5 Mart 2026 Perşembe

12:15   EKREM İMAMOĞLU’NA PAWEL ADAMOWICZ ÖDÜLÜ: AVRUPA’DAN DEMOKRASIYE GÜÇLÜ MESAJ   10:02   İRAN’DAN TÜRKIYE’YE FÜZE İDDIALARıNA NET YANıT: “EGEMENLIĞINIZE SAYGı DUYUYORUZ”   09:27   MILAS’TA ZEYTIN KATLIAMı: CHP’DEN “RANT İÇIN YÜZYıLLıK BEREKET YOK EDILIYOR” TEPKISI   09:25   MERSIN’DE BALYANLıLAR DAYANıŞMASı GÜÇLENIYOR: BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN BIRLIK VE KÜLTÜR VURGUSU   23:49   MEZITLI’DE BINLERCE KIŞI AYNı SOFRADA: VAHAP SEÇER’DEN BIRLIK MESAJı    16:38   FATMA NUR ÇELIK VE KıZıNı KADıNLAR UĞURLADı... CENAZENIN TAŞıNMASı SıRASıNDA "ÇOCUK KATILLERI HESAP VERECEK" SLOGANı ATıLDı   15:37   ÖZGÜR ÖZEL’DEN PEDRO SANCHEZ’E MEKTUP: “İSPANYA’NıN ORTA DOĞU KONUSUNDAKI ILKELI TUTUMU, ULUSLARARASı TOPLUM IÇINDE ÖNEMLI VE YAPıCı BIR SES OLUŞTURMAKTADıR”   15:34   AHMET ÖZER’DEN DEM PARTI ANKARA İL ÖRGÜTÜ’NE ZIYARET... ÖZER: "SIYASAL MUTABAKATı TOPLUMSAL MUTABAKATA ÇEVIRMEK GEREKIR"   14:33   FATMA NUR ÖĞRETMEN KONYA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   14:32   İSTANBUL’DA ANNE VE KıZıNıN ÖLÜMÜ... ÖNCE ÇOCUKLAR VE KADıNLAR DERNEĞI: "KASTı, IHMALI, KUSURU VE LIYAKATSIZLIĞI BULUNAN TÜM KIŞI VE KURUMLARıN HESAP VERMESI IÇIN HUKUKI VE TOPLUMSAL TÜM YOLLARı KULLANACAĞıZ"   14:31   MURAT EMIR: “TANJU ÖZCAN’ıN TUTUKLANMASı SIYASI BIR KUMPASTıR”   14:27   TARSUS’TA İLK İFTAR SOFRASı KURULDU    14:22   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN EMEKÇI KADıNLAR GÜNÜ’NE DOLU DOLU PROGRAM   14:17   SEMIH PALAMUT: GÜNDOĞDU MAHALLESI İFTAR PROGRAMıNDA HEMŞEHRILERIMIZLE BULUŞTUK   10:05   İRAN’DA TARIHI VEDA: ALI HAMANEY’IN NAAŞı TAHRAN’DA HALKıN ZIYARETINE AÇıLıYOR   09:38   MINIK ELLER TOPRAKLA BULUŞTU: MERSIN’DE ÇOCUKLAR ATA TOHUMLARıNı GELECEĞE TAŞıYOR   03:08   EKREM İMAMOĞLU’NDAN “19 MART” HAMLESI: ‘DARBE’ VURGULU SERI YAYıNDA — ÖZGÜR ÖZEL: “KARDEŞLIK HUKUKU BU MÜCADELENIN TEMELI”   02:13   KıNıK’TA MADEN KRIZI BÜYÜYOR: İŞÇILERDEN ÇINLI ŞIRKETE REST — “YA HAKLARıMıZı VERIN YA DA KıNıK’ı TERK EDIN”   01:59   İMAMOĞLU’NDAN ÇEKMEKÖY’DE ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMEN İÇIN SERT MESAJ: “DEVLET OKULLARDA ASAYIŞI SAĞLAYAMıYOR”   21:16   GÜNDOĞDU’DA 13’ÜNCÜ GÜN BEREKETI: VAHAP SEÇER’DEN “BU SOFRA MILLETIN” MESAJı  
 
     
   

ODTÜ`nün içinde ve dışında binlerce öğrenci eylemde


ODTÜ`de kampüsten çıkmasına izin verilmeyen öğrencilere ve onlara desteğe gelen vatandaşlara polis müdahale etti.

 

Tarih : 22 Mart 2025 Cumartesi 02:16   Okunma : 4144

Haber: Eren Cesur - Kamera: Berkin Gülsoy

(ANKARA) - ODTÜ`de kampüsten çıkmasına izin verilmeyen öğrencilere ve onlara desteğe gelen öğrencilerle vatandaşlara polis müdahale etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü üç soruşturma kapsamında aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun da bulunduğu 106 kişi için gözaltı kararı verilmesinin ardından sokaklarda yoğun protesto eylemleri devam ediyor. Eylemlerin merkezlerinden biri olan ODTÜ`de, tepkiler üçüncü gününde de sürdü.

ODTÜ`ye Cuma günü öğleden sonra protesto gösterilerine karşı polis çok sayıda TOMA gönderdi. ODTÜ`nün A1 ana giriş kapısı girişinde TOMA ve çevik kuvvetle bariyer kuruldu. EGO Genel Müdürlüğü`nün duyurusuyla da saat 18.00`den itibaren ODTÜ, MTA, Beytepe ve Bilkent ODTÜ çıkışı metro durakları yolcu iniş ve binişlerine kapatıldı.

"Resmen hapsedildik"

Gün içinde ODTÜ`de toplanan pek çok öğrenci ayrı ayrı hareket ederek Kızılay`daki protesto gösterisine katıldı. Bazı öğrenciler ise ODTÜ kampüsünden hep birlikte Kızılay`a gitmek istedi. Polisin çıkışları kapatması nedeniyle kampüste kalan öğrenciler basın açıklamasını bulundukları yerde yaptı. Öğrencilerin açıklamasında "resmen esir alındık" ifadelerinin yer alması üzerinde Kızılay Güvenpark`taki ses aracından da ODTÜ`deki öğrencilerle dayanışma çağrısı yapıldı. Bunun üzerine Güvenpark`taki toplu protestonun sona ermesinin ardından pek çok öğrenci ve destek veren yurttaşlar ODTÜ`ye doğru yürüyüşe geçti.

ODTÜ`nün Eskişehir Yolu üzerindeki A1 ana giriş kapısı önünde toplanan binlerce kişi, girişte önlem alan polisle karşı karşıya geldi. Kalabalık grup, polisin ODTÜ girişini de açmaması üzerine Eskişehir Yolu`nu trafiğe kapattı. TOMA`lardan basınçlı su ile müdahale edilen binlerce kişi arasında bazı grupların polise taş attığı görüldü. Gece yarısına doğru hem protestocuların sayısı hem de polis müdahalesi arttı. Cuma gecesini Cumartesi gününe bağlayan ilk saatlerde de Eskişehir Yolu, Malazgirt Bulvarı ve bunları ODTÜ`ye bağlayan yollarda polis uzun süre basınçlı su ve biber gazı ile kalabalığa müdahale etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA