14 Mart 2026 Cumartesi

01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   01:01   MERSIN’DE ‘GÖNÜL SOFRASı’ MEZITLI’DE KURULDU: BAŞKAN SEÇER KADıN EMEĞINE VURGU YAPTı!   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:40   MERSIN’DE RAMAZAN BEREKETI: ÇAĞDAŞKENT İFTARıNDA BINLER AYNı SOFRADA BULUŞTU!   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL  
 
     
   

Gurbetçilerden İmamoğlu`na destek gösterileri: `` Halkın iradesine saygı duyulsun``


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki 106 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin ülke genelinde çok sayıda protesto düzenlenirken; yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da "İmamoğlu`na destek olmak ve adalet için`` bir araya geldi. Almanya`dan İngiltere`ye Belçika`dan İtalya`ya, çok sayıda ülkede, İmamoğlu`nun hem diplomasının iptali hem de gözaltına alınması protesto edildi.

 

Tarih : 21 Mart 2025 Cuma 10:54   Okunma : 1833

Haber: Nilgün Hande ÖZTÜRK

(ANKARA)- İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki 106 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin ülke genelinde çok sayıda protesto düzenlenirken; yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da "İmamoğlu’na destek olmak ve adalet için`` bir araya geldi. Almanya’dan İngiltere’ye Belçika’dan İtalya’ya, çok sayıda ülkede, İmamoğlu’nun hem diplomasının iptali hem de gözaltına alınması protesto edildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki 106 kişinin gözaltına alınması dünya çapında da protesto ediliyor. Ülke genelinde başlayan  protestolar, ülke dışına taştı. CHP yurt dışı birlikleri ile Türkiye İşçi Partisi (TİP), SOL Parti ve Türkiye Komünist Partisi (TKP), Emek Partisi’nin (EMEP) yurt dışı örgütleri, Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına karşı dünya çapında mitingler düzenledi. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, yaşadıkları ülkelerde bir araya gelerek, protesto gösterileri ve yürüyüşler gerçekleştirdi.

Almanya’da yüzlerce kişi,  ``İmamoğlu’nun hukuksuzsa ve tamamen siyasi olarak gözaltına alındığını`` belirterek, ``Gençlik Marşı`` eşliğinde yürüyüş yaptı. Yürüyüşe katılanlar, ``İmamoğlu’nun bir an önce serbest bırakılmasını ve halkın iradesine saygı duyulmasını`` talep etti.

İngiltere’de de çok sayıda Türk vatandaşı, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği’nin önünde bir araya geldi. Vatandaşlar, gözaltı kararını protesto ederken, ``Hak, hukuk, adalet`` sloganı attı. CHP İngiltere Birliği, yarın daha fazla kişinin katılımıyla ikinci bir protesto gösterisi düzenleyeceklerini bildirirken; tüm demokrasi destekçilerini alana davet etti.

Belçika’da da dün farklı Türk ve Avrupalı siyasi partilerden çok sayıda insan, bir araya gelerek, Avrupa Parlamentosu önünde protesto gösterileri düzenledi ve konuşmalar yaptı. Konuşmalarda, İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ``adaletsiz ve hukuksuz`` gerçekleştirildiği belirtilerek, kınandı. Gösterilerde, ``Mustafa Kemal’in askerleriyiz`` sloganı atıldı.

İtalya`nın Milano kentinde de İmamamoğlu`nu destek gösterlire vardı. ``Susma, sıra sana da gelecek`` sloganıyla İmamoğlu’nun gözaltına alınmasını protesto etti. İspanya’da da ``Türkiye’de siyasi darbelere hayır`` sloganıyla protesto gösterileri için çağrı yapıldı. Çok sayıda kişi, Barcelona ve Madrid şehirlerindeki Türk Konsoloslukları önünde bir araya geldi.

Öte yandan, Kanada ve Hollanda da yarın düzenlenecek protesto ve mitingler için çağrı yapıldı. Kanada’nın başkenti Ottowa’da bulunan Parlamento önünde düzenlenecek gösterilere, katılımın yüksek olması beklenirken; Hollanda’da pek çok kişinin Başkent Amsterdam’ın Dam meydanında toplanacağı bildirildi. ``İmamoğlu’na destek olmak ve adalet için`` yurt dışında birçok ülkede gösterilerin devam edeceği duyuruldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA