17 Ağustos 2026 Pazartesi

13:39   TOROSLAR’DA ŞENLIK VAR! MERSIN BÜYÜKŞEHIR ‘KÖY BIZIM ŞENLIK BIZIM’ İLE 13 İLÇEYI GEZIYOR   10:15   SERA KADıGIL’DEN ÇOK KONUŞULACAK ‘ÖZGÜR ÖZEL’ ÇıKıŞı: ’DOĞRU SORU BU DEĞIL!’   09:35   YERIN ALTıNDAKI 200 YıLLıK MIRAS: TÜRKIYE’NIN İLK VE TEK MADEN MÜZESI ZIYARETÇILERINI BEKLIYOR   09:20   MERSIN’DE TOKİ VE ÇIFTÇILERIN ÇILESI SONA ERDI: AYDıNCıK BATUR CADDESI HIZMETE AÇıLDı   02:15   SÜPER LIG’DE PERDE AÇıLDı: MOHAMED SALAH’Lı TRABZONSPOR DEPLASMANDA KASıMPAŞA ILE YENIŞEMEDI   02:01   SÜPER LIG’DE PUANLAR PAYLAŞıLDı: GAZIANTEP FK EVINDE ALANYASPOR İLE YENIŞEMEDI   01:54   SÜPER LIG’DE SEZONUN İLK SÜRPRIZI! FENERBAHÇE ANKARA’DA YıKıLDı   01:03   TARSUS’TA YıLLARıN SORUNUNA NEŞTER! ALI BOLTAÇ SAHAYA İNDI: ’BU HIZMET BENIM İÇIN YETERLI DEĞIL’   11:10   TRUMP: ’İRAN’ı YENMEYI TAMAMLAYıNCA HÜRMÜZ’Ü ABD TOPRAĞı YAPACAĞıM’   10:55   MERSIN’DE MUCIZE KURTULUŞ: AĞıR YARALı YÜRÜYEMEYEN KÖPEK 6 AYLıK TEDAVIYLE HAYATA TUTUNDU   10:40   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: KONTEYNER SOĞUTUCUSUNDAN VE ARAÇTAN MILYONLUK SEVKIYAT ÇıKTı!   10:30   ESKI REKTÖRLER VE BÜYÜKELÇILERDEN YENİ PARTI’YE KATıLıM SÜRPRIZI: ’BU DEĞIŞIME DESTEK VERMEK İSTIYORUZ’   09:50   MILLI SÖRFÇÜ RÜYA UĞURLU’DAN İLK U19 SEZONUNDA DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ: HEDEF OLIMPIYAT MADALYASı   09:40   KÜLTÜR PARK’TA ’KELEBEĞIN RÜYASı’ RÜZGARı! MERSINLILERE UNUTULMAZ YAZ AKŞAMı   08:59   ANKARA’DAKI MADENCI EYLEMINDE SON DAKIKA: GÖZALTıNDAKI İŞÇILER SERBEST, AKSU İÇIN KARAR BEKLENIYOR!   06:19   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NDAN SÜRPRIZ ZIYARET! TUTUKLU ERDAL BEŞIKÇIOĞLU ILE CEZAEVINDE GÖRÜŞTÜ   01:57   SÜPER LIG’DE SEZONUN AÇıLıŞıNDA DEV SÜRPRIZ: GALATASARAY SAHASıNDA PUANı SON DAKIKADA KURTARDı!   16:11   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NDAN ERDAL BEŞIKCIOĞLU’NA ZIYARET   16:08   YENİ PARTI İZMIR İL BAŞKANı GÜÇ’TEN CEMIL TUGAY’A: SÖZÜNÜ TUTACAĞıNA, EN YAKıN ZAMANDA PARTIMIZE KATıLACAĞıNA INANıYORUM   15:02   DATÇA BELEDIYE BAŞKAN AYTAÇ KURT, YENİ PARTI’YE GEÇIYOR  
 
     
   

Arzu Çerkezoğlu: “Sandıkta yenemedikleri siyasi rakiplerini siyasallaşan yargıyla, çeşitli hukuksuz uygulamalarla bertaraf etmeye çalışıyorlar”


DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınması dolayısıyla Saraçhane`ye yürüyerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne destek ziyaretinde bulundu. Çerkezoğlu, "Sandıkta yenemedikleri siyasi rakiplerini siyasallaşan yargıyla, çeşitli hukuksuz uygulamalarla bertaraf etmeye çalışıyorlar. Bu anlayış aslında 85 milyon insanın emeğine, ekmeğini, geleceğini tehdit etmektedir^" diye konuştu. 

 

Tarih : 21 Mart 2025 Cuma 16:14   Okunma : 1100

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK üyeleri, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınması dolayısıyla Saraçhane`ye yürüyerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne destek ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu basın açıklaması yaptı. 

“Demokrasi yenilmeyi içermese demokrasi olmaz onun adı krallık olur, padişahlık olur”

Özel, tüm yurttaşlara seslenerek, "Yapılan bir yarış sonunda millet karar veriyor. Biz yıllarca seçim kaybettik 47 yıl birinci parti olamadık. Ama buna karşı hasetlik, fesatlık yapmadık. Milletin tercihini yok saymadık hatayı kendimizde gördük gayret ettik, çalıştık. En sonunda Cumhuriyet Halk Partisi olarak 47 yıl sonra birinci parti olduk. Evet, Erdoğan kaybetmiyordu partisini kurduğundan beri ama en sonunda o da kaybetti. Demokrasi yenilmeyi içermese demokrasi olmaz onun adı krallık olur, padişahlık olur” dedi.

Demokraside kazandığında ne yaptığına değil kaybedince ne yapıldığına bakıldığına dikkati çeken Özel, "Bugün seçimde kaybeden birinin geçmişte oy aldığı halkın milletin iradesini hiçe saymasıyla karşı karşıyız. Millet Saraçhane`yi Ekrem İmamoğlu`na verdi, o hakim ve polisle geri almak istiyor. Bunun kabul edilebilir bir yanı yok. O yüzden beş günlük eylem yasağına rağmen günlerdir Saraçhane doluyor, taşıyor. Tarihin en büyük mitinglerini yapıyor" diye konuştu. 

“Sokağa mı çağırıyorsun, evet sokağa çağırıyorum ”

Özel, demokrasiye sahip çıkan herkesi bu akşam Saraçhane Meydanı`na çağırdı. Türkiye`nin 81 ilinde özellikle CHP`nin kazandığı 14 büyükşehir belediyesi ve 21 il belediyesinin olduğu illerde belediyelerin gösterdiği alanlarda ve diğer tüm illerde il başkanlıklarının çağrı yaptığı yerlere yurttaşları davet eden Özel, şunları kaydetti:

"Sokağa mı çağırıyorsun, evet sokağa çağırıyorum ama sokağa şiddet, kavga için çağırmıyorum. Dün de söyledim, hep söylüyorum. Kanunsuz emirler veriliyor önümüze kanunsuz barikatlar konuluyor. Bu barikatlara teslim olmayacağız, onun için çağrım bu kanunsuz emirle konan barikatları polisimizi gözeterek ona zarar vermeyerek yıkın geçin. Meydanlara, sokaklara akın, sokaklara taşın. Her yeri tutsalar herkes evinin önüne çıksın. Bugün sadece seçtiğimizde değil seçebilme hakkımıza, gelecekteki sandıklara, bundan sonra seçim olacak mı olmayacak mı, Tayyip Erdoğan`ın istediği gibi sonuçlanmayan seçimlerin sonuçlarına uyulacak mı uyulmayacak mı bu süreç ona karar verme sürecidir. Barışçıl hak arayan çevreye zarar vermeyen polise zarar vermeyen ama kararlılığın da kaybetmeyen tüm kitleleri 81 ilde sokaklara meydanlara bekliyoruz."

Çerkezoğlu: “Seçme ve seçilme hakkımız ortadan kaldırmaya çalışan bu akıl almaz kötülüğe karşıyız”

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu da tarihi bir dönemde Saraçhane`de olduklarına dikkati çekerek "Saraçhane`nin Türkiye işçi sınıfının mücadelesinde ve DİSK`in tarihinde çok önemli çok anlamlı bir yeri vardır. Bugün de yine Saraçhane`ye ve 16 milyon İstanbul`un milli iradesine sahip çıkmak için seçme ve seçilme hakkımız ortadan kaldırmaya çalışan tüm bu uygulamalara ve akıl almaz kötülüğe karşı olduğumuzu bir kez daha ifade etmek için buradayız" dedi.

“Bu politikalara asla ama asla teslim olmayacağız”

"Bugün demokrasimizi ve anayasal düzenimizi hedefe alan akıl almaz kötülükle karşı karşıyayız" diyen Çerkezoğlu, ülkeyi yöneten iktidarın toplumsal desteğini yitirdikçe daha baskıcı ve zoru dayattığını söyledi. Çerkezoğlu, tutuklamalarla, muhalefet eden herkesi susturarak iktidarda kalmaya çalıştığını belirterek, "Halkın iradesine ve binanın üzerinde yazan pankartta olduğu gibi ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.` Ülkesine meydan okuyan bir yaklaşımla karşı karşıyayız. Bu ülkenin milyonlarca işçisi, emekçisi verilenle yetinsin hiçbir şeye itiraz etmesin diyorlar. Ama bu ülkenin demokrasi geleneğini, bu ülkenin demokrasi birikimine hafife alıyorlar” diye konuştu.

Üç gündür ülkenin dört bir yanında işçilerin, emekçilerin, kadınların ve gençlerin alanlarda olduğunu değinen Çerkezoğlu, şunları kaydetti:

"Bu ülkede en temel kazanım şartları, demokrasiyi, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya çalışan bu politikalara asla ama asla teslim olmayacağız. Kendi iktidarlarına güvencesini baskıda, zulümde görenler bilsinler ki bu ülkenin tüm güzelliklerini üreten işçilerden, emekçilerden, kadınlardan, gençlerden yani halktan daha büyük bir güç yoktur. Sandıkta yenemedikleri siyasi rakiplerini siyasallaşan yargıyla, çeşitli hukuksuz uygulamalarla bertaraf etmeye çalışıyorlar. Bu anlayış aslında 85 milyon insanın emeğine, ekmeğini, geleceğini tehdit etmektedir."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA