7 Ocak 2026 Çarşamba

15:46   GÜLCAN KıŞ: “BU MALI DISIPLIN DEĞIL, BELEDIYELERE YÖNELIK SIYASI CEZALANDıRMADıR”   15:45   GÜL ÇIFTCI BINICI: "SEÇMENLERIN SERBEST IRADELERI DıŞıNDA KIŞISEL VERILERININ BIR SIYASI PARTI ÜYELIĞINE ÇEVRILMESI TAM BIR IRONIDIR"   15:42   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN DEMOKRASI VE ADALET VURGUSU: “DEMOKRATIK BIR HUKUK DEVLETINDE IKTIDARıN TEK MEŞRUIYETI SANDıKTıR”   15:42   AK PARTI GRUP TOPLANTıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, AK PARTI’YE KATıLAN ÜÇ MILLETVEKILINE ROZETLERINI TAKTı   15:40   SURIYE ORDUSU, HALEP’TEKI SDG MEVZILERINI MEŞRU HEDEF ILAN ETTI   13:31   BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI İLE MERSIN DAHA DA GÜVENLI   10:06   “CDP’DEN A- SKORUYLA MERSIN: KÜRESEL İKLIM MÜCADELESINDE LIDER KENT”   07:24   MERSIN’DE ÇIÇEKÇILER ODASı YENI DÖNEME GÜÇLÜ BAŞLADı   23:58   “CHP MERSIN’DEN AKDENIZ’DE MAHALLE MAHALLE DAYANıŞMA VE ÇÖZÜM SEFERBERLIĞI”   20:18   ÖZGÜR ÖZEL’DEN YAPAY ZEKÂ PROVOKASYONUNA SERT TEPKI: “HODRI MEYDAN, BU ÜLKEDE NE SEÇILENE NE SEÇENE DOKUNDURTURUZ”   19:49   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ABD’YE SERT ÇıKıŞ: “TRUMP DÜZENI DÜNYA DÜZENI OLAMAZ, BU HAYDUTLUĞA KARŞı SUSULAMAZ”   19:47   AVRUPA’DAN GRÖNLAND MESAJı: “KARAR YETKISI YALNıZCA DANIMARKA VE GRÖNLAND HALKıNıN”   19:40   BM GÜVENLIK KONSEYI’NDE ABD’YE SERT TEPKI: “MADURO’NUN KAÇıRıLMASı ULUSLARARASı HUKUKA DARBEDIR”   19:32   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “7 KEZ ŞIKÂYET ETTIK, MAL BILDIRIMINE BAKıN ARTıK!”   19:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TÜİK VE IKTIDARA SERT ÇıKıŞ: “TÜRKIYE SOSYAL PATLAMANıN EŞIĞINDE, EMEKLIYI BU HALDE BıRAKAMAYıZ”   19:03   MEZITLI’DE ÇEVRECI DÖNÜŞÜM: GÜNEŞ ENERJILI KAPALı SEMT PAZARı HIZMETE AÇıLDı   18:58   TOROSLAR’DA MERDIVEN ALTı ŞALGAM İMALATHANESINE MÜHÜR: 10 TON SAĞLıKSıZ ÜRÜN İMHA EDILDI   18:45   MERSIN’DE ÇOCUKLARA GÜÇLÜ MESAJ: ZORBALıĞıN PANZEHRI EMPATI!   09:30   AKİB, 2025’TE 16,8 MILYAR DOLARLıK İHRACATLA GÜCÜNÜ KANıTLADı   09:20   MERSIN’DE ÇÖZÜMÜN ADRESI: TEKSIN 2025’TE 1 MILYON 250 BIN ÇAĞRıYı YANıTLADı  
 
     
   

Aralarında gazetecilerinde bulunduğu birçok kişi sabah saatlerinde gözaltına alındı


İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınmasının ardından başlayan protestolara ilişkin aralarında gazetecilerin de bulunduğu pek çok kişi sabah saatlerinde gözaltına alındı. 

 

Tarih : 24 Mart 2025 Pazartesi 10:10   Okunma : 2092

(ANKARA) - İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınmasının ardından başlayan protestolara ilişkin aralarında gazetecilerin de bulunduğu pek çok kişi sabah saatlerinde gözaltına alındı. 

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun 19 Mart`ta gözaltına alınması ve dün tutuklanmasının ardından ülke genelindeki protestolara katılanlara yönelik bazı illerde gözaltı işlemleri, 19 Mart`tan bu yana devam ediyor.

İstanbul merkezli operasyonlarda, bu sabah saatlerinde polisin yaptığı ev baskınlarıyla aralarında gazetecilerin de bulunduğu birçok kişi gözaltına alındı. 

Gazeteciler Ali Onur Tosun, Zeynep Kuray, Bülent Kılıç, Yasin Akgül, Hayri Tunç, Kurtuluş Arı, BirGün yazarı Barış İnce`nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, sabah 06.00`daki operasyonla evlerinden alındı. İzmir`de de foto muhabiri Murat Kocabaş`ın sabah saatlerinde evinden gözaltına alındığı belirtildi.

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA), İstanbul`da alınan gazetecilerin Vatan Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğünü bildirdi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası`nın (TGS), sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ``Yine şafak baskını, yine gazeteciler. Bu sabah 06.00`da yapılan ev baskınları ile öğrenebildiğimiz kadarıyla 5 meslektaşımız AFP muhabiri Yasin Akgül, Now Haber muhabiri Ali Onur Tosun, Bülent Kılıç, İBB foto muhabiri Kurtuluş Arı gözaltına alındı. Yaşananları ve gerçekleri kitlelere yansıtan gazeteciler, kamuya karşı görevlerini ve sorumluluklarını yerine getiriyor. Gazetecilere yönelik baskı ve susturma politikalarınızdan vazgeçin`` ifadelerine yer verildi. 

SOL Parti`nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da MYK üyesi Deniz Demirdöğen ve il, ilçe yöneticilerinin de gözaltına alındığı bildirildi. Türkiye Komünist Partisi`nden (TKP) yapılan açıklamada, Saraçhane`deki gösteriye katılım gerekçe gösterilerek, TKP İstanbul İl Başkanı Ahmet Dincel ve Parti Meclisi üyesi Arda Hacıyusufoğlu ile 3 parti üyesinin gözaltına alındığı kaydedildi. 

Ayrıca, İstanbul`da bulunan DİSK/Enerji-Sen Genel Merkezi`ne düzenlenen baskında, Enerji-Sen Genel Başkan Süleyman Keskin gözaltına alındı. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA