kilidin anahtarı da iktidarın elindedir” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA